|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Drugari da se razumemo nesto... i ako slucajno neznate da vam pojasnim... Sve se u velikom svetu show bussines-a se svodi na lobi. Najuspesniji filmski producent svih vremena je amerikanac nemackog porekla Jerry Bruckheimer koji je do sada uradio oko 70 filmova medju kojima su (Pirates of the Caribbean, Brothers in Arms, Bad Boys, Black Hawk Down, Pearl Harbor, Con Air, The Rock, Beverly Hills Cop, Top Gun...). Za njegove filmove uglavnom muziku radi Hans Zimmer koji je normalno nemac. Negde sam procitao da ima tim od 10-15 kompozitora koji kreiraju za njega... dobijaju novac za to jer im on daje posao, a on se potpisuje kao kompozitor i to je to. Da li bi Bregovic bio to sto jeste da mu nije Kusturica...?
Kod Bregovicu u studiju na Dedinju vec pet godina radi jedan Nina klavijaturista iz Nisa koji je vrhunski muzicar. Romskog je porekla i sve te melodije koje slusate Bregovic mu "donese" i kaze "razradi" ih malo. Skoro sretnem Sabana Barjamovica i on mi prica gde ga je sve "ustipao"... Prosle godine Bregovic radio muziku za neki bugarski film i uzeo im 120.000 eura !!! Pa sta vam je onda cudno za Hans Zimmer-ov kucni setup.. kol'ko li on onda uzima po filmu... |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Izvinite malo sam skrenuo sa teme ali makar sam rekao odakle vetar duva
|
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
Lepo receno!
|
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Zak, Divne su ti fotografije, ali mislim da su malo starije, (oko 2-3 godine, mozda i vise)
kazem to, posto sam negde video, a i cuo da je malcice "dokupio" sprava, po mojoj proceni jos jedno 50 - 60 modula, a i prosirio svoj EUPHONIX kucni mixer. @Srce Sto se njegove nacionalnosti tice, ne angazuju ga zato sto je nemac, nego zato sto ume da komponuje... tamo nacionalnost ne igra NIKAKVU ulogu, tako da komentari u smislu "uspeces ako si jevrejin i peder" ne stoje, ali je ipak jako, jako tesko uci u taj krug, cak i ako si veliki majstor svog zanata, jer ih vec ima dosta koji su dobri u svom poslu, pa ne zele da sire preterano.
#26 |
VIP Member
|
![]()
Prvo Zimmer I Jerry Bruck..nmh..su JEVREJSKOG porekla! U tom grmu lezi zec! A kod Jevrejske konekcije ide PARA na PARU! Uverio sam se to vec 100 puta.
znate ono Para na Paru, vashka na vashku ! A ako si gay, to jos puno pomaze!! Drugo..na zapadu, ako jednom ubodes neki hit film - svi hoce tebe, iako ima boljih i jeftinijih, ali oni nece da se zezaju! Koliko kosta da se plati - ali smo sigurni.. Jeste, kod Hansa ima gomila kompozitora na plati. Kad neki odradi puno, i stekne malo ime, napusta ga i pocinje sam. Skoro je neki Englez napustio Hansa i otvorio svoj kompleks studija za muziku za filmove... I da se polako vratim na temu...Hansov partner (Jay Rifkin, valjda) radi SVE in the box...svi sintovi, sampleri itd - sve je u MAC-u (Logic / PTools)..nema analogije, nema miksera..nista! sve moze, sve radi! Last edited by DaBear; 30-04-2007 at 02:24 PM. |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
U zadnje vreme muzika za filmove je kvalitetna koliko i sami holivudski (s)hitovi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vangelisovi i Williamsovi soundtrackovi se ipak izdvajaju kao vrhunac filmske muzike .... U krajnjoj liniji zabole Zimmera i slicne njemu ona stvar kada mlate ogromne pare ![]() ![]() Zamisli Vangelisa da radi sa plug-inovima ,PT i sve "In the box" ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
pa covek bi se odusevio , koje su mogucnosti ne mora da razmislja o patch poljima kablovima i sta sve ne znam cemu , samo uzme snimi sta mu treba i idemo dalje , mislim da bi poceo da stancuje muziku ...
|
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Dajte vi meni tonu dve hardwarea i pustite me da se "mucim" sa kablovima, mixerima, patchovima, u tom smislu sam veliki "mazohista" mnogo volim tako da se "mucim"...a "cesljeve" i kazooe od plug inova neka koristi ko god hoce, mogu i ja doduse, ali kao dodatak na hardware...
#30 |
Pro Member
|
![]()
Cisto sumnjam da bi se odusevio.Mislim da mu je sve vec povezano tako da se ne mora muciti oko kablova i dovoljno je da stisne record na Studeru ,Otari-ju ili na cemu vec snima ,i uhvati se za pravi instrument i efekat ...
Dobro ,ja sam ipak za varijantu da se trakas zameni Logicom i Apogeejem a da se se sve trake iz Logica salju na neki MCI,Neve ,Amek - nikakvo ITB mixovanje ... I ja sam mazohista kao Slobodan ,i ja bih se malo mucio.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako ne prodavat ritam masine!!!! | roginator | Pricaonica | 13 | 15-05-2009 01:37 AM |
sempleri | kafadama | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 46 | 07-05-2009 11:12 AM |
sempleri | liman021 | Ogi Radivojević | 1 | 14-10-2007 12:01 AM |
Ritam programiranje | tom | Zoran Vračević - Vrač | 11 | 01-08-2006 01:18 AM |
Djavolje masine!!! | Moritz | Computer Hardware | 0 | 03-04-2005 10:38 PM |