Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 27-12-2006, 04:37 PM   #21
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: Studijski muzicari.... prava

Quote:
Originally Posted by LACKY
Tu si vec usao u kompozitorov teren, i to se resava nekim dogovorom (vrlo retko u praksi neki kompozitor pristaje da podeli autorstvo zbog teme pa i harmonije).

sumljam da u pravnim sistemima postoji izraz "ući u kompozitorov teren", ipak ne igramo fudbal...de facto, ako sam osmislio uvodnu temu, ja postajem ko-kompozitor i imam određena autorska prava koje ni jedan autor nebi smio da mi ospori...ali, mnoge stvari su kod nas nelogične, i često podrazumijevane

laki, ništa lično

Last edited by bassystem; 27-12-2006 at 05:10 PM.
bassystem is offline  
Old 28-12-2006, 12:59 AM   #22
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Da ali autorska prava su upravo pipava zbog toga sto je kompozitor prijavio pesmu na svoje ime i nezeli da ti da koautorstvo. Sta se onda desava? Tuzis ga sudu. Eto konkretno zasto te kompozitor nije prijavio kao koautora, dali si uopste sa nji razgovarao na tu temu. Zanima me sta bi ti Balasevic rekao da mu trazis koautorstvo za kompoziciju radi forspil koji si napravio!
Takve stvari, bojim se da se nigde lako neresavaju a verujem najverovatnije u kesu!

Last edited by LACKY; 28-12-2006 at 01:02 AM.
LACKY is offline  
Old 28-12-2006, 10:53 PM   #23
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Ako ćemo legalno, sleduju mi koautorska prava....ako ćemo realno, i boli me k***c za 200din koje bih eventualno dobio za te teme...Bitno da je vuk sit i ovce na broju....ja sam zadovoljan kad neko pohvali te teme...a i finansijski je sve rije?eno, tako da nema problema, svi autorki problemi su rije?eni
bassystem is offline  
Old 28-12-2006, 11:03 PM   #24
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pa takva ti je surova realnost, sta da se radi.
LACKY is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules