|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Trilogy i drzim samo zbog akusticnog basa, a el. bas mora da bude ziv (sva sreca da mi to nije problem kada imam basistu u porodici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#23 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() trenutno sam "navucen" na Gibson EB-3.........pa jos kroz neki oktaver 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
@DushanS:
Pa za takvu vrstu svirke ti i ne treba synth bass (simulacija elektricnog). Tu dolazi u obzir samo ziv. E sad ako radis neku experimentalnu varijantu, pa treba nesto da ti "kolje" dole, tu ide synth, ali ne simulacija zivog elektricnog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super Moderator
|
![]()
Apsolutno se slazem sa Dushanom u vezi elektricnog Trilodzija. Kastriran, ispeglan, nema nishta gore, a i dolje je sav proziran. I takodje nishta shto bih stavio na njega nije ga ucinilo angazovanijim i dalje ostao anemichan. HC mi se pokazao mnogo spremnijim na saradnju
![]()
![]() |
#26 |
Mason
|
![]()
Izmedju ostalog kod je u pitanju ziv bass pipnes malo potenciometar u Cubase-u i on izadje... cuje se... To sa VST-om nece bas tako, vec moras malo da ga opanjis da bi izasao... snaga u db je ista, a zivi bas lakse izadje....
Pretpostavljam da bi sample u svom izvornom obliku bio preveliki za koriscenje i da se radi neko skidanje manje bitnih stvarcica u samplovima da bi sve to bilo manje u mb... mozda lupam... cisto pretpostavka... ne vidim zasto se super dobro snimljeni npr. Fender, ako je sepmlovan svaki ton razlicitom dinamikom ne bi cuo bolje nego pravi Fender snimljen u nasim uslovima...
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Zbog samog nacina svirke. Ti kada sviras, podsvesno prilagodjavas nacin sviranja muzici koju pravis, a kada sviras sample, ti okidas neki ton koji je u "sterilnim" uslovima odsvirao neko bez emocije,namere, konkretne zamisli i on kao takav moze samo korektno da popunjava sliku sve do momenta dok ne ocekujes od njega karakter. Tu si unapred izgubio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
To je sve rude koja vrsta muzike za pop itd. a koji bas mi mi vi preporucili za narodnjake turbofok i te stvari kao u grandu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
![]()
Mozda gresim ali " stil " vise zavisi od onoga/onih koji pise i koji sviraju nego od Vst . Ako tvoje pesme " imaju dusu " bice ti dobar svaki Vst . S druge stane mozes ( moras ) koristiti samo ono sto imas . Vst sa bas gitarom nema mnogo ( bar ja ne znam za njih ) . Cuo sam da je izasao Boorstic bass - virtuelni basista 2DVD ali ga nemam i nisam cuo komentare drugih . Jedan poznanik radi narodnjake mogu ga pitati za mail , pa ga pitaj .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Member
|
![]()
ma ako ?eli? akusti?ne baseve usnimi pravog basistu i gotovo! ovo ti je dokaz da ljudi s ni?im nisu zadovoljni.prava frula,bubnjevi ,gitare i ostalo nedodirljivi su i svirani su s du?om,a vst ti je dobar za jednostavnije dionice i pogotovo za experimentiranje...moja preporuka-basista+dobar mic(pogledaj sam za ovo zadnje)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Bass | Mogli | Ogi Radivojević | 5 | 14-10-2007 12:03 AM |
sub bass nivoi | balthazaar | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 04-12-2006 12:06 PM |
50 bass tips ! | Color | Tutorijali | 0 | 19-05-2005 05:25 PM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |