|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Od istog artiste...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Mislim da to nije tako jednostavno, to je neki spoj. Slušaš ih tamo i oni imaju Beogradski (npr) naglasak i razne navike, ne ruralne. Sa druge strane oni od turbo folka nisu preuzeli bar pola stvari koje idu uz to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
Zvanično, mi nismo ni Istok ni Zapad, ali nezvanično ( u skladu sa onim procentom a propos nepismenosti i polupismenosti) duša balkanska naginje ka Istoku. Postoji ona teorija da žrtva voli svoga dželata, pa tako i mi zavolesmo "puusto tursko" i sve što ide uz to. Da smo ostali svoji (ako smo ikada uopšte bili) ko zna šta bi i kako bi bilo. ovako..ni vamo ni tamo, pa čas vamo čas tamo. Sada smo eto tamo. No da ne filosofiram previše, ovaj poslednji snimak kako sam čuo uvodne taktove, tako sam prsnuo u smeh..pa razmišljam, možda u celom tom "projektu" i ima nešto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Od zarđalog kuglagera sa vinčanske deponije po kojem su nuždu vršili čopori letećih virusonoša možeš praviti umetničko delo samo za zalutale, zabludele i promašene zombi-humanoide.
Biser je brate/sestro biser. On je sjajan, inspiriše...
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
marko je sasvim neka druga kategorija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Autori ovog dokumentarca su propustili da pomenu da je Matrijaršija udomljavala i bend Bitlisi, sastavljen od mentally challenged (ili kako se to sad već zove u današnjem novogovoru) osoba. Koliko se sećam svog razgovora sa Rašom Popovićem (jednim od osnivača Matrijarišije), Aleksandar Denić je iz te priče. Ovi drugi to rade prilično svesno i prilično umetnički (dakle: intrigantno). Predznaci koji stoje ispred nekog muzičkog izraza ne moraju nužno da se odnose na ljude koji se tim muzičkim izrazom bave ili ga vole. Lično sam upoznao gomilu osoba koje vole EKV, a nikad s njima ne bih voleo da se vozim istim vozom, a znam i one koji se kunu u Šemsu i Miroslava sa kojima bih mogao i na pusto ostrvo. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 05-10-2017 at 08:43 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Nedavno sam bio u Dubaiu sa nekim ljudima iz Australije. Sedimo družimo se..i sad kao, ajde da pogledamo na YT "nešto o Srbiji" (jer su ovi ljudi znali o Srbiji taman kolko i prosečan Srbin o Miramaru ili Brunejima)
Upalimo YT onako random..slike Beograda, železnika stanica, trubači. I sad, ja reko da se malo zadržimo na trubačima (šta drugo?) kad će jedan "hmm...I saw these in Mexico too.." ![]() Kasnije, kad su bili u Bg, pa dođu negde gde se svira živa muzika, a ovi pevaju neke "kavere" na engleskom, tražili su da čuju nešto autentično srpsko. I šta onda tu čovek da i ponudi? Frulu? Ili ove neke arhaične "mori momo ubavo devojče" pesme koje ni ovde niko ne sluša? Muzika, hrana, obrni oreni - kultura. Sve nam je toliko izmešano i neuhvatljivo, da nije ni čudo da ljudi traže izlaz (i izraz), "brend", "nešto naše"...i zanimljivi su ti pokušaji. Meni lično uglavnom smešni, kao ovi o kojima se priča. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sve je na svom mestu: niko te ne tera da sviraš ono što ne voliš, niti te iko sprečava da sviraš ono što voliš. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 05-10-2017 at 09:09 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
P.S. Ta ekipa se neće natrpati novaca u džepove ni zlata u sefove, bar ne od muzike koju stvara. To im uostalom i nije primarni cilj, te bar zbog toga niko ne mora da se sekira.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
Btw, meni kad spomeneš rumunsku muziku, prvo na pamet padne panova frula, to je nešto autentično (iako je sviraju i u Andima npr) A kada ljudima kažeš srpska muzika, šta će prvo da im padne na pamet: harmonika ? (Pomoravlje) Truba? (Užice i okolina), Tambura? (Vojvodina) Turbotronik? (splavovi sa priobaljem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Turbo folk ili sta god ? | ugljesa | Promocija radova | 8 | 24-10-2012 01:46 PM |
gastos folk.......... nova kategorija | shashko | Razno | 12 | 27-11-2010 11:30 AM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |