Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2017, 11:37 PM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Thomann šalje u Srbiju

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Al znas sta, nije mi jasno, i pre sam mogao za shipping da izaberem Srbiju samo mi je bio dodavao 40E preko cene isto ko i sada, jedina novina koju ja ovde vidim je prikazivanje cena u RSD i nasa zastavica
Ili smo postali interesantni kao tržište...ili su toliko pukli da (moraju) se bave nama...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 12:21 AM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Ili smo postali interesantni kao tržište...ili su toliko pukli da (moraju) se bave nama...

Sto ne bismo bili, nismo ni toliko mali, najveca smo republika iz ex SFRJ
Jan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 06:51 AM   #13
sira
Senior Member

sira's Avatar

Ako su im Sejšeli misto di šalju, što i Srbija ne bi bila???

Isplativije je ako imate koga u Hrvatskoj, granica je relativno blizu, a za Hrvatsku nema shippinga ako su stvari skuplje od 400 eura, a i shipping je jeftiniji inaće, jer je 25 eura

Evo gledao sam sad na cijeni Gibson standard SG-a razliku

Hrvatska 1069 eura, Srbija 1233 eura
sira is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 07:21 AM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Nije vam nista radikalno jeftinije (za neke stvari i skuplje)...

Isplati se uzet neke skuplje komade opreme jer ipak srb dileri znaju da dignu cijenu za to...

Ali mene cudi da Thomann nije isporucivao sve do sad?!

U svakom slucaju imate posla sa velikim profesionalcima tamo
Old 11-05-2017, 08:43 AM   #15
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Gluposti, odvuek su isporučivali u Srb samo su nam sada prilagodili interfejs i valutu. Iskreno, u artistu su toliko povoljne cene za većinu proizvoda (a i dogovorljive su često) tako da je ovo neisplativo. Ja sam u artistu u par navrata dobijao cene bolje nego na tomanovom sajtu.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 02:50 PM   #16
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post

Ne verujem da su pukli, jer sam krajem aprila bio u Thomann-u. Usred njiva niče jos jedna, tri puta veća hala, od postojeće. Izložbeni prostor, sa instrumentima i svom drugom mogućom i nemogućom opremom za probu deluje nestvarno za naÅ¡e uslove. Tada sam bio jedini stranac koji, pored petstotinaka Å*vaba, kupuje robu u toj nemačkoj nedođiji. Bio sam sasluÅ¡an, uslužen i ugoÅ¡ćen kao bilo koji drugi kupac. Čak sam dobio i gratis ručak u njihovom lokalnom restoranu... Å*ta joÅ¡ reći, osim da od nekih naÅ¡ih prodavaca, kojima sa ostavio mnogo viÅ¡e novca nego Thomann-u, nisam dobio ni osmeh, a da ne spominjem piće ili ručak...

Å*vaba zna Å¡ta radi i u teÅ¡kim veremenima će se na svaki način boriti za kupca, bez obzira iz kog dela Evrope, pa i sveta, dolazi... Otuda i interesovanje za Srbiju...
Old 11-05-2017, 04:28 PM   #17
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

? oduvek su slali i uvek je shipping cost bio 40 evra za ex yu drzave ... stizalo mi u mk bez problema (carine)

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 06:32 PM   #18
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ne znam za vas ostale, ali ja jos ne bih narucivao sa sajta direktno... ne zato sto ne verujem thomannu nego zato sto ne verujem koja smo mi banana od drzave... nismo u eu, i zbog toga za svaki proizvod mora da placamo 40-50 posto preko cene, ne njima, nego nasoj carini, mislim znam da ce neko da kaze da sve to tako mora i da je to po pravilima i ostalo, i kapiram sve to.... ali zasto bre bas mora (i dokle?) bas mi tzv "lideri u regionu" da budemo taoci ove drzave
jbg tu smo gde smo, ali doslo je vreme gde ni sa aliexpresa ne mozes da narucis a da te ne ocarine i oporezuju nasi, da ti se na kraju stvarno ne isplati cekanje... cak strane firme (mozda i thomann, ako vec i ovi u zhenshenu) shvataju problem nase carine i na paketima stavljaju cenu manju da bi pomogli kupcu, ali ne, bitno je da mora embargo na svaki proizvod, iako je jeftiniji od 50$, a ako carinik ne zna sta je taj proizvod ili je cudnog oblika, lako udari gugl search pa te zove da ti govori ne moze to tako prijatelju nas si naso da prevaris ... pa ne uvozim auto nego pop filter majku mu...
ko sto neko rece gore, vise se isplati ili naruciti za Hrvatsku ako neko ima prijatelja tamo (ali opet to posle treba da prenese) ili cimati neke domace firme koje neretko izlaze u susret pa dobijes i jeftiniju cenu nego na sajtu.
moja 2 docenta
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 06:58 PM   #19
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Toliko sam se obradovao pa smorio,sto lepo ne napishemo peticiju i zahtev da se otvori jedna Thomann radnja(ili neki showroom)ovde.Da bojkotujemo artist i mitros i player i ostale i kupujemo samo trzalice,palice i zice.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 08:02 PM   #20
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ma to sa carinom nasom je bezobrazluk.

Porucio sam neki paket od 30$ sa Aliexpressa, i evo vec 6 dana bleji na carini dok ga ne ocarine... Necu platiti carinu, ali cu platiti PDV jedno 600-700 din
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules