| 
	|||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Thread Tools | Display Modes | 
| 
	 | 
| 

| 
		#1 | |
| 

Pro Member 

| 

Quote: 

I onda nema frke, dosao je u posed moje supruge koja ga drugacije tretira (procesor sedi na socket-klozetu sa papuchama u bade mantilu tuzno se smarajuci u svetu dosadnog Fejsbuka, zenskih foruma o svim stvarima koje stvaraju brige zenama i BabyTV channela). Znam da mu sad fale dani kada smo jahali na ledjima Logica, sekvencirali analogne sintove i zajedno inhalirali dim od kanabisa  | 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#2 | 
| 

Moderator 

| 

koliko vidim 4k nije dosta za ovo čudo...cifre su bliže 7-8k a bogami i preko 10k

http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAŠU"  | 
| 
		 | 

| 

| 
		#3 | ||
| 

Superoperater 

| 

Quote: 

Sto se tice pljuvanja - pogledajte prvo sta nudi. 2 PCI - E kartice, gomila rama, 6 core xeon... San svakog, pa i najokorelijeg PCjevca (taj sam). A sam CPU je preko 500evra, pa kupili ga vi za Windows ili ne. Drugo, on "trosi" ECC memoriju, daleko skuplju od ove od po 20e za 4 kila bajtova   Dual grafika... Naravno, MAC je uvek kostao vise, al' nije da je potpuno - "porez na budale"Quote: 

Uporedi ovo sa MASIVNIM kulerom za PC, na primer, sa dve grafike i XEON CPUom ? Jedno 10x manje (po velicini) ! Jeste da je okruglo - pa sta ? Danas je prostor bitna stavka - ljudi idu ka minijaturizaciji. Ako je neko glavni pljuvac MACa, to sam onda uvek bio ja, ali i pre i sada potvrdjujem da je ovakav koncept ipak korak napred za MAC i ako nista, zasluzuje makar respect od mene. Ljudi i dalje voze svoju "gotov proizvod" pricu. PC istih performansi, ne bi bio ispod 1000 - 1500e - naravno, za jednog prosecnog Amera to je boranija, ali bole ga plajvaz da se pati sa tajvanskim komponentama i da instalira drajvere - mada to vec spada u pricu PC vs MAC...  | 
||
| 
		 | 

| 

| 
		#4 | 
| 

Moderator 

| 

to je startna cifra...probaj da doda? memoriju,storage,mi?,tastaturu,itd...pa će? videti gde stigne?

http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAŠU"  | 
| 
		 | 

| 

| 
		#5 | 
| 

Pro Member 

| 

Pitam se samo sta kada ti nesto rikne u njemu ... a izasao je iz garancije? 

Kada neko okaci geekbench test ,sumnjam da ce 3930K OC masina pasti pred ovim Xeonom , cak mislim suprotno... Najgore od svega je sto ce ovaj proizvod u ovoj formi (isti procesori,flash storage,ddr3 memorija) sa sitnim poboljsanjima drzati jedno 3,4 godine a i tada ce ga hvaliti da je najnaj a npr nextgen RuDAW masinu u tom periodu zamisljam sa 12 core cpu i7 na 4.8Ghz , ddr5 memorijom, flash storage 3 puta brzi , a imace i PCI-e slotove da pobodete i koji UAD ...  
		 | 
| 
		 | 

| 

| 
		#6 | 
| 

Stara Rumski Elita 2003. 

| 

Nesto ja ne kapiram u ovoj prici. 

Da imam puno para dao bi LADNO 10 soma za sat. Obozavam satove. Ma dao bi i 20 soma. Jer mislim da je to remek delo. Da je umetnost. Jel to znaci da sam lud? Verujem da bi neko od vas (da ima para) dao 50 soma na nova kola. Ili na bazen za kucu. I bio bi isto neshvatljiv meni koliko sam njemu ja. Gledas to iz ugla srbina koji NEMA PARA. Da, naravno da moze jeftinije a bolje. Oni ne prave to za nas. Prave za ljude koji normalno zive i koji nece uopste da se upustaju u diskusiju dal hekintos radi bolje, nece da se muce sa instalacijama krekovanih programa vec hoce da imaju uber kul kompjuter za fb yt i slicno i spremni su da plate taj novac. Ja u tome ne vidim ama bas nista lose. Imam komsiju koji glanca svoj auto svaki dan, neki opel star momacki mnogo, ali njemu je to najbolji auto na svetu on uziva u svakoj voznji sa njim. I ne smeta mu sto trosi brdo benzina i sto su delovi teski za naci. Ne smeta mu ni sto nije brz. Fetis nema cenu.  | 
| 
		 | 

| 

| 
		#7 | |
| 

VIP Member 

| 

Quote: 

Sve te firme koje imaju rast su ustvari proizvođači đubreta. Hoću da ka?em, svi ti dizajnerski proizvodi koje Apple, Samsung, HTC i slični naprave, u roku od dve-tri godine zavr?avaju na otpadu. Ne zato ?to su se pokvarili, niti zato ?to vi?e ne mogu da slu?e svrsi, nego prosto zato ?to vi?e nisu kul. Nikakve veze Apple nema sa Rols Rojsom, po?to je RR Phantom V jo? uvek statusni simbol, a statusnog Mac-a G4 se vi?e niko ni ne seća. A to za normalan ?ivot... normalan ?ivot je onaj kojim ?ivi ogromna većina stanovni?tva planete, onih ?est milijardi van Evrope, Severne Amerike i par azijskih ostrva. Za tih ?est milijardi ovo je čista dekadencija, koja će pritom da zavr?i na liniji za recikla?u čim Apple izbaci novu revolucionarnu ma?inu u obliku lopte. Pozdrav, Vasa 

TEHNIKA NARODU!  | 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#8 | |
| 

Senior Member 

| 

Quote: 

| 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#9 | 
| 

Stara Rumski Elita 2003. 

| 

Synclavier nasmeja me do suza. A sto je najcrnje imam nekoliko poznanika koji su totalno u tom gasu. I to uopste nemaju veze sa zvukom. Posto sam strastveni pecaros ( arthure bez prozivanja) vi NE BI VEROVALI koliko su stvari slicne u modernom saranskom ribolovu. Od lova sarana napravila se prava nauka a od pribora moda. I sada recimo imate ribnjake gde platis dnevnu dozvolu da pecas (pecas?) i gde majstori vade komplete koji kostaju vise hiljada evra. Cak bi se kladio da kad bi izuzeli termine vezane za zvuk i ribolov citalac ne bi prepoznao da li je na ovom forumu ili ribolovackom.  

Back on track. U ovakvim temama se uvek brkaju loncici izmedju toga koliko nesto kosta a sta je best buy. Iskreno, ja zelim svima vama (a i sebi) da dodjemo u situaciju da kupujemo ovakve(ili cenovno slicne) masine, komplet biblioteke gudaca duvaca kao i sve druge (hardverske ili softverske) stvari. To bi znacilo da nam se standard poboljsao. I onda bi neki od nas smatrali budalastinom kupiti nesto skuplje ako mozes sam uz odredjenu dozu potrosenog vremena da napravis isto(ako ne i bolje) dok bi ovi drugi tvrdili da to nikad nece raditi isto i da svoje vreme cene toliko da im ne pada na pamet da budze. Nazalost dok god se mrstim sto malboro kosta 240 dinara o ovome nema price. Prosao sam faze glorifikacije mac-a, sad mislim da postajem fan justina bibera. Mozda mi daju zelenu kartu za usa.  
		 | 
| 
		 | 

| 

| 
		#10 | 
| 

Moderator 

| 

Cisto da pojasnim... 

Daleko bilo da imam nesto protiv MAC-a, ili, ne daj boze, Apple-a. Osim desktop masina koje sam povremeno koristio po tudjim studijima, ceo svoj "radni vek" rabim skoro sve njihove glavne proizvode. I pored jace cene i zatvorenosti sistema, uglavnom to cinim na svoju radost  , duboko svestan svih njihovih mana i perfidne "pljacke" inace veoma vernih musterija.![]() Medjutim ,kada je najnovije cedo u pitanju, mnogo vise bi mi za posao prijala stara "full nabudzena" Pro G5-ica, nego "ono". Ovo zato, sto mi u tom slucaju makar kompjuter (kuciste), tastatura i monitori deluju kao jedna, pre svega dizajnerski, zaokruzena celina, u kojoj ni (vise puta inkriminisani) beli kablici vise ne bodu oci, a iskreno manje se i vide, nema nikakvih briga oko DVD drajva, PCI-E slotova za zvucnu, DSP i sve ostale exp karte (USB, FW, tunderbolt,...), mesta za HD-ove u raznim konfiguracijama, nema problema sa povezivanjem vise monitora, i vise USB periferija, itd. Pri tom i dalje se radi o ozbiljom (iako manjem) novcanom izdatku, ali zbog kog ne bih preterano zalio. Za sada, konfigurisanje ozbiljnog DAW sistema oko novog PRO MAC-a mi deluje samo kao neozbiljna dizajnersko-hardverska avantura i improvizacija, jer boljih mogucnosti (bar trenutno) nema. Zahvaljujuci "vizionarskim" umovima koji bas i nisu preterano razmisljali o kompatibilnosti, povezivosti, prosirivosti i uskladjenosti dizajna. ![]() Za sofisticirani, statusno-fetishni hi-tech simbol - nedopustivo. 

Last edited by Synclavier; 23-12-2013 at 03:13 PM.  | 
| 
		 | 

![]()  | 

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |

| 

|