Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 20-12-2013, 12:22 PM   #11
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Mac Pro

Nekako imam Love/Hate odnos prema ovoj spravi...sve stoji da je to ultra mega super mashina ali kad saberem dodatne periferije ( inace vec ugradjene u prethodno izdanje desktopa) koje moram da dokupim onda mi se malo smrkne...

Na stranu to sto sam za 1300 evrica sklopio sebi i7 3930 makinu sa 32 GB 1600 quad ch RAM i nekoliko SSD-ova sto je trecina sume koliko kosta novi MacPro....

Stojim iza toga da Apple preskupo naplacuje svoj hardver i da to realno vredi mnogo manje ali opet OS je taj koji me drzi za Apple...tako da u tom svetlu Divinerove mashine imaju itekako smisla.
Old 20-12-2013, 02:06 PM   #12
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

mene je jedino po pitanju funkcionalnosti zadivilo ovaj Thunderbolt 2 koji navodno daje up-to 20Gb/s i plus sto moze da poveze na svakom po 6 periferija u dejzi chejnu... sad ne znam dal postoji neka brza konekcija ali 20 giga u sekundi je u svetu racunara "realtime"
a po pitanju dizajna samo me je onako prijatno iznenadilo resenje oko hladjenja, kao uzima odozdo vazduh i predaje gore na onom otvoru... pa ako zakaze moz` da ga koristis kao neki fensi kalorifer
BlasterMaster is offline  
Old 20-12-2013, 04:08 PM   #13
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Najzad je izasao... Cudno je da toliko kasne. Bila je postavljena neka najava, jos odavno na forumu, mozda i pre godinu i vise dana.

Taj "tabure" dizajn (a moze i tarabuka ) ima veze sa njihovim genijalno izvedenim cooling resenjem. Zapravo citava stvar hladi Xeon 6 core CPU i dve graficke karte, a opet je kompaktna. Dizajnersko resenje predstavlja jedan masivni centralni kuler oko koga se sve bazira, pa otud i takav oblik...

U vreme kad je najavljivan, bio je opaka zver, s obzirom da su se procesori sa 6 i vise jezgara tek pojavili... I dalje je mocan, ali mislim da je bilo bolje za apple da ga izbaci ranije. Ruku na srce, nije se puno toga desilo od onda u CPU svetu
psionic is offline  
Old 20-12-2013, 04:17 PM   #14
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Hm,ova divinerova masina je,uzevsi sve u obzir,mnogo bolje resenje nego ovaj novi Mac,sve u njoj radi maltene perfektno,sve komponente su minimum u ravni sa ovim Macom (ako ne i bolje),a ako neko hoce da nadogradi brzinu i performanse moze da ide sa nekim 6core motorom,evo upravo sto diviner spominje i7 3930 za koga u saradnji sa ovom SSD strukturom nema nikakvog izazova koji nece rijesti munjevito !

Plus sve banke intri,menata instalirane + dual boot

Moze se i Porseom stici na odrediste,i to brze nego sa Rolsom,i jos plus sa 2000 zelembaca u dzepu od razlike u cijeni
Pa nije polemika sta se kome isplati vise. Ovo je taj prozvod koji jeste. I da imam vise novca nego sto imam kupio bih ga, a i ti isto tako.
LACKY is offline  
Old 20-12-2013, 04:55 PM   #15
alen
VIP Member

alen's Avatar

Kad vec spomenuste Rolsa,nije zgoreg spomenuti da recimo,gde god u svetu da vam "zakaze" na bilo koji nacin i bude prepreka realizaciji vasih planova tog momenta,u roku od odmah vam stize zamensko vozilo sa gomilom titranja jajca.To je nesto sto vise vredi od gomile gvozdja.Apple mozda nije na tom nivou jer je osmisljen da bude dostupniji vecem broju korisnika od RR,ali svakako customer care je ono sto je backround apple filozofije.A i to mora da kosta.Kad zna da kosta rodbina,kad znaju da kostaju prijatelji,zene.....ma neka kosta i racunar

pozdrav
Old 20-12-2013, 06:25 PM   #16
Cadaverous
Member

Cadaverous's Avatar

Evo i ja se malo javljam! Pozdrav svima!
Old 20-12-2013, 08:42 PM   #17
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Talking Re: Mac Pro

Quote:
Originally Posted by alen View Post
Kad vec spomenuste Rolsa,nije zgoreg spomenuti da recimo,gde god u svetu da vam "zakaze" na bilo koji nacin i bude prepreka realizaciji vasih planova tog momenta,u roku od odmah vam stize zamensko vozilo sa gomilom titranja jajca.To je nesto sto vise vredi od gomile gvozdja.Apple mozda nije na tom nivou jer je osmisljen da bude dostupniji vecem broju korisnika od RR,ali svakako customer care je ono sto je backround apple filozofije.
Takav customer care nudi Alienware za igracki deo populacije, ali ovde mislim da bi i za to neko ko tek krece u svet igara i zeli top masinu (citaj: neko ko je jos zelenko) uzeo neki Apple usled marketinske agresivnosti.

Quote:
Originally Posted by alen View Post
A i to mora da kosta.Kad zna da kosta rodbina,kad znaju da kostaju prijatelji,zene.....ma neka kosta i racunar
Auh, ovo kod mene nije slucaj, mozda me zbog toga rodbina i smatra pomalo freak-om .(mozda zene pojedine...da sigurno kada se malo bolje sracunam ).

Za prijatelje mi ne ide rec "kostaju" uopste, jbm li ga...opet odoh u offtopic...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline  
Old 21-12-2013, 01:13 AM   #18
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Auh, ovo kod mene nije slucaj, mozda me zbog toga rodbina i smatra pomalo freak-om .(mozda zene pojedine...da sigurno kada se malo bolje sracunam ).

Za prijatelje mi ne ide rec "kostaju" uopste, jbm li ga...opet odoh u offtopic...
Nis ja nisam izmislio,i pametni su rekli da nema besplatnog rucka(ili po nashki babe-dzabe) Samo ja sam misljena da su jos 'pametniji' rekli da se ne gubi vreme na razmisljanja kako da se ustedi,nego kak da se zaradi.....

Poz
Old 21-12-2013, 02:28 AM   #19
spdif
Banned

4000$+ treba ti pcie ekspanzija koja je $$$$
umro jobs pa su krenuli sa Totalno konzumerskom politikom...
snow leopar je zadnji os koji nesto valja...
apple mi nije nikako jasan..upadetaju os svako 15 dana
10.6.1,10.6.2.......3....4...........5............ pa 10.7..pa osam pa sad ovaj os x mavericks.....
a opet ih realno windows 7 sve jede
a za ove novce slozim hackintosh i kupim opremu za pristojan studio....
dajte ljudi dati 4000$ za neku turbinu je suludo...
ali svaka roba ima kupca...tako i ova (nazalost)

garantiram da je ovo zadnji "mac pro"....apple ce se totalno okrenuti konzumerskim igrackama...
spdif is offline  
Old 21-12-2013, 02:31 AM   #20
spdif
Banned

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Vaistinu Rols-rolejvski
ovaj dizajn je jedan korak unaprijed, i tri koraka unazad
spdif is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules