|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ja verujem da je moguce postici zadovoljavajuce rezultate sa wavesom,a o uad i tc i ostalim alatom nemogu da komentarishem ne posedujem.
Postoji nacin da se zaobidje svo to cimanje oko te shirine(moje misljenje),tako sto se priset na vst pravi od nule i tad kad ga istanjish netreba ti vishe nista sem njegovog interfaca za manipulaciju zvukom(mislim na neki synth).imam pravo na misljenje... |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ja bash dosta radim sa zvukom(mislim samo na programe).i nazalost nemam dovoljno kesha da uzmem minimog a ne da trilogy ili da resim problem sa compresorom koji ide na bas ima spectrasonic kompresor hardver ali ja nemam kesha,tako da moram da koristim tdr ili psp.jbg ja sam budala shto uvek pronadjem alternativu ili nachin da reshim problem i to umesto neznam nukleus kontrolera ja koristim m audio i vst koji je free..sram me bilo bude..bice..
|
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
@nikolaivanic: Zar se taj "plugin" ne zove dual panning? ![]() @Shot: Verovatno postoji nekoliko razloga za to ?to svi ne rade u softveru. Jedan je svakako taj ?to je gomila starog hardvera (u obliku miksera i efekata) jo? uvek ?iva, a glupo je sahranjivati ?ive... Sa druge strane, ne vidim da se npr. SSL, Neve i Lexicon ubijaju od truda da izbace nove "ozbiljne" aparate. Mo?da na osnovu toga mo?e da se donese nekakav zaključak. ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Da, waves stereo imager.. to bi bilo to. Koristio sam behrov imager ali mi je lakse da drndam neki vst...
Vaso, nije dual pan ili kako vec, bas je imager, vrlo efikasno suzava stereo sliku. |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Najiskrenije sam mislio da si hteo da se na?ali? na temu raznoraznih skora?njih prepiski, po?to sam na osnovu tvojih ranijih postova zaključio da vlada? terminima i njihovim značenjem. Izvini na nerazumevanju. ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 20-05-2013 at 09:35 PM. Reason: ups |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
ma Vaso, ugl vladam terminima
![]() zaista dobijes smanjeni stereo napr sa desne strane. korisno ja to ne bih znao da uradim bez te sprave na mikseru narocito da ga vozim levo/desno Last edited by nikolaivanic; 20-05-2013 at 09:46 PM. |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#18 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Možda tri-četiri suvisla posta u tri stranice ove teme...
Ovaj je forum definitivno otišao u kurac... Ili treba okrenut sve na potpuno i brutalno moderiranje ili odustati. Al ljudi ovo nema smisla... Ne da mi se čitati ova sranja. Postoje drugi forumi za đabalebarenje.
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Probaj plugin-ove U-he Uhbik i SoundToys i tamo ces naci sve sto ti treba i mnogo vise.
|
![]() |
![]() |
#20 |
Superoperater
|
![]()
Ako obratite paznju na postavljeni klip, cuje se da kada zvuk ode skroz levo, sa desnog zvucnika dolazi neki zakasneli efekat, neka refleksija, sto cini zvuk prostornim, iako je "otisao" skroz levo. Znaci nesto kao onaj klip, verovatno ste ga svi culi, zvani "barber shop". Covek se igrao fazama, refleksijama i sl, da bi dobio prostoran zvuk. Nije u pitanju prosto paniranje levo-desno, niti suzavanje slike. Postoje plaginovi i to mislim da je QuickQuak Rayspace, koji moze da "proseta" zvuk po prostoru, a postoje i neki Waves, ali ne imager (koji prosto uradi M/S kodiranje, pa smanji ili pojaca SIDE(S) kanal.... Isto tako - ovo se ne postize setanjem stereo kanala na analognom mikseru
![]() Dakle - pitanje je skroz legitimno i ne znam zasto ga (valjda iz dokolice) pretvarate u sprdnju...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sirina snimka, sto kazu vecina kako? | branoy | Audio Software | 30 | 25-03-2013 03:25 PM |
Početničko pitanje o miksu | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 15-08-2012 06:58 PM |
Stereo sirina | Ngino | Audio Produkcija - Osnove | 24 | 20-10-2011 07:46 PM |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Problem u miksu | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 18-10-2006 08:47 AM |