![]() |
Sirina zvuka u miksu?
Lociranje pojedinih instrumenata u mixu je prilcno cujno i veoma utice na cistocu i prodornost miksa.. primetio sam da pomeranje instrumenata panovanjem ne daje iste rezultate (osim u ekstremnim krajnje l/r pozicijama) kao neki miksevi koje sam slusao. Kod njih se instrument cuje na sredini napr levo a skoro ga uopste nema na desnoj strani? Kako se to postize , to suzenje na jednoj strani? ima li neki plug in za to?
|
Re: Sirina zvuka u miksu?
Quote:
|
Quote:
|
pa na primer moglo bi biti da je traka levo a reverb ili delay desno i da postoji uz to josh neka traka skroz levo da bi se relativno njoj ovo chinilo blize sredini...
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Mislim da nije. Bolje je.
|
Quote:
|
Quote:
Analogni mix... Analogni mix... eto razloga za?to se velike konzole i danas prodaju za dobru lovu da nije tako, svi bi isključivo radili 100% u softveru a konzole bi cigani rezali za ?eljezo... e da...i ti jebeni Lexiconi...:da: |
1 Attachment(s)
Naravno da nije zvaka...
evo, kao demo, snimio sam zvuk koji je sirok u centru, zatim pomeren levo? -45o, onda suzen... tako suzen prosetan na suprotnu stranu +45o pa onda opet prosiren... radi masina, interesuje me plug... :) |
Ja to dobijam waves imager-om i revb a i clasic delay.a razmisljam mozda mondomode kada bih probao,sa njim da fokusirash ugao a imagerom da ga vretikalno i horizontalno okrecesh..
|
All times are GMT +1. The time now is 08:48 AM. |