|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Hvala. Poznat mi je taj model ali ga nisam na?la u novosadskom Artistu, trebalo bi sledeće nedelje da idem u Beograd pa ću ga potra?iti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Ja sam skoro trazio dobar master za ne-velike pare. Za kvalitet same klavijature, tj. neki solidan synth action, stvar se svela na par Rolanda (A500/800) i Novation SL mkII modele. Matore klavijature sam izbacio iz razmatranja - iako imaju (verovatno) bolju dirku, treba neko da brine o baterijama, dugmadima koja crkavaju nakon svih tih godina, nema USB porta (= moram da vucem i MIDI interfejs), itd. Dobra dusa ovde na forumu mi je odala tajnu da Blofeld klavijatura ima dirku kakvu trazim pa se sad koncentrisem na to (OK, to je dosta izvan budzeta, ali se makar ovde polovne mogu naci za 300-350 funti).
Ako hoces da *sviras* na tom masteru onda nemoj da stedis na kvalitetu samih dirki. I probaj ako mozes pre kupovine. Ako ti master treba da "otprilike" uneses note pa posle to da krpis u MIDI editoru onda uzmi bilo sta - ja za tu priliku imam malu Arturia Analog Player klavijaturu (koja je doduse dosla sa Arturia sintovima i napravljena je ko (mali) tenk). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
evo moj savet posto sam i ja u fazi kupovine pa sam probavao razne modele u klasi... maudio (axiompro) ima brzinu u radu super, akai mpk ima dosta opcija, ali novation impulse ima za taj rang najbolje dirke... za padove i da ne govorim... da me neko pogresno ne razume ne kazem da su drugi losi, svi modeli imaju po nesto super i svakom je nesto bolje...maudio mozda prelake za semiweight, akai tek model od 88 dirki ima prave hamer dirke, ovi modeli sa manje dirki jesu super i jednom kvalitetnom individualcu sasvim dovoljne, ali posto i ja dajem veci znacaj dirkama nego opcijama (a da pritom ima i automapping i kontrolu vst-a a i padove koji su daaaleeeko bolji od mpk,i aksioma)pala je odluka na impulse (sa 61dirkom sasvim prihvatljiva cena) Ja sam duze vreme zagrejan za jedan od ta tri modela da dodam kao glavni midi kontroler u mom setup-u, sa semiweight/aftertouch dirkama i sa sustain pedalom, impulse mi je zbog dirki ispred ostalih... pozdrav i srecno s kupovinom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ako ti treba Midi klavijatura tj. master klavijatura, od CME UF-60 (50, 80) bolje nema sto se tice dirki i samog osecaja + ima svasta drugo na njoj, kontrole, transport i uradjena je extra kvalitetno... + sutradan moze da se dokupi modul i da postane sintisajzer... vrhunska sprava za "male pare", pogledaj obavezno i ako mozes, idi je vidi negde uzivo i probaj...
Pozz
![]() |
#16 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Last edited by sorceress; 04-12-2012 at 05:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by sorceress; 04-12-2012 at 07:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
Na kraju krajeva, ako budzet sada pocinje da predstavlja problem, ipak pogledaj neki polovni sint tipa Roland U20, JV30, XP10... ultra-jeftine sprave (moraju biti manje od 200e) sa pet oktava i pristojnim dirkama a izdrzljive i ne uzasno glomazne poput starih korgova i yamaha (imao ih sve). Iako nisam za tu varijantu, mozda se pokaze najboljom u konkretnom slucaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nesto motam po glavi da ti nisi Pixie ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kontroler od igrice kao midi drum kontroler :) | mcnc | Pricaonica | 2 | 11-04-2011 12:25 PM |
Koji GATE i kompresor kupiti za rack? | rahmanjinov | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 31-01-2010 10:17 PM |
koji midi kontroler??? | hofmann | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 22-11-2009 10:23 PM |
koji Midi key kontroler preporucujete? | Shining-Shitbox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 26-02-2008 09:19 PM |
Koji MIDI kontroler? | Proton | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 20-01-2006 10:46 PM |