|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
...lele... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Napi?i, molim te, zbog mene, portira ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
Super bre, eto vidi? da si bez veze mračio
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
O.K. ako je dobrobit zajednice u pitanju, ovako bese,
EQ Focusrite safire - skinuo blago sta mi se nije svidelo i jos jedna instanca istog za isticanje par detalja. Ozone - malo multiband comp. i harmonici Liquid reverb - prilicno veliki rev. Hall tipa, u maloj dozi. I naravno, zlica Mojo mesavine! Osim Ozona koristio sam pluginove koje inace ne koristim, za test-run. Radjeno stilom 'brzo slusanje', tj. prvo sta pomislis uradis i bez vracanja i mrljavljenja i tripovanja. Ca. 10min. A portir da predje na triangl... Last edited by Khan; 19-07-2012 at 04:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ma portir već svira bas gitaru
![]() 'Fala Mr. Khan na informaciji. Imao sam priliku da pred nastup podesim nivo snimanja da ne bi 'klipovali'. Rekoh, sviraj mi fortissimo (ne?to najglasnije iz programa) i podesio da ne klipuje, međutim u toku svirke morao sam za jo? 10% da spustim nivo i tu i tamo se čuje 'klipping'. Jbg, kad te pukne adrenalin na svirci, udara? sve u ?esnaes' ![]() Probaću ako mogu da sredim kliping, ako ne, za sledeće snimanje idem dosta ispod crvenog. Evo snimka prve kompozicije: http://www.mediafire.com/?bqj942br4t94pa8
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Izvinjavam se na previdu, evo sirovog snimka kompozicije, pa ko hoće da ve?ba tj. da stavlja EQ, compression, reverb...
http://www.mediafire.com/?nydrutrz1px980w
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Ono sto mi najvise smeta u snimku i dalje su tehnicki problemi klavira (nije portir ipak kriv za sve)...
![]() Snimak je korektan, je bih isao verovatno sa manje gaina i probao sa EQ da postignem malo zaokruzeniju sliku, ali to su licna slusanja i navike, pa da ne s*. Za jednu rodu, sasvim cool! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Koliko cujem ovo nije koncertni klavir vec polukoncertni ( minjon) sto u startu menja stvar. Mnogo manji korpus nosi sa sobom dosta tanji zvuk midlastiji i manje srednje niskog registra.
Drugo instrument je DNO DNA ![]() ![]() ![]() Cela prica oko peglanja snimka pada u vodu jer nemas sta da peglas, nemas od cega. Ovo mi zvuci kao da koriscena kompresija, nema dinamicke razlike od piano do forte ( mada istini za volju to mnogo zaivisi i od sviraca). Kada su ovakve krntije u pitanju mikrofon treba staviti sto dalje da bi se umanjio efekat udaranja batica i kloparanje lose mehanike. Ako je krilo podignuto do kraja onda pod nagibom od oko 45 stepeni ( dijafragama mikrofona da gleda na klavir pod tim uglom ili da mikrofon sa krilom klavira cini 90 stepeni kao druga varijanta) na minimum 1 metar udaljenosti i oko 1,3 do 1,5 metara visine mikrofon postaviti da gleda u samu sredinu klavira ( gde pocinje "krivina" klavira ). Ovo je startna pozicija ako se snima sa jednim kondenzatorskim mikrofonom i ako je u pitanju klasika, naravno da o svemu sude usi ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 21-07-2012 at 09:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Pa u principu je uvek bolje "hvatati" zvuk u prostoru nego ići na close miking, ali pretpostavljam da ProkDu nije bio zadovoljan prostorijom...
To što se tiče dinamike, kompozicija je iz epohe kad je klavir još bio mlad instrument, pa je valjda i pisana s obzirom na mogućnosti tadašnjih instrumenata, ali bolje da VukP ili Synclavier kažu nešto na tu temu nego da ja lupetam. Sve u svemu - za nekakav dokumentarni snimak, nije loše. Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Meni ipak najvi?e smeta to ?to nema prostora, ako zanemarimo sam klavir. Na momente zvuči kao čembalo, definitivno mu ne prija close-miking. Dobija se ne?to u visokim tonovima, neki harmonici kojih kod klavira ne bi trebalo da bude. Dosta toga bi se dalo izbeći udaljavanjem mikrofona na način koji je Moritz opisao.
Osim toga, jako je nezahvalno snimati klavir samo jednim mikrofonom. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
klavir, snimanje |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Alat za stimovanje klavira | orge | Razno | 1 | 01-10-2010 08:39 AM |
Iznajmljivanje klavira | mnm | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 14-03-2010 04:26 AM |
(p)reparacija klavira u Bg ili sire | milanCHE | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 06-06-2009 09:54 PM |
Produkcija violoncela i klavira | SumAnuT | Audio Produkcija - Tehnike | 46 | 24-01-2009 08:25 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |