|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
vidis greska
![]()
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Kxaрмоникаш, а у слободно време ТрооОООоол!!!
![]() О јес, јес, Артуре си.. Хир ју ар, енд дец ми.
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
i nije nešto mnogo smešno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
A, skontaj ovo...
... ![]() M? Zezamo se, bre, majstor Arture! ![]() Stvarno ne znam za taj softver i izvinjavam se zbog spočetnog "obrtanja faze". Ali, čujte... Ako mu drugar ili već ko ima samo potrebu da imitira engleski jezik pevajući ga, a zapravo ne zna za?to se to tako izgovara, neznajući usput ni značenje svih tih reči, a time ni poente (koja je če?će izdanak nacionalne kulturologije, a ređe bukvalnog preslikavanja fonetksog smisla)... Ma čekaj, koji je to uop?te stadijum umetničkog izra?avanja kroz muziku? Evo, ba? ovih dana u?ivam če?ljajući celokupnu diskografiju Videosex-a i znate ?ta u meni kuva? Nasmejaće se neko, ali ja jednostavno moram da naučim slovenački, ili bar ne?to, ono osnovno... Anja, old school synth-pop i čitava ta atmosfera, mmmmmm! Dobro, ne ka?em da će se to i dogoditi, ali svejedno, efekat je fantastičan, muzika je pobudila daleko vi?e od jednog čula. Ok, i Vs su eksperimentisali s engleskim, to je tačno. Samo, oni su ga znali, nije im bio potreban Google i naglasotumački soft.
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
..pita gost cigu: "ajd cigo jednu engleski"..kako ne gazda i poće: "aj ?ta je englez takovog vi?e nema" (bečarac ..songh)
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
wə:dz ɑ: fl'əʊiŋ aʊt laik 'endlis rein in'tu: ə 'peipə:kʌp ?ei sli?ə: wail ?ei pɑ:s ?ei slip ?eə: wei ə'kros ? 'ju:ni'və:s Sad jebiga, reč "into" je akcentovana kako se peva, a ne kako se inače izgovara, ali nema veze. Ali sve u svemu nije neupotrebljiv softver. Pozdrav, Vasa P.S. I da, Anja Rupel peva pɑ:s, Lenon pak peva p?:s, ali na isto mu izađe...
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-11-2011 at 09:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
Na kom ti je ovo jeziku ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
Na "fonetskom"
![]() ![]() ?alu na stranu, fonetska transkripcija teksta je malo zeznuta za bilo kakvu automatizaciju, po?to je malo komplikovanija od transkripcije pojedinačnih reči, jerbo se reči drugačije pona?aju u sklopu rečenice. Pogotovo kod pevanog teksta, gde su akcenti često pomereni, pa se samim tim i neki slogovi drugačije izgovaraju. Evo jednog online re?enja (koje radi onako "otprilike", i ograničeno je na 300 karaktera po transkripciji): http://www.photransedit.com/Online/Text2Phonetics.aspx "Fonetsku transkripciju" engleskog jezika na "domaća pisma" ne bih komentarisao po?to za početak uop?te nemamo slova za glasove "θ", "?", "?" i "ə", a "w" i "ŋ" mo?emo da transkribujemo samo ofrlje. Pa zato pitam za ?ta to čoveku konkretno treba, ali vidim da Idvi nije ba? sklon obja?njavanju. Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na?i (va?i) textovi | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 123 | 22-11-2013 04:03 PM |
Najlepsi textovi EX YU scene... | idekius | Razno | 79 | 05-09-2009 09:24 AM |