Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-10-2011, 09:59 AM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Pomoc oko odabira desktop zvucnika

Quote:
Originally Posted by jakov_ct View Post
Sto se tice volume kontrole, svakako mislim da je podesim samo jednom na samim zvucnicima, a sve ostalo da radim softverski, odnosno preko master volume u Windows koji se moze kontrolisati na tastaturi Logitech G110 jer imam volume control i mute.
Dosta nepouzdano resenje, ali je bolje od nikakvog!
Cesto se desi da takva kontrola kasni ili jednostavno ne radi ako je komp busy...

Quote:
Procitao sam nedje da moze biti problema za monitorima ako se kace direktno na racunar, na zvucnu karticu, je li to istina i zbog cega je tako?
Dakle:

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Veliki problem sa studijskim monitorima mozes imati i pri kontroli jacine zvuka. Smanjen winamp, a klikom na nesto drugo pokrenut Med.player koji nije smanjen moze da "pokida" usi.
"Drkanje" eventualnih "volume" potenciometara na takvim kutijama nije pametno resenje, jer sluzi za kalibraciju a ne svakodnevno jebendisanje.
Osim ovoga, treba imati kvalitetne kablove i to je to. Nema drugih vecih problema.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 01:36 PM   #12
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:

Evo i snimka od onog dana kada sam testirao Yamahe, snimano je sa Samsung Wave mobilnim telefonom, pa ne znam koliko je kvalitet zvuka na snimku dobar:

http://www.youtube.com/watch?v=xKtXM_7r0Fk
Dobar je snimak,Wave snima u HD rezoluciji,tako da je dosta dobar kvalitet ovog uzorka...sto se tice Yamaha,meni se licno nisu svidjele,dosta je tvrd zvuk,pogotovo "dolje",nemaju mi toplinu i sarm midlle prostora,ali ok,to je moj utisak.

Naravno da ti je sound bio Amerika posle Geniusa Ipak mislim da bi ti za to sto trazis (Gaming & music pleasure) bolje prosao sa nekim kvalitetnim surroundom + vufer negoli sa pro monitorima.Nesto ovako npr

http://www.logitech.com/en-us/speake...er-system-Z906

To je jako dobra prica!Cak mislim da bas ovaj 906 mozes naci u Podgorici u Tehnomarketu ...
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 07:24 PM   #13
Granata
Member

s obzirom da snimash zvuchnike telefonom da demostrirash kvalitet zvuka u koji nisi siguran...
Ja bi gledao neshto jeftinije.
Treba i znati shta i kako slushati kod monitora, vecina ljudi lako dobije utisak da je zvuk chistiji ili bolji ako zvuchnik ima vishe visokih ili basa ili je na boljoj poziciji (isti zvuchnik moze zvuchati ko nebo i zemlja ako se postavi metar dalje od prvobitnog mesta)
S tim ne sugerishem da je ovde to sluchaj, te yamahe su sigurno mnogo bolji zvuchnici.
Ali nema neke sushtinske razlike izmedju studijskih i multimedia zvuchnika osim namene proizvodjacha, dizajn je isti, kvalitet i kriterijumi su ono shto pravi razliku.
Moguce je da cesh biti zadovoljan i sa nekim jeftinijim zvuchnicima, a kvalitet chesto ide sa vecom cenom. Nemoj se previshe havtati za "studijske mionitore" kao sinonim kvatitetnog zvuka.
Granata is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 07:30 PM   #14
jakov_ct
Junior Member

jakov_ct's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Dosta nepouzdano resenje, ali je bolje od nikakvog!
Cesto se desi da takva kontrola kasni ili jednostavno ne radi ako je komp busy...

Dakle:

Osim ovoga, treba imati kvalitetne kablove i to je to. Nema drugih vecih problema.
Hvala

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Dobar je snimak,Wave snima u HD rezoluciji,tako da je dosta dobar kvalitet ovog uzorka...sto se tice Yamaha,meni se licno nisu svidjele,dosta je tvrd zvuk,pogotovo "dolje",nemaju mi toplinu i sarm midlle prostora,ali ok,to je moj utisak.

Naravno da ti je sound bio Amerika posle Geniusa Ipak mislim da bi ti za to sto trazis (Gaming & music pleasure) bolje prosao sa nekim kvalitetnim surroundom + vufer negoli sa pro monitorima.Nesto ovako npr

http://www.logitech.com/en-us/speake...er-system-Z906

To je jako dobra prica!Cak mislim da bas ovaj 906 mozes naci u Podgorici u Tehnomarketu ...
Svi hvale Logitech Z906 i Z5500, pretpostavljam da su dobri, ali nijesam imao prilike da ih cujem. Vise bi mi odgovarao neki 2.0 ili 2.1 sistem, mnogo mi je prakticnije da sve imam na stolu i ispod njega (woofer). Sa 5.1 sistemom se sve mora savrseno uklopiti i pozicionirati da bi se dobio zeljeni zvuk, da ne pominjem razvlacenje kablova po kuci.

Najvise od svega bih volio da sastavim neki Hi-Fi 2.1 sistem, ali to opet zauzima dosta prostora jer moram negdje pojacalo drzati, tako da je najbolja varijanta aktivni sistem. Gledao sam i nesto ovako:

http://www.eu.onkyo.com/en/products/...hdx-35463.html

To bi bila najbolja kupovina, ali sam procitao dosta lose kritike na racun ovoga sistema, navode ljudi da nema dosta snage i zvuk nije toliko prijatan.
jakov_ct is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 07:37 PM   #15
jakov_ct
Junior Member

jakov_ct's Avatar

Quote:
Originally Posted by Granata View Post
s obzirom da snimash zvuchnike telefonom da demostrirash kvalitet zvuka u koji nisi siguran...
Ja bi gledao neshto jeftinije.
Treba i znati shta i kako slushati kod monitora, vecina ljudi lako dobije utisak da je zvuk chistiji ili bolji ako zvuchnik ima vishe visokih ili basa ili je na boljoj poziciji (isti zvuchnik moze zvuchati ko nebo i zemlja ako se postavi metar dalje od prvobitnog mesta)
S tim ne sugerishem da je ovde to sluchaj, te yamahe su sigurno mnogo bolji zvuchnici.
Ali nema neke sushtinske razlike izmedju studijskih i multimedia zvuchnika osim namene proizvodjacha, dizajn je isti, kvalitet i kriterijumi su ono shto pravi razliku.
Moguce je da cesh biti zadovoljan i sa nekim jeftinijim zvuchnicima, a kvalitet chesto ide sa vecom cenom. Nemoj se previshe havtati za "studijske mionitore" kao sinonim kvatitetnog zvuka.
Slazem se da je pri prvom slusanju Yamahi bilo "WOOOW efekta", jer kad sam ponovo prikacio Genius sistem imao sam osjecaj kao da mi je neko obmotao cebe oko glave siguran sam da ima jeftinijih alternativa, zato sam i potrazio pomoc ovdje inace, nasao sam Yamahe u Podgorici po cijeni od 337,80e za par.

Last edited by jakov_ct; 14-10-2011 at 07:49 PM.
jakov_ct is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules