|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Postovane kolege treba mi vase misljenje oko sound karte....
momentalno imam DIGI 001 i nije lose mada imam u drugom studiu kod prijatelja i DIGI 002...samo u radu sa CUBASE nisu bas najbolje...zato sto nemoze effect u Real Time////da ne budem dosadan hajde mi vi preporucite neki audio interface da bude u ovoj klasi da ima dobar preamp itd...ali da isto funkcionise sa cubase dobro .... cena neka bude negde do 500-600 eura... hvala unapred... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pozdrav!!!
Ajd ja cu da odgovorim pre nego sto kolege krenu paljbu kako treba pregledati da li je o necemu diskutovano pre nego sto se postavi pitanje. Mislim da ti je mnogo jeftinije da nadjes u manualu kako se smanjuje latencija. A bas je, ja mislim pre neki dan, pisano o tome kako se smanjuje latencija na digi kartama Ej, da ne zaboravim "search" zlata vredi ![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
A ako mislis na realtime monitoring efekta(konkretno na pr. da cujes reverb na glasu tokom snimanja istog)moze i to
Pozdrav
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pardon, sad sam procitao da si ti postavio pitanje u vezi realtime efekta.
Ovako-smanjis lateny, na selektovanom audio kanalu ukljucis "monitor"(mali zvucnik pored record enable dugmeta) i cuces efekat koji je u tracku.Ako cujes krckanje znaci da ti je preopterecen cpu. Kupovinom skuplje zvucne karte neces resiti taj problem. Masa ljudi zbog toga radi sledecu stvar-kad snima vokal izveze matricu u novi projekat, smanji latenciju i onda efekat radi realtime bez problema jer im cpu nije opterecen, tj opterecen je samo jednim efektom. Za te novce digi 01 je odlican, ne menjaj to, ako mene pitas
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
kolega problem je u tome sto na digi desing mozes smanjiti latenci samo ako smanjis buffer size a kad smanjim buffer size ispod 1024 onda nije u redu....jer ima nekih sitnih problema koji postanu krupni a i dosadni..
eto u tome je problem... dok recimo kada koristis DIGI 001 sa protools ili sa logic 5.5 onda on funkcionise najbolje na svetu ![]() ja znam i to da moze effekt u real time ali problem je upravo ta latency koja se pojavljuje kada u Divace Menager maknem onaj stik sa Direct Monitoring.... eto to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Drug, ne napisa ti koja ti je konfiguracija? Nemoguce mi je da ti fx ne radi realtime, meni je radio i dok sam imao sb audigy i amd na 1,7ghz. Sad sam se cuo sa drugarom koji ima digi 01 i kaze da mu sve to sljaka normalno(kad ne preteruje sa efektima, 3, 4 najvise).Znaci probao si da otvoris protools, smanjis latenciju, ugasis pt, otvoris novi(prazan) projekat u cubase-u, otvoris jedan audio track, stavis jedan efekat u njega i upalis monitor(u track-u, ne u device setup-u) ?
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
E bas da otvorim ProTools i smanjim latenciju to nisam probao zato sto imam instaliran samo cubase..a na cubase nemozes DIGI 001 smanjiti latenciju direktno nego samo smanjivanjem Buffer Size-a...ali rekao sam kad smanjim Buffer Size onda imam druge probleme...eto to je to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
USB Audio Interface(sa Mic preamp-om) vs USB Audio Interface + mixeta | jox | Computer Hardware | 3 | 02-04-2009 08:54 PM |
Pomoc oko odabira muzicke kartice | dogline | Computer Hardware | 3 | 15-04-2008 06:23 PM |
POMOC oko ODABIRA ZANRA! | ANITA | Promocija radova | 25 | 15-06-2005 11:59 PM |