Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2011, 01:17 AM   #11
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Kontakt 4 CPU problemi...

Brate nisam gluv, nakucano.. to je to kako oni zvuce pa ti kuco kolko os' kako znas i umes.. u aranzeru isto je nakucano trake.. i kad pustis u njemu njegove boje i procesor deluju kao studio a ne ovo ko na nekoj igrici.. i sad da potrosim dan dok opteretim to sa svim efektima da bi oni na nest zvucali? . .. msm nema druge..
a isprobao sam bas..imam banki po 30gb i preko i nikad mi se to ne desava.. sve je mrtvo ladno .. Cub5, procesorQ9300 ..samo ram posto imam 3gb se moze napunit .. kontakte i ja otvaram nove kao OFF .. ne radim multiout. nikad mi nist ne pravi problem na sad Win7 32 bit. tako do cega je ... nznm
branoy is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 09:22 AM   #12
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pre svega, cak i najnoviji aranaeri zvuce prilicno lose, a taj prividni sklad koji cujes u startu i jeste njihova poenta, da se amateri zadovolje za par sekundi, u suprotnom sve duze od toga znacilo bi da nece kupiti spravu.
Ako si i sam amater, onda je to u redu jer aranzer tebi sluzi svrsi jer nemas znanja za vise, ali nemoj sa takvom sigurnoscu da govoris da aranzeri zvuce dobro, jer to nije tacno.
Sto se tice ovih velikih banaka, daleko od toga da mogu u potpunosti simulirati interpretaciju pravog sviraca, ali su milionima svetlosnih godina daleko od aranzera koje pominjes i konkretno za ovaj snimak, osim brljotina u takozvanom sviranju, potrebno je samo par sitnica odraditi da zazvuci veoma ozbiljno, tako da su tvoje tvrdnje netacne u svakom smislu.

Pusti to sada, poenta je u ovom problemu, ako zelis ja cu ti poslati snimke sa ovim bankama (i nekim drugim) pa mi onda kazi da aranzer "zvuci" bolje...

Hmmm, Win7 32, Q9300 i 3GB RAM i to radi...
Ipak, ne verujem da je do RAM memorije, kao ni do procesora, ipak je to samo jedan plugin sa 750mb.

Kod mene je Gigabyte DS3R, Q8300 OC na 3.0 GHZ, 4GB RAM na 800 MHZ, SATA1 WD160GB za OS X sistem, SATA1 Maxtor200GB Windows 7 sistem i SATA2 WD1TB Samples & Projects, Digi002r, Firewire400 NEC.

Ovo je dosta stara masina, ali ne bi trebalo da ima ovih nepravilnosti.
Cudno je da se ovo dogadja na dva vrlo razlicita sistema, sa jednim istim pluginom, kroz razne platforme...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 10:55 AM   #13
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

naj elegantnije resenje (koje BTW na zapadu jako puno ljudi koristi) je jos jedan ili vise kompjutera koji su samo sampleri i teraju velike banke samplova (klaviri / orkestri itd) a kompjuter radi SAMO kao MIDI instrument.
Da li je preko Etherneta (preko Vienna Ensemble protokola http://www.vsl.co.at/en/211/1343/1347/336.vsl ) ili samo preko MIDIja i bekog I/O interface-a...
Sve ostalo ce uvek da pravi frku.
JA licno odmah bacam MIDI u adudio kad sam happy sa linijama..MIDI mutiram , sklonim da se nevidi pa ako treba da se menja nesto - tu je...)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 03:40 PM   #14
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

brate amater u svakom slucaju nisam, neko ko je poceo na Atariu i 10 god visi u sobi pravi sa svim tim vsti hiljade mixeva i snimaka u kompu koje nazalost zna 5 ljudi ovde.. ne pustam nikom,... daleko sam od sveta.. ne mogu sam..tesko je.. al znam sve plugine napamet jer sam ih skidao kad su ljudi u po bg placali te iste da im salju na cd dvd ili kako vec.... pun kom mi takvih boja i svega..
cisto sam rekao aranzer jer mi lepse zvuci na prvu od svega tog,dok ovo treba pluginima FX vaditi uvek, ja nazalost nemam para za korg pa2x i dan danas sviram g1000.. i pola ovde sto se hvale ma sve je to extra da nemaju externe hardwere po studijima znas kad bi napravili snimak sa PC?? da ne zvuci kao pC? nikad.. tako, ja na onaj video morao reci sta mislim.. jer i sam sam hteo onaj prvi drum da skidam al bre nema sanse.. sa lajerovanjem se sve moze napravit u par megabajta.. svaka cast kad mozes to sve skinuti i gurati u komp.. al sve je to previse a nista nije nevidjeno, da se ne moze napravit sa necim drugim.

Problem brate stvarno ne znam gde ti je sa tim kontaktom,. pa sve sam ih imao od 2 do ove 4 i ni jedan mi nikad nije pravio problem od kad sam uzeo novi komp .. q9300.asus p5q.. ram i sve to, konacno mogu da gruvam bukvalno plugova do mile volje procesor nikad nije dosao do 50 posto, znas i sam imas Q8300 da nema potrebe za nekim novim procesorima i svim tim kad snage se konacno ima. dok pre na Pentium 4 sve fali i stopa..

i daaa.. ima jedna stvar koju uvek instaliram na novom sistemu posle instal kontakta .. onaj mali program sta vec ma ni megabajt nije DFD nesto direkt to hard disk .. negde davno to sam nasao i bez tog nikad .. ako to nemas poslacu ti pa probaj.. mozda je to resenje.. jer ne vidim drugo nest specijalno kod mene .

poz i naravno razgovaramo nije svadja uopste, samo iznosimo svoja misljenja.. a te mp3 posalji mi ..uvek volim nesto cuti sto je bolje i kako vec, ne sumnjam u tebe .. branoy1 moj skype .
Old 04-03-2011, 04:07 PM   #15
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
brate amater u svakom slucaju nisam, neko ko je poceo na Atariu i 10 god visi u sobi pravi sa svim tim vsti hiljade mixeva i snimaka u kompu koje nazalost zna 5 ljudi ovde.. ne pustam nikom,... daleko sam od sveta.. ne mogu sam..tesko je.. al znam sve plugine napamet jer sam ih skidao kad su ljudi u po bg placali te iste da im salju na cd dvd ili kako vec.... pun kom mi takvih boja i svega..
cisto sam rekao aranzer jer mi lepse zvuci na prvu od svega tog,dok ovo treba pluginima FX vaditi uvek, ja nazalost nemam para za korg pa2x i dan danas sviram g1000.. i pola ovde sto se hvale ma sve je to extra da nemaju externe hardwere po studijima znas kad bi napravili snimak sa PC?? da ne zvuci kao pC? nikad.. tako, ja na onaj video morao reci sta mislim.. jer i sam sam hteo onaj prvi drum da skidam al bre nema sanse.. sa lajerovanjem se sve moze napravit u par megabajta.. svaka cast kad mozes to sve skinuti i gurati u komp.. al sve je to previse a nista nije nevidjeno, da se ne moze napravit sa necim drugim.

Problem brate stvarno ne znam gde ti je sa tim kontaktom,. pa sve sam ih imao od 2 do ove 4 i ni jedan mi nikad nije pravio problem od kad sam uzeo novi komp .. q9300.asus p5q.. ram i sve to, konacno mogu da gruvam bukvalno plugova do mile volje procesor nikad nije dosao do 50 posto, znas i sam imas Q8300 da nema potrebe za nekim novim procesorima i svim tim kad snage se konacno ima. dok pre na Pentium 4 sve fali i stopa..

i daaa.. ima jedna stvar koju uvek instaliram na novom sistemu posle instal kontakta .. onaj mali program sta vec ma ni megabajt nije DFD nesto direkt to hard disk .. negde davno to sam nasao i bez tog nikad .. ako to nemas poslacu ti pa probaj.. mozda je to resenje.. jer ne vidim drugo nest specijalno kod mene .

poz i naravno razgovaramo nije svadja uopste, samo iznosimo svoja misljenja.. a te mp3 posalji mi ..uvek volim nesto cuti sto je bolje i kako vec, ne sumnjam u tebe .. branoy1 moj skype .
brate brate brate brate...
Ugasi te efekte na aranzeru i zvucace smesno.

pravi instrumenti koji su uzivo snimljeni u studiu moraju takodje da se procesiraju i farbaju da bi zvucali "skuplje".
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 05:17 PM   #16
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
brate brate brate brate...
Ugasi te efekte na aranzeru i zvucace smesno.

pravi instrumenti koji su uzivo snimljeni u studiu moraju takodje da se procesiraju i farbaju da bi zvucali "skuplje".
Poenta je u samoj postavci mikrofona i odabirom opreme dobiti zvuk koji ce kao takav 90% vec lezati u miks, sa sto manje procesiranja dobiti zeljenu sliku.

Ako je nesto lose snimljeno moz ga farbas do sutra, nije u tome poenta. Sranje je sranje
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 05:20 PM   #17
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Hehehe, pa nisam ja rekao da si ti amater daleko bilo, nego onako uopste kazem ako jesi onda ti aranzer radi super, nema potrebe da se patis sa miksanjem...

Ma vidi, uvek mi je smetalo tripovanje "klavijaturista" oko tih aranzera, svi oni zajedno znaju celu azbuku do pola, muzicki totalno nepismeni, ceo vokabular im se svodi na "muljavo" i "pracka", prosto kad mi neko pomene aranzer kao benchmark, ne bude mi mnogo dobro, iako sam ih i sam svirao.

Ne kazem, moderni aranzeri su uradjeni dosta ozbiljno, ali samo u pogledu efekata, sto se semplova tice, zakon fizike ne mozes prevariti, granice su odavno dostigli i od G800 na kome se najsladje sviralo, nije se desilo nista revolucionarno.
Ali, tu se javlja paradox, "klavijaturisti" su sa svojim glavama u '93. godini, a svi su kupili instrumente za 3K Eura i to pravi problem, koriste par procenata onoga sto instrument moze, a sto je najgore svi se lupaju u grudi kako njihova sprava zvuci dobro, a ustvari je sve to katastrofa.

Sto se tice semplova, pa vidi pojedine stvari su odradjene jako dobro, pre svega Superior Drummer 1 sa SVIM bleed-ovima, kao i Scarbee MM Bass, te dve banke semplova se mogu i odsvirati i namiksati veoma dobro, gotovo kao da je u pitanju ljudska interpretacija na pravom instrumentu.
Samo, ne treba mesati stvari, aranzer iz prve treba da uradi posao, bar je tako nekada bilo, a ovde su ipak mnogo vece mogucnosti.

Ono sto Jan kaze, pa nije bas skroz tako iako treba teziti sto biljem usnimavanju. Secam se Queen traka iz 1975. koje smi svi imali prilike da probamo da namiksamo, to je ocajno snimljeno, dok je finalni snimak ispao vrhunski, Mandusic Vuk...

Kontakt i DFD, ako mi verujes razmisljao sam da mi je mozda to problem, ali koliko se secam sa trojkom je pocao taj DFD da ide uz Kontakt, ne mora se dodatno instalirati, pritom on vec cita sa diska gde ne pokazuje nikakvo opterecenje.
Ali hajde da probam, verovatno je problem neka glupost...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 05:24 PM   #18
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

DzoniPFC ovo je pretanko za 300gb zajedno semplova, e bre 300gb a zajedno sviraju i zvuce ko ...... ? pa sve klavijature sveta nemaju zajedno toliko gb.. a zvuce bolje od sveg ovog. !! o tom pricam.. i stojim iza tog. da imam para kupio bih fantoma g, motifa, i nesto od korga.. i samo pod audio snimat.. vst tek neki rad ARP, i efekata.. pa bi video razliku u zvuku.. onda bi rekli to nije pc.. iz aviona.. "PC" zvuk cu uvek prepoznat.
napravim i ja snimak od ovakve "drle" da na nesto lici u PC al meni to nije to. Vsti ima par dobrih i nema sta.. sad sam napravio cistku u kompu i za ovih 10 god sam ostavio ono sto vredi i opet bi to sve dao za prave klave i semplere..
PC kao samo Vsti u njemu je za sad najbolji za ITB, elektro,house, dance i .... bla bla..
sve ostalo ...
Old 04-03-2011, 05:30 PM   #19
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Kravadinka ma razumemo se brate naravno, stoji to sto kazes, razumem ja to sve. aa za taj DFD ako se tako zove jbt nisam znao da dolazi u ovim 3 i 4.. ja to bas skinuo davno, pa imo sam dvojku sigurno.. i ono ostalo mi u glavi da to moram instalirati uvek posle kontakta jer znam cemu sluzi.. al probaj ti to opet. ne fali nista ti. kad ni meni ne fali sto sam posle cetvorke instalirao a sve radi ok
Old 04-03-2011, 05:35 PM   #20
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Poenta je u samoj postavci mikrofona i odabirom opreme dobiti zvuk koji ce kao takav 90% vec lezati u miks, sa sto manje procesiranja dobiti zeljenu sliku.

Ako je nesto lose snimljeno moz ga farbas do sutra, nije u tome poenta. Sranje je sranje
to je tacno. sto ne znaci da ne treba dodavati reverb/delay, eq radi otklanjanja nekih nezeljenih frekfencija koje prave smetnje u mixu, kompresija. sve je to bitno.

poenta je da klavijature i rompleri vec imaju te farbe ukljucene pa mozda zato zvuci bolje od NEOBRADJENIH semplova u DAW-u/Kontaku.

Mnogi ljudi su prodali svoj Motif i presli na Kontakt.

Meni se Kontakt/ Scarbee bass gitare vise dopadaju nego one iz motifa i drugih klavijatura.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules