Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-06-2010, 11:40 PM   #11
avantgarde2
Junior Member

Default Re: Cyber - progressive - trance folk :)

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Evo ispravke 01

http://www.box.net/shared/3nbxv67b3m

Zamenio sam nogu, smanjio dinamiku, bila je -11dB RMSa ! Sada je -12.5dB (nisam ni primetio da limiter koga koristim samo da spreci klip u pikovima - uveliko pumpa), napravio mesta da zvuci izadju malo bolje...

Ima jos mesta za popravke, definitivno sam se preforsirao slusanjem ovoga, vise nista ne razaznajem i zato - pomoc je dobrodosla

Da, ona ideja da sidechain pumpa sve, jednostavno ruzno zvuci, kao da je sve overkompresovano... Malo sam ostavio na basu i to je to..
Bolji je kick u prvoj iako je slabiji.
avantgarde2 is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2010, 07:12 PM   #12
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by avantgarde2 View Post
Bolji je kick u prvoj iako je slabiji.
Ma ovaj kik je malo bezveze, ali bice tu manjih izmena jos kad dodje kompletan vokal...
Old 02-07-2010, 12:13 PM   #13
Lag
Moderator

Lag's Avatar

meni fali neki gruv i previshe mi je chisto nekako
za te trenserske sintove je karakteristichno da budu chisti i kvantizovani, a za narodnjake meni bash lezhi da da je tajming odsviranih stvari malo promashen i da zvuchi nekako krntijasto

znachi ono shto bih ja uradio jeste da lead i bas synth malo ushaflujem, stavim blago random da sviraju note i malo random velocity tih nota. takodje bih leadu smanjio malo reverb jer jebeno prelepo zvuchi
na vokal ne bih stavio sidechain ali bih stavio na reverb tog vokala! i to debeo sidechain! mozhda bi ispalo dobro

takodje, na onaj pad shto ide u pozadini - ja bih ga pojachao i sidechainovao ali ne kikom nego bih nalupao random neki ritam (recimo nalupati ritam tako da pad "izlazi" na 1, 7 i 11) i da drum koji pravi taj ritam ne ulazi u pesmu ali pad onda dobije neki gruv.
npr tako neshto sam zbudzhio u ovom prvom padu:
http://soundcloud.com/lag/lag-untitled-3

shto se tiche 909 kika: meni je do jaja ali ja sam tehnash tako da bolje nemoj mene slushati
Old 09-07-2010, 11:34 PM   #14
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

kik i bas kod mene zvuci sve full OK, al celokupan snimak prshti, ubija pazi savet - malko srezi visoke!

btw - evo jedna bugarska referenca

http://www.youtube.com/watch?v=YNCM5UERBCk

isto je sve tanko i prshti (to se trazi - to je TO!) al nije neprijatno.. malo srezes i to je to!

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2010, 04:56 AM   #15
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
kik i bas kod mene zvuci sve full OK, al celokupan snimak prshti, ubija pazi savet - malko srezi visoke!

btw - evo jedna bugarska referenca

http://www.youtube.com/watch?v=YNCM5UERBCk

isto je sve tanko i prshti (to se trazi - to je TO!) al nije neprijatno.. malo srezes i to je to!
Uh, ja nisam dolazio ovde neko vreme, nisam ocekivao da cete jos nesto da postujete

Hvala na savetima, tacni su uglavnom - ova verzija nije vise aktuelna neko vreme, Insane Eyes, video sam i ja da ima visokih i previse i srezao ih jos u pre par verzija... Radimo sada na vokalu pa cu da uploadujem doradjeno izdanje...
BTW, bugarka je ludilo , ovako u youtubeu, pomalo suvo mi zvuci, ali to je taj trip... Synth zurla na pocetku rulez, mnogo volim te njihove iscasene zvukove i polutonove (kako se vec to zove kad se pojedine note malo rashteluju - za cetvrt stepena)

@Lag, probao sam malo da ushaflujem... Ne znam, sama je melodija malo tvrda i kockasta, grozno zvuci sa shuffleom ili pomerenim notama sa grida... Treba jos probati onaj zicani da se jos malo humanizuje - nisam se uopste time bavio... Imas plus od mene za onaj pad koji je sada pojacan (ako si na taj mislio ) Sa vokalom tek treba da se igram kad dodju prateci.

Kick je doradjen - ne mnogo ali je sad kao bolji - jos uvek ne znam da li ce ovaj da ostane... Da, treba da se odsviraju i odgovori u refrenu, ali sam se sad na miks i same boje vise koncentrisao... Eto to je to - stay tuned

Inace izlazi uskoro singl - Soba od kamena - od istog ovog izvodjaca (Vlada) i snimljen je spot... Nisam ga video, ali kazu da je spot dosta dobar - ja sam radio snimanje zivih, miks i nesto malo na matrici.

Evo je nova verzija ( beta 0.30 )
http://www.box.net/shared/rshuo2bvqc

Last edited by psionic; 11-07-2010 at 04:16 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2010, 04:59 PM   #16
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

nova verzija - hirurski gledano malo su mi reverbi muljavi al to cujem samo na sluskama, na monitorima je to to!

mozda sad malo nedostaje visokih, jedno 6 %

u totalu ovo je mnogo mnogo bolje takoreci savrseno za svoju namenu

Quote:
BTW, bugarka je ludilo , ovako u youtubeu, pomalo suvo mi zvuci, ali to je taj trip...
jes jutjub malo sjeb'o al nadji elenu u HQ, po meni je totalna referenca kako treba da zvuci taj fazon!

Quote:
Synth zurla na pocetku rulez, mnogo volim te njihove iscasene zvukove i polutonove (kako se vec to zove kad se pojedine note malo rashteluju - za cetvrt stepena)
neki to nazivaju nedostatkom sluha, haosom ili sta vec al realno zasto se ograniciti na 12 tonova kad ih ima 12.000

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2010, 02:15 AM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
neki to nazivaju nedostatkom sluha, haosom ili sta vec al realno zasto se ograniciti na 12 tonova kad ih ima 12.000
Jes vala

Sad se i meni cini reverb muljavim.. Kad nesto ocistis od viska - onda dodje u prvi plan nesto sto nisi ni primecivao...

A shto se bugara tice - vole oni te polutonove, imaju u svom melosu mnogo vise tih turcizama - ciganija nego mi u nasem. Nas turbo folk u poredjenju s njihovim dodje jos i prefinjen

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules