|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Onda sam pozajmio gitaru od drugara, odsvirao teskom mukom par pesama, kupio polovan bas... To sto sam sam odsvirao mi zvuci 100 puta bolje od pravih gitarista, ima filing, ima ritam, nema sranja ni soliranja... Gde nesto ne valja, sviram po 30 puta dok ne budem zadovljan sa izrazom. Gde neki pasazz ne radi poso' ja ga obrisem, bez ikakvih ubedjivanja sa samim sobom. Ne valja- brisem. Valja- ostavim. Gitara ide (naravno) bez procesora, u d box pa direktno u MCI, ima samo hi pass ukljucen na preampu, na 10 Hz. Nema "farbice" i sl. sranjca. Nema dileja, nema reverba. sviram dok ne zazvuci, kad zazvuci, gotovo. Aktivne gitare super izlaze na MCI, nema sugavih pojacala, distorzija, procesora, kablova, krljanja, prstanja, mikrofonije i sih ostalih stanovnika carstva gitarskih super- heroja... Milina. ![]() Quote:
I ne pada mi napamet da bilo kome radim bilo sta. Zvuk na svirkama (koje izbegavam) je uglanom ovakav: dzzzzzztdzzzzdzzzzzz tok tok tok tok psssssss skviiiiiiii dzzzzzzzzzzdzzzzzzz tok tok tok... aaahhhhhaaaa tok tok tok tok rumble rumble psssss Last edited by google; 26-03-2010 at 10:45 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
skida čovek DC offset
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
zavisi šta je u pitanju, ako je DC skidač, onda je realno na tih 10-20hz. Ako je pravi muzički highpass ,ondak je najverovatnije na 75 ili čak 100hz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
![]() Quote:
Gitara (elektroakusticna) ima neki donji bas koji je gadan, verovatno nije neki kvalitet elektronike (i to je pretpostavka). U svakom slucaju cujem da mi smeta, gadno zvuci.Kad samo ukljucim hi pass na minimum vec moze da prodje, nije lose. Moze da se miksa. Bio sam skoro probao Fender Teleacoustik (tako nesto), to brutalno izlazi, ali je vrat los, gadan za svirati i ne stima, jbg. ![]() ![]() Last edited by google; 27-03-2010 at 06:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
a kako sa vintage zaljubljenicima? Onima sa marshal stackovima od 100 w i les paulovima iz 59?...jedino mi pada na pamet ih zamolit da iznajme neko malo kazali?te ili kino pa ću ja rado donijet par mikrofona i preampova...u malom prostoru od 20 kvadrata mrcina od 100 w odvrnuta na 11 (jer je tako Blackmore snimao
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
![]()
Ne znam. Primetio sam neke aktivne gitare bas dobro izlaze direktno u preamp. Pisem samo ono sto sam cuo na svom MCI preampu, ne znam sta se desava na nekom drugom.
Za distorziju bih pre uzeo malog tranzistorca cistog, pa bih snimao relativno tiho sa kondenzatorom koji je blizu. Ili mali lampas (to bi se moralo napravaiti- bez potenciometara, samo volume, i neki osetljiv zvucnik, opet manji). Sad nemam vremena za tako nesto jer sve snimam klin, aktivna gitara u preamp, bez ikakvih pedala i (zvucno) odvratnih procesora. Da skratim, radim ili bih uradio sve ono na sta se gade vintage zaljubljenici i gitarski super- heroji. Verovatno da bih dobio sasvim solidan snimak. Sto se tice klin zvuka zadovoljan sam. Distorzija mi ne trba, a da mi treba, morao bih naci nekog normalnog gitaristu, koji svira sta mu se kaze. Koliko je to izvodljivo, to ne znam. Last edited by google; 27-03-2010 at 07:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Borba sa vetrenjacama,part II :) | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 31-12-2009 02:05 PM |
Stingov producent u Beogradu... | DaBear | Razno | 35 | 21-08-2009 10:26 PM |
Gost producent | OFF | Predlozi i sugestije | 66 | 11-01-2006 01:28 PM |
-=Producent=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 1 | 12-03-2005 02:02 AM |