|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
ma da, stara masina, nemam ni jedan a kamoli 5 slotova ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Moze li neko dati prijedlog za FireWire na koji bi skopcao Konnekt 6....probao sam njih par (VIA Chip) ali je zapinjalo! Ne mogu nigdje da nadhem Texas Instrumental! Heeeeeeeeeelp.......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]()
Za konekt bi VIA 6306 i 6307 trebalo lijepo da radi (mada opet nema garancije).
Koje si ti probao (sa kojim chipovima)? Gorjan, pa sto se ne javis covjece, uzmi od Vlade tu PCI pa vidi da li ce ti bolje raditi... I javi mi gdje ima tih PCI-E varijanti za 1500 din, posto sam ja ove placao po 45 eura (taman Vladi rjesis problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
kad sam meni trazio, znam da sam krenuo redom da ih zivkam po telefonoteci, a cini mi se da su mi u winwin(na uglu bul.oslobodjenja i maxima gorkog) rekli da imaju. a pogledaj i u pixel-u aj pa se vidimo na nekoj kafici, obavezno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi da ne zna neko kako da zbavim FW sa TI chipsetom za moju jbn Profire 610 u BiH?
Cimnuo sam u Melcomp u Hr. da mi jave da li salju van drzave ali da nema jos neko rjesenje za jbn BiH? Last edited by Ngino; 25-01-2010 at 02:08 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam probao sa VIA 6306 Chipsetom i stekalo je.....daj neka neko javi gdje se moze nabaviti!!!? Ngino javi ako ti odgovore pa da i ja narucim TI FireWire!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Upravo sam zvao Melcom, i imaju 3 FireWire kartice ali sa Via Chipom http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=D&ID=KON-304
TI nema ni u tragovima?!?!?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Nista cova, ja trazim da narucim sr.... izvana, Svabija i sl., zemlje naprednog zapada, mislim da je to najbolja varijanta.
Jedino sto i to moze da traje malo duze a meni je vise pun k.... zajebancija sa ovim "naprednim" tehnologijama! ![]() Evo jedna najbanalnija situacija u kojoj se manifestuje moj jbn problem! Naime, upravo sad prije nego cu provjeriti poruke na Rumskom slusao sam samo Winamp, podizem Mozillu sa 4-5 TABova i tad nastaje fatalno krckanje, prekida se potpuno zvuk i sl. Raaadi kao OK neko vrijeme i cim startujem bilo koju drugu aplikaciju u isto vrijeme pocne krcanje! Npr. ne mogu slusati dva you tube-a u isto vrijeme a da ne pocne krcati(parati), kao pod distorzijom!?! Da ne pricam sta se desava sa zahtjevnijim audio softverom, VSTovima itd. Cubase se tako ponasa, synthovi? Jedino sto mi pada na pamet da je do protoka i VIA 6306 FW kontrolera? IMA LI NEKO BILO KAKVU IDEJU U KLINAC!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
Pa mislim da je upravo VIA 6306 FW kontroler problem...i meni se desavaju slicne stvari....krckanje i stopanje i onda samo Buuum....nista ne mogu! Savjetovao sam se sa par ljudi i kazu da je upravo samo do toga....otegao sam papke trazeci TI Chipset po cijeloj BiH, Hr i Srb iiiiiiii....nistaaaaaa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
....i jos kazu na T.C. El forumu da ova radi kooooo sat....e sad opet....
http://www.pcpartscollection.com/tichpcitofii.html |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kdje kupiti Firewire sa TI chipsetom? | zwerdesign | Computer Hardware | 93 | 10-05-2011 03:31 PM |
Koju FW kartu sa TI chipsetom uzeti i gde? | HeatMan | Computer Hardware | 14 | 22-06-2009 04:11 PM |
FIREWIRE vs PCI | DJedai | Computer Hardware | 5 | 08-05-2007 12:12 PM |
Firewire...? | bezsmisla | Computer Hardware | 0 | 11-04-2005 01:32 AM |
Firewire vs PCI | OFF | Computer Hardware | 1 | 12-03-2005 12:26 AM |