Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Firewire pci sa T.I. - TSB chipsetom (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30590)

metalman 21-11-2009 11:10 AM

Firewire pci sa T.I. - TSB chipsetom

Pozdrav!

Evo, tema koja je davno bila otvorena pa da ne postam na "staro"...
Je li zna netko gdje nabaviti/naruciti firewire 400 pci u HR ???
Probao sam skoro sve firme koje su na netu i koje postoje i nista, nekada je bilo u CS computers, oni mi se ne javljaju, u meduvremenu sam nasao u njemackoj lacie (sismo) i novi kvalitetan brand koliko vidim dawicontrol 1394 (made in germany ako se ne varam), obje imaju TSB43AB23, koji najbolje radi sa focusrite komponentama, stigao mi je u meduvremenu saffire 24 dsp, ali tvornicka greska, inace skoro 4 mjeseca sam cekao kartu jer sam prvo narucio peramp vtb koji je kasnio 3mjeseca ipo, onda sam reko dobro, evo vam jos 200e, dajte mi taj safffire, i sada opet bananko... palio se po 3 minute nekada(znaci nije se odmah upalio), standalone nije radio uopce, vratio sam ga vec, sada cekam, ali u meduvremenu, ako znate neku varijantu za karticu, ako ne narucujem iz DE pa ako bude brzo doci ce za nekih 7 dana...

metalman 21-11-2009 09:29 PM

Re: Firewire pci sa T.I. - TSB chipsetom

Evo, melcomp - varazdin; svjeza ponuda za dawicontrol 1394 TSB43AB23 chipset 300,00kn, sa dostavom, oni narucuju od njmackog distributera...
max 15 dana cekanje, jako prijatan i brz kontakt, popodne (subota) sam
zatrazio ponudu, malo prije je gosp Zdravko vec odgovorio (ni 3 sata cekanja)... Jos sam pod ugodnim dojmom :grin:
Da ne ispadne da reklamiram, ali ja osobno radim profesionalni pc servis uz studij i obozavam kada "sretnem" nekoga koga mogu pohvaliti jer se ne desava bas...

Zeroo 22-11-2009 04:31 AM

Lepo.

metalman 13-12-2009 01:40 PM

Stigla je dawicontrol pci firewire kartica kao i saffire pro.
Besprijekorna instalacija kartice i jedne i druge, u probnim snimkma
imam dva pop-a ali je vjerojatno do buffera, danas sam pdigo sa 512 (default) na 640 mislim (ako su to standardne "velicine") pa cu probati ponovno...
Uglavnom fw kartica je jako kvalitetno i cvrsto izradena...

VladaNS 23-01-2010 12:03 AM

A jel zna neko gde se u Novom Sadu moze kupiti FW karta sa TI chipsetom? Hitno mi je :(

Khan 23-01-2010 11:34 AM

ima jedno zgodno resenje... Nadjes na oglasima stari sound blaster audigy 1, kupis ga za 5.-e i dobijes TI firewire sa probranim chipset-om, a ostalo disable-ujes, ili koristis za filmove....

diviner 23-01-2010 11:38 AM

Hehe, Khan, odlican prijedlog :) . Bravo.

Khan 23-01-2010 05:18 PM

... muka naterala... oni integrisani crkavaju neverovatnom brzinom...

gorjan 23-01-2010 05:35 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 269896)
A jel zna neko gde se u Novom Sadu moze kupiti FW karta sa TI chipsetom? Hitno mi je :(

to sam i ja pokusavao, al su me bogme trgovci bledo gledali. mislim da sam u winwin radnji(ako se tako zove) nasao sa TI, ali pci-e, mislim da je bila oko 1500 din. meni je trebala pci, pa sam na kraju kupio nekog kineza sa via cipsetom i za sada sve radi ok(na nju vezem profire 610)
pozdrav

VladaNS 23-01-2010 07:12 PM

Zajmio mi diviner neke karte sa TI chipsetom i super rade. Jedino sto cu morati da mu vratim jer mu trebaju :banghead: Mozda mi i proda neku za 1000$ :D

BTW, procitao sam negde na netu da se nikad ne uzimaju karte koje imaju fw400 i fw800 (osim ako su odvojeni cipovi) @ gorjan, sigurno imas neku stariju maticnu cim nemas dodatnih pcie slotova. Moja ima ukupno 5

All times are GMT +1. The time now is 11:34 PM.