|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
1 glas protiv lampaskih u nizem cijenovnom rangu..
idi na electrovoice re20, senn md441, neces pozaliti.. ili u povoljnijoj varijanti- shure beta58 (svi su dinamicki) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Ja, nat?rlich
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Uh, uh... Hajde da malo ne preterujemo... Sve to stoji, prilicno upotrebljivi mikrofoni, ali nemojmo sada praviti nezdrava poredjenja...
Istina je da K2 i NTK i nisu bas skolski primeri pravih cevnih mikrofona, ali daleko od toga da su losi i neupotrebljivi, a jos dalje da je bolja kupovina Shure Beta 58... Uostalom i sama cena Rode govori o tome sta se moze ocekivati od njih, da ne pominjem da je u Mandusica Vuka svaka puiska ubojita, pa tako nekom ne vredi ni U87... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ne ka?em ja da su K2 / NTK / SE xyz mikrofoni lo?i, samo ka?em da su... ne ba? naročito pouzdani. Cevni mikrofoni generalno nisu ba? ?kolski primeri pouzdanosti, a jeftini cevni mikrofoni su pak ?kolski primer lutrije. Samo sam to hteo reći. Pa koga zanima, neka ima i to u vidu. Pozdrav P.S. Ni ja ne bih preporučio Shure SM58 i EV RE20 kao nekakve all-round mikrofone, ali MD441 je pak "something completely different".
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
nazalost, majkovi koje sam predlozio(dinamicki) nemaju onaj fensi-?mensi nosač u obliku pauka, pa mi se cini da ih puno ljudi izbjegava zbog toga
(klijenti ocekuju "pravi studijski" majk) a sto se tice 58-ice.. ona je i razlog javljanja na temu, jer je danasnji session i zavrsen s njom, na neku glupu foru je jednostavno odgovarala situaciji (zna se to dogoditi kad je pjevac neuvjezban, a takvih situacija je oho-ho) naravno da smo poceli sa u87.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Sad je i K2 losh???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Bila je detaljna reportaza, iz fabrike u Sangaju pre dve godine u nekom muzickom casopisu... Da li je Audiomedia ili Pro Sound... Prikazano sve. Od tvorca koncepta do detaljnog procesa izrade... http://www.seelectronics.com/aboutse.html Kina...
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Reindharte i ti s neba pa u rebra, tebi je bolji beta 58 od RODE K2 ili SE Z5600?!
![]() ![]() Pa čekajte malo, Amy Winehouse jesnimala na onaj jeftiniji SE, Robbie Williams je koristio SE Z5600, gitarista od Jamiroquaija, masa drugih poznatih faca ga je koristila onda Bubnjari Simon Phillips (toto) i Vinnie Colaiuta (Frank Zappa, Sting, Eros Ramazzotti, Ying Chi, Hearbie Hancock...) koristi RODE K2 na bubnju i dosta drugih poznati glazbenika ga koristi, zar su oni svi budale? nemojte pretjerivat, dvoumim se između K2 i Z5600a II i to je jedina dilema... ne poma?ete mi bojkotiranjem "jeftinih" cijeva?a, hebiga nemam 3/4 iljade eura za najbolji ![]() ![]() Last edited by tex viler; 13-02-2009 at 01:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
To "ko je sta STVARNO koristio na snimanju ploce" nemoj uzimati zdravo za gotovo iz narucenih clanaka ili reklama.
Svi ti ljudi dobijaju novac da to kazu... Istina je da se nekada snima na plasticnom mikrofonu sa buvljaka "iz tripa", a takodje se snima i na mnogo skupljim mikrofonima... Uglavnom... Ako je dilema izmedju SE i Rode, moj glas ide za K2 jer sve sto sam cuo, a snimljeno sa SE mi je u najmanju ruku zvucalo "siljato" i "nervozno". Za taj novac, pa i veci, tesko imas sta bolje od K2 (osim, ako nije kradena roba, a to i ne racunam). Opet je pitanje kakav preamp imas, mada ako je dilema izmedju bas ova dva modela, svakako ostajem pri gore recenom. Brauner Phantom nije losa kupovina, mada je malo skuplji od K2. VErujem da bih njega pre kupio nego K2. Takodje nije skup ni Ametist, a dosta njih ga ovde voli (ja licno ne, sa zadrskom da nisam cuo Vintage izvedbu za koju sam, barem po onome sto ljudi kazu, cuo da nema bas ono sto meni smeta kod osnovnog modela). To je vec stvar ukusa... Eto, sad imas dovoljno materijala za razmisljanje, ako budes malo vredan, naci ces na forumu dosta primera, a imas ih i po raznim stranicama na netu... Moras da cujes da bi doneo ispravnu odluku. Ali ako imas "najbolje pesme", tebi je dovoljan i mobilni telefon jer imas nesto sto niko nema poslednjih godina... ![]()
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ne verujem da bi kupio automobil, kaput ili gitaru na osnovu tuđih iskustava i preporuka, pa nemoj ni mikrofon. Pozdrav
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji mikrofon za kućno snimanje klasične gitare? | silence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 26-03-2008 03:08 PM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |
Koji je ovo mikrofon? | dr.Ru | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 01-11-2007 02:50 PM |