|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Zato i gledam sad, pitam za savet, pa vidim sta mi je najbolje..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
2k eura?! Mislis na apogee konvetore?! jeste, ok, ali ne trazim ja tip-top opremu, jednostavno mislim da moj interfejs 2496 ima loshe konvertore da bi poguro npr preamp od 800 eura! To bi bilo kao da stavim motor od ferarija u jugo 45 i da ga vozim 200km\h, raspao bi se auto (lol), tako nesto se desava i sa dobrim micom i preampom , dobar signal koji koji se pretvara u digitalni na ulazu u 2496 postaje mnogo losiji (tako ja mislim, mozda gresim, ne znam), zato mislim da zamenim interfejs i opet ce mi ostati kesha za preamp. Ulog mogu da podignem do 1600 eura za interfejs i preamp, ali nisam strucan da sam odaberem neku spravicu, pa kolege, ako mozete dajte neku preporuku, chisto da ne kupim nesto pa da ukapiram posle da sam se zjebo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Aj sad lepo kad ti sve znas nemoj da pitas, nego slusaj sam sebe... Lepo ti se kaze, a ti pricas neke svoje bajke o pretvaranju signala i Jugu 45...
Ako pitas znaci da ne znas, ako ne znas znaci da cutis, ako cutis onda slusaj i uci, a ako neces onda nemoj ni da pitas i sve tako u krug... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Brate, ja pitam dal je to tacno? dok neki debili nagadjaju ja pitam sve sto me interesuje ! Niko se nije rodio naucen pa nisi ni ti! NE NE NE NE NE NE NE NE!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_konnekt_24d.htm http://www.tcelectronic.com/Konnekt24D.asp Cena joj je 370e kod Thomann-a, nisam siguran koliko je kod nas ali to bar nije problem saznati, u Artistu ne bi trebalo preterano da se razlikuje. Do 1600 eura, uz ovaj interfejs, mozes da kupis veoma ozbiljan preamp a mozda i neki chanelstrip. Druga varijanta koja mi pada na pamet je Presonus Firestudio sa Remote kontrolom + neki preamp - za vokale (na pr. UAD Solo 610). Ovo je skuplji interfejs ali i nudi vise. Sa njim bi dobio 8 mikrofonskih ulaza sa preampima ali bi dobio i monitor kontroler, talkback, mogucnost surround-a... U kompletu sa Remote kontrolom izadje nesto oko 800eura. E sad, pravo pitanje je: treba li ti tako nesto ili ne? Pretpostavljam da ima jos puno varijanti koje su manje ili vise dobre ali meni padose napamet ove dve. Ako snimas visekanalno (bubanj, bendove...) onda ti je mozda bolja druga opcija a ako ne, prva varijanta ti nudi mogucnost kupovine kvalitetnijeg preampa! Last edited by akordeonista; 20-01-2009 at 09:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
E to! Takav odgovor mi trebao; konkretno realno i jasno! Hvala care. Uzecu tc 24d i ua 610 (tako sam mislio i pre ali sam negde procito na nekom forumu da se 24d brzo kvari ) snimacu samo 1 vokal - znaci nema potrebe za vise kanala. Thx matori dobri.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Ili da zamenim K2 za Neumann TLM 103 i kupim JoeMeek SixQ *ili Focusrite Trackmaster pro*
Zasto sad ova dilema, zato sto sam procito na forumu u starim temama da je bojle imati SKUP i dobar mikrofon umesto skup preamp a jeftiniji mic, ok verujem da je najbolje imati sve na nivou ali za to nemam $$$ ogranicen sam na 1200 eur za mic i pre i posle za neki malo bolji audio interfejs! Kakva bi kombinacija bila sa tlm 103 sa joemeek sixq ili focusrite trackmaster pro? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ja bate mislim da je K2 jako pristojan mikrofon i da ne moras da se patis oko toga...Sa tim TLM Neuman-ovim nisam radio, ali sam radio sa U87, jeste bolji od K2, a ne sad da se bacam u nesvest, a taj TLM jebem li ga, mislim da nije tube kao K2, i nesto mi govori da je taman, mozda se varam...Mislim da neces dobiti razliku nebo-zemlja i da ces se samo iscimati...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
pa, ako imas 1200 za preamp i mic, ne moras radit neke pretjerane kompromise...za jedno 1300-1350e mozes uzet k2 i solo 610, a uz popust na keš ili skinut rabat sve ce ti doc na tvojih 1200e...
a ako bas zelis uzet neki jos jaci mic, onda uzmes njega i interfejs pa u interfejsov pre bodes mic...svakako bolje nego da uzme jak mikrofon, idimi-dodjimi preamp i nikakav interfejs Last edited by Monroe/Rampart; 22-01-2009 at 02:04 PM. Reason: tipfeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Sa ovim se slazem! Usput, u BiH Artistu je K2 trenutno oko 450 eura! Sto znaci da mozes bez da trazis polovan UA610 da sve uklopis u 1200 eura!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potreban savet za kupovinu klavijature | Salle | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 07-10-2008 11:50 PM |
Potreban savet za aktivne monitore | sasa.ivkovic | Monitoring | 51 | 19-06-2005 03:32 AM |