Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Dilema - potreban savet (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25882)

Mitjovan 16-01-2009 10:21 PM

Dilema - potreban savet

Poz svima! :)

Zainteresovan sam unaprediti svoj skromni studio, a najvise kvalitet usnimljenih audio fajlova, pa bih pazario neku novu opremu...

Mikrofon koji posedujem je Rode NT1000, a verovatno bih ga u neko dogledno vreme menjao za K2 ili Solidtube...

E sad, sta me interesuje...

Da li je pametnije kupiti neki fw interfejs (RME ff400) ili uzeti npr EMU 1212 i neki dobar mic preamp i koji?
Koliko sam razumeo RME je kvalitetan i stabilan, ima dobre konvertere, a preampi su mu neka srednja klasa, ali rade posao...:D

Budzet je oko 700e... Nije mnogo ali toliko mogu da odvojim trenutno...

Potreban mi je dobar audio snimak, a snimali bi se vokali, akusticne gitare, i direktno klavijature, bass, el gitare....
Procitao sam dosta thread-ova o ovome i nisam nista blizi resenju nego ranije...:) Nemojte me odmah docekati na noz! :)

Ponizno molim za savet! :D

OFF 17-01-2009 12:44 AM

Re: Dilema - potreban savet

Fali ti 10, 20e da kupis polovan UA solo 610 i polovan 1212m. Prvi sigurno imas na oglasima (manley) a i drugi verovatno. Pa posle prodaj 1212m i kupi RME 9632, ako ti ne treba vise ulaza i izlaza.

DzoniPFC 17-01-2009 01:07 AM

Ja sam u istom problemu. Razmisljam da li da zadrzim m-audiophile 2496 pa da kupim preamp ili da kupim rme fireface 400 pa da ga koristim i kao mikrofonski preamp...ali me brine konverzija izmedju 24\96 i nekog "dobrog" preampa. Razmisljo sam da idem ovako:
RODE K2 > - <-Focusrite ISA ONE-> - > M-audiophile 24\96
Ili
RODE K2 > - <-RME FIREFACE 400-> - KOMP
Ok ali Focusrite ISA ONE ima konvertore (ne znam kakve, ali cuo sam da su Focusrite preampi dobri), a sta ako su loshi ili kao sam preamp je losh, da li bolje da uzmem UA 610 pa kroz 2496 - KONVERZIJA ?!?!?!?!
help?!?!?!

Moj budzet je oko 800-900 eur

Mitjovan 17-01-2009 08:40 AM

Dobio sam i savet da pogledam neke dbx preampe... Gde ima njih u Srbiji?

Mitjovan 17-01-2009 10:34 AM

Mozda neki Presonus? Firepod, Blue tube??

Najjeftinija varijanta bi bila verovatno, E-Mu i Blue tube... Da li je neko radio sa njim, valja li cemu? :confused:

Rhino 17-01-2009 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by Mitjovan (Post 231564)
Mozda neki Presonus? Firepod, Blue tube??

Najjeftinija varijanta bi bila verovatno, E-Mu i Blue tube... Da li je neko radio sa njim, valja li cemu? :confused:

Cekaj.... Jel ti za 700-800 zelis da kupis kartu, mic, i preamp? ili kako?

S obzirom da bi to bilo nemoguce, ostaju ti opcije UA Solo+Emu, ili fireface 400... Koji crni blue tube i ovo drugo?

Pa kupis mic kasnije...

Ja bih isao na UA610+Emu1212m sto kaze off... Mada, sve zavisi koliko ces ins/outs... Nije ni rme hrdjavo rjesenje nikad bio, ja sam na rme-u jos niz generacija minimum:)

A i ljudi se zale da ih zezaju ti emu drajveri ili sto ti ja znam... U sv slucaju neces se zeznes:)

OFF 17-01-2009 11:57 AM

Ne verujem da postoji bitna i opravdana razlika u zvuku nekog preampa od 150e i preampa ugradjenih u FF400. Moje misljenje, preamp ili dobar ili integrisan (bar ne kosta nista naizgled, a radi neki posao)

DzoniPFC 17-01-2009 12:14 PM

Ja mislim da je ipak najbolje resenje da kupi ff400 ! pa posle da skuplja pare za dobar preamp.

Mitjovan 17-01-2009 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 231570)
Cekaj.... Jel ti za 700-800 zelis da kupis kartu, mic, i preamp? ili kako?

Pa kao sto rekoh, ili kartu i preamp, ili oba u nekom fw audio interfejsu...

kravadinka 17-01-2009 02:39 PM

Bez tripovanja... Dzoni, mani se konvertera ukoliko nemas novca za ozbiljne, a to znaci minimum 2k eura... Zato se usredsredi na preamp, jer imas dobar mikrofon...
Solo 610 moze, ali po meni pomalo precenjena... Verujem da je ISA One u toj klasi, nisam je probao...
U svakom slucaju FF400 je previse novca ako bi ti njenom kupovinom profitirao samo u konverterima i preampu...

Jos jednom, usredsredi se na preamp!

All times are GMT +1. The time now is 06:03 AM.