Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2008, 05:18 PM   #1
Salle
Junior Member

Salle's Avatar

Default Potreban savet za kupovinu klavijature

Da se ne ponavljam, citiracu moj post sa oglasa. Dakle...

Quote:
Originally Posted by Salle View Post
Nesto za po kuci.

Od instrumenta ocekujem pouzdanost i lep zvuk. Sviram klasicnu, pop i rock muziku, tako da mi zilioni ritmova i boja nisu potrebni. Eventualno grand piano, elektricna piana, orgulje, strings... Dinamicke dirke bi bile super.

I najvaznije, nemojte neke basnoslovne cene... budzet mi je ogranicen.

Hvala
Old 01-10-2008, 06:14 PM   #2
Coconut
Member

Coconut's Avatar

Default Re: Potreban savet za kupovinu klavijature

Najbolji zvuk+kvalitet klavijature na cemu sam svirao je Yamaha P150. Posle su izdali P200, pa 250, danas se zove CP300, sve u svemu nesto najbolje sto postoji danas (ima samo 33kg). Naravno cena ovog "monstruma" je solidna. Evo ti nekoliko linkova:

Yamaha CP300 http://www.zzounds.com/item--YAMCP300
manji jeftiniji brat:
Yamaha CP33 http://www.zzounds.com/item--YAMCP33
jos jeftiniji:
Yamaha P85 http://www.zzounds.com/item--YAMP85
i najjeftiniji:
Yamaha P30 http://www.zzounds.com/item--YAMNP30
Coconut is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2008, 06:46 PM   #3
binzulja
Junior Member

Quote:
Rekao bih ti Tyros 2 ali si rekao da ti je budzet ogranicen,ne znam do koje sume.Mislim da Yamahe malo slabije i kasnije verzije od Ty2 isto nisu lose.Napisi do koliko para pa da pricamo
binzulja is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2008, 08:47 PM   #4
akordeonista
Senior Member

Evo par klavijatura koje se mogu kupiti polovne po dosta povoljnoj ceni a solidno (da ne kazem dobro!) rade:

- Korg Trinity
- Korg T3, T2 (ima vecu klavijaturu 76 dirki)
- Roland XP-30
- Roland XP-50
- Roland XP-60, XP-80 (76 dirki).
- neko je prodavao ovde na forumu Roland A-70 master klavijaturu sa modul prosirenjem, mislim da je i to dobra sprava!

Ako je budzet malo veci (1000 do 1500 eura) i ako te interesuje nesto sa klavirskim dirkama, preporucujem da potrazis neki Roland RD-700 (ima ih vise verzija!) ili Kurzwail PC-2x. Na tim klavijaturama imas sve ono sto si trazio (klavire, el. klavire, orgulje itd.) u odlicnom kvalitetu!
Jos jedna preporuka u ovom rangu klavijatura a po manjoj ceni je Kawai MP4, koji i ja licno posedujem! Jedino sto ces njega malo teze pronaci da kupis. Pretrazi malo forum, vec smo pisali o njemu i slicnim spravama ali ukratko, na njemu imas klavirske dirke, 64 zvuka u koje spadaju prvenstveno klaviri, el. klaviri, clavineti, hammond orgulje. Uz to, nadje se jos po koja boja basa, stringsa, brassa, padova i sl. ali u mnogo manjem broju od onih prvo navedenih! Znaci koncipiran je tako da su na njemu boje koje najvise koriste klavijaturisti, ako izuzmes analogne Lead-ove! I jos jedna dobra stvar je to sto je izvrstan kao master klavijatura sto je, izmedju ostalog, jako znacajna stvar ako ga koristis u kombinaciji sa nekim modulom ili kompjuterom (kontrola VST instrumenata)!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2008, 08:59 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A imas i PM od mene
Old 04-10-2008, 10:58 AM   #6
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

ljudi ja sam sprcao da uzmem fantoma x7... kakva su vam iskustva sa njim?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2008, 06:58 PM   #7
akordeonista
Senior Member

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Evo par klavijatura koje se mogu kupiti polovne po dosta povoljnoj ceni a solidno (da ne kazem dobro!) rade:

- Korg Trinity
- Korg T3, T2 (ima vecu klavijaturu 76 dirki)
- Roland XP-30
- Roland XP-50
- Roland XP-60, XP-80 (76 dirki).
- neko je prodavao ovde na forumu Roland A-70 master klavijaturu sa modul prosirenjem, mislim da je i to dobra sprava!

Ako je budzet malo veci (1000 do 1500 eura) i ako te interesuje nesto sa klavirskim dirkama, preporucujem da potrazis neki Roland RD-700 (ima ih vise verzija!) ili Kurzwail PC-2x. Na tim klavijaturama imas sve ono sto si trazio (klavire, el. klavire, orgulje itd.) u odlicnom kvalitetu!
Jos jedna preporuka u ovom rangu klavijatura a po manjoj ceni je Kawai MP4, koji i ja licno posedujem! Jedino sto ces njega malo teze pronaci da kupis. Pretrazi malo forum, vec smo pisali o njemu i slicnim spravama ali ukratko, na njemu imas klavirske dirke, 64 zvuka u koje spadaju prvenstveno klaviri, el. klaviri, clavineti, hammond orgulje. Uz to, nadje se jos po koja boja basa, stringsa, brassa, padova i sl. ali u mnogo manjem broju od onih prvo navedenih! Znaci koncipiran je tako da su na njemu boje koje najvise koriste klavijaturisti, ako izuzmes analogne Lead-ove! I jos jedna dobra stvar je to sto je izvrstan kao master klavijatura sto je, izmedju ostalog, jako znacajna stvar ako ga koristis u kombinaciji sa nekim modulom ili kompjuterom (kontrola VST instrumenata)!
Zaboravio sam da pomenem Yamahe W5 i EX5, 7!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2008, 08:40 PM   #8
Coconut
Member

Coconut's Avatar

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Zaboravio sam da pomenem Yamahe W5 i EX5, 7!
W5 nevalja nista klavijatura je od loseg kvaliteta a ni zvukovi nisu bolji, dok je EX5 sasvim druga prica u suprotnom dobrom smeru! Ja dan danas koristim Yamahu SY85 iz 1995-e, klavijatura je ubedljivo najbolja od svih sto sam probao (u klasi klavijatura, ne i elektricnih klavira, to je vec druga prica), prezivela je sve i svasta i jos je u "mint condition"
Coconut is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 12:37 AM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
za to sto trebas, ja bi uzeo Yamahu P140 ili sl.. nema nista sto ti ne treba, ima sve sto ti treba. odlicni klaviri, elektricni klaviri, .. itd ima samo par zvukova ali su svi dobro slozeni. odlicna tipka. i nisu preskupi.

ako trebas i zvukove truba, ovoga, onoga, znaci siri raspon boja.. onda Yamaha S90 ili S90ES. malo vise para. ista tipka itd.. nesto kao kombinacija digitlanog piana (kao P serijs) plus sintesajzer (sa solidnim ROM-om)

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 11:36 PM   #10
Salle
Junior Member

Salle's Avatar

Pre svega hvala na detaljnim objasnjenima i predlozima.

Uzeo sam u obzir predloge clanova foruma i specifikacije instrumenata kao i budzet kojim raspolazem, tako da sada otprilike znam sta mi treba, i jedino sto mogu da uradim jeste da redovno pratim oglase, kontaktiram sa muzickim krugovima u svom gradu, i cekam da naidje neki instrument koji bi mi odgovarao pre svega kvalitetom i zvukom, a onda i cenom.

U medjuvremenu sam od jednog clana foruma dobio pm sa vrlo povoljnom ponudom za Yamahu W5.
Zanima me, sta mislite o ovoj klavijaturi, i da li je vredna paznje s obzirom na moje zahteve?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules