|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
@Shiva
Ali ako ta lemurija ima 12000 godina, neka je barem 2000 godina bila izvan povrsine mora, mozda i manje jer je to bio kraj ledenog doba kad se je razina mora brze podizala, zatim koju tisucu "do pola", znaci valovi su je nemilice zapljuskivali (pogledaj u Rijeci neki stari kameni mulic ili gat star oko 100 godina da vidis na sta slici), a i danas kako vidim na filmu nije na dubini vecoj od 20-tak metara i ima poprilicno suncevog svjetla. Znaci, ima sve uvjete za biljni i zivotinjski svijet. Mozda grijesim, ali evo ti link o koraljima i bujnoj vegetaciji na potonulim brodovima (ravne plohe) koji su na mnogo vecim dubinama. http://kpa.hr/olupine/ Btw, pouzdano znam da je i krcki most (svaki dan putujem na posao preko njega) koji je od glatkog betona, (ciji temelji pocinju vec na dubini od 20-tak metara), vec poprilicno perforiran (povrsinski) od raznih skoljki i prstaca, a nema niti 33 godine! No, to je samo moje osobno stajaliste i nadam se da ce znanost uskoro dati barem djelomicne odgovore na ovu misteriju, jer je ocigledno da se iz dana u dan nanovo pise i nadopunjuje velika knjiga iz arheologije. Nisam skeptik, citao sam Denikena i gutao price o Inkama i svemirskim uzletistima u Boliviji... Ovo je samo neki moj logicni zakljucak na prvo vidjenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Otisci bogova od Grahama Hancocka, odlicna knjiga za alternativce...
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
- novo nastajanje na raspadnutoj prethodnoj nikada nije izrodilo bolju civilizaciju (uvijek je degradacija - zakon entropije) i tako ce biti do kraja, - dovrsen sigurno nije. Ide svome kraju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Imate Origins and Oracles od Michaela Tsariona, koliko se secam tu je bilo dosta toga o ovim temama ...
Ono sto su nas ucili u skolama je veoma mali deo onoga sto se zaista desilo, i to cesto veoma pogresno interpretiran ... Namerno ili slucajno, to je na vama da otkrijete ![]()
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Psiho
|
![]() Quote:
?to se tiče brodova... ili su drveni ili metalni... drvo je porozno, a i metal postane "?upljikav" čim počne ruzinat, ?to je prilično brzo. Beton i kamen su neusporedivi. Ako su piramide od granita (?to često bude slučaj sa monolitnim građevinama), jedino ?to mo?e degradirati povr?inu granita je dijamant, ili drugi komad granita. Index tvrdoće dijamanata je 10, a granit je uglavnom između 9 i 10. Tek radi perspektive... brački kamen ima index između 2.5 i 3, a čelična greda oko 5,5. To znači da će? struganjem čelika o granit relativno "brzo" uni?titi čeličnu gredu, a granit će i dalje izgledati gotovo jednako. Quote:
Quote:
Quote:
Ja sam dojma da se ipak ne radi o prevari, barem ?to se tiče samih građevina pod vodom. A koncept Lemurije je za mene malo pre kičast, pre teatralan i potpuno nepotreban senzacionalizam utemeljen na mitologiji i privlačenju pa?nje ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() dodatak: hocu da kazem da su bosanske piramide ipak lepse i originalnije ![]()
https://www.youtube.com/channel/UCxw...V_v24FZjS_6m2Q http://www.youtube.com/watch?v=V8l8e-bdink www.soundcloud.com/goranjanca https://youtu.be/MTao7YhTCnI https://youtu.be/FZb2DrCziFs Last edited by gorjan; 04-12-2008 at 10:07 PM. Reason: dodatak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
nije veliko ko Lemurije al eto , valjda spada u ovu temu :
http://www.dailymail.co.uk/news/worl...ople-Peru.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Osim toga... u egiptu je pronađeno vi?e od nekoliko granitnih posuda, kakve ni danas nie moguće izraditi uz svu modernu tehnologiju. Neke od tih posuda le?ale su hiljadama godina u pijesku. Vjetar, pijesak i voda su prilično uni?tili kamene građevine (poput sfinge) ali granitne posude jo? uvijek imaju "polirani finish" nakon svih tih godina ![]() Također je zanimljivo kako znanstvenici naprave test i poku?aju izbu?iti kamenu posudu svrdlima od kamena, bakra i kvarcnog pijeska. Kamen izdube za 10 sati... i onda pretpostave da bi im za granit trebalo oko 75 sati, jer je granit "ne?to" tvrđi, i time su znanstvenici "rje?ili" misterij granitnih posuda ![]() Naravno... pitaj bilo kojeg in?injera ili obrtnika koi radi s granitom... i reć će ti da se granit te?ko obrađuje i sa dijamantnim reznim pločama, a priča sa bakrom i kamenim svrdlima je ili rezultat nesposobnosti znanstvenika da jednostavno ka?u NE ZNAMO, ili nu?na izmi?ljotina koja opravdava trenutno "slu?benu" povijest drevng egipta.
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sluzbeni istoricari bi, cini mi se, bili najsrecniji kada bi nas mogli ubediti da je svet poceo sa Hristom ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
(Arheologija Analogije) BENGE - Twenty Systems | yoloko | Razno | 0 | 28-11-2008 06:56 PM |