|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Ivan Lekic
|
![]()
mrak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Ova dva su probni balon, a sada najavljujemo seriju od 50 komada(dok ih konacno ne slozimo u frame), bice poneki i za roginatora hehehehe. Boju je birao Idekius. Zvuci jako dobro, svi su dobrodosli da to i cuju, s tim sto ce idekius verovatno napraviti jedan uporedni test sa razlicitim pre ampima od onoga sto imamo a imamo ih barem jedno 6 komada. Moj prvi utisak je da definitivno ima karakter, sto nam je i bio cilj, a u kombinaciji sa recimo Neumann U 47 to otkida definitivno. Sto se tice EQ s obzirom da sam ja gitarista, Fender zvuci jako dobro kada udje direktno i malo se dotera eq. Ovlasceni serviser za MCI kanale je mr MCI master Roginator i njegov pomocnik u Srbiji zvani Nesa Mezgrajac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Extra... cestitam... i koliko udaraca po ledjima dodje to zadovoljstvo
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Banned
|
![]()
Svaka cast
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Mason
|
![]() Quote:
Do cene ces doci tako sto ces lepo videti sa Roginom za cenu modula (ili modul nabaviti drugacije, ma da ti to ne preporucujem, jer je za ovakve stvari najbolje poznavati prodavca, ako ces da budes siguran u to sto kupujes, a i da imas koga da hvatas za gusu, ako se desi da na modulu nesto nije ispravno. Ako kupis od nekoga u belom svetu, mozes svasta da dobijes... recimo neispravan pot... posle je problem to naci... ), zatim izracunas koliko te kosta mrezni trafo ( za nase module je mrezni trafo uradio Edelinski ), PSU, kutija, konektori, prekidachi i drugi sitniji elektromaterijal, VU metar i elektronika za njega (ako ces da ga ugradjujes), sito stampu, ako ces da radis stampu uopste (ni to nije bas jednostavno, zbog premalog broja otisaka) i na to dodas koliko ce para da ti uzme neko da to sklopi. Ako delove nabavljas sam, kao sto smo mi radili, trebas da dodas i cenu za benzin, svoje vreme, pokidane zivce... ![]() Rado bih rekao koliko smo mi platili, ali to zaista ne bi imalo smisla, narocito zato sto su prema nama neke usluge bile odradjene po vrlo prijateljskim (simbolicnim) cenama, a neki nasi prijatelji su radili i bez para, tj. odbili su da naplate svoj posao...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 04-04-2008 at 03:53 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ma ok kontam... mada nisam mislio da se navedu sve cene pojedinacno i ko je koliko naplatio nego onako... odokativno, ukupno koliko ste dali od pocetka do kraja... pitam cisto iz radoznalosti pa mozes i da preskocis odgovor
![]() ![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
#17 | |
Mason
|
![]() Quote:
Odgovor na pitanje sta mislim o zvuku preampa je da je preamp kratko kod mene, da mi se svidja ono sto chujem, mom tripu odgovara, ali ne smem da dajem nikakve ishitrene izjave, nisam ja bas lik koji se pali i zaljubljuje u stvari pa da krenem sad "Jebo te, to je SMRT, loodilo, napredak 1000%, tek sad su mi se otvorile ochi" i varijante "Svaki ciga svoga konja hvali"... Treba malo vremena, da vidim sta i kako... i dok ne cujem u pesmi (gotovoj!) prve kanale snimane i ekvalizovane sa njim, ne mogu da kazem nista preterano precizno... a i dok ne nadjem metode za primenu istog za koje budem smatrao da meni najvise odgovaraju. Dakle... polako... U kracim probama se pokazao O.K. i verujem da cu biti zadovoljan... na kraju krajeva... sve to zavisi ipak i od ukusa i tripa, a i od onoga sto se u taj preamp ukljuci i sta se posle radi sa tim... Nema preampa koji ja necu uspeti da skenjam u mixu traljavom kompresijom i equalizacijom ![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 04-04-2008 at 09:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
A bwe sto mi promeni avatar, kad vec ne mogu da imam za sad MCI mogu avatar. Molim postenog nalazaca mog avatara da mi to lepo vrati, necu mu nista!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Mason
|
![]()
MCI by quake Čestitke!!!
![]()
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Seti se takodje, koliko je taj EQ strmo koncipiran, koliko je ruzno sto je "skokovit" a ne linearan, koliko je tesko napraviti iole lepu filtraciju sa tim modulom...Jedina zaista dobra osobina je sto ima veoma, veoma veliki headroom, i sto dosta dobro radi sa Neumann-ima, ali taj filter, to je nocna mora, osim toga, sve linijski ubodeno u isti zvuci tanko, zamagljeno i lose, poludeo sam sto mi sintovi lepse zvuce kod kuce, na mom jeftinom Spiritu, nego na tom "cuvenom" MCI. Ne znam, mozda sam isuvise lican, ali ja NE VOLIM MCI, i ne mogu tu nista, mladost mi je ostala u "petici" i na tom MCI, koji jos uvek zeza i Mikija i Zokija Vukcevica. Kada sam cuo prvi put kako zvuci bilo sta kada se "provuce" kroz AMEK 9091i, video sam da se tu radi o razlici k'o "nebo i zemlja". I dalje cenim volju, energiju i trud entuzijasta, ali ne verujem da su ti MCI moduli zasluzili toliko paznje. Ponavljam, MOJE misljenje na osnovu dugogodisnjeg iskustva.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mic Preamp | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 25 | 12-10-2008 07:11 PM |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |