|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mada...ovde je vise princip "vise muva jednim udarcem". Slabo ko se ovde trudi da i drugima napravi radno mesto - svi bi sve sami ili da upregne nekog da mu radi sve.. pri tom da sto manje ulozi, a da dobije milione. Tu je i analogija sa 1000Gb mp3 muzike - das malo (ili nista),a uzmes puno necijeg rada..sto u principu nije prirodna stvar Mladje generacije ovde uopste nisu kupovale muziku nikad. Navikli su da je sve to besplatno. Ja se secam perioda kad cekas da izadje neka ploca, pa juris da ne bi nestalo da je kupis. I sva ta muka za 45 min muzike..koju i dan danas znam napamet. Tako da postoji problem i ako se odlucis da budes 100% legalan po pitanju softa, ko ce to da kupuje i kako ces se izdrzavati od toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
kad se stim kad sam 1983 - 4 isao u London (svaka 3-4 meseca...) i kupovao ploce (vinil) po 200-300 komada u cugu!! .(uvaljivali smo svima po avionu kesu sa po 15-20 maksi singlova) i skupljali na izlazu iz aerodroma!! A svaki vinil po ?4 pa ti vidi !!! imam jos uvek punu kucu vinila iz 80-tih !! A kad sam dosao u London, pojavio se i CD...nakupio sam oko 4.000 CD-a !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
Jaaooo,nisam se odvajao od gramofona mesec dana! Ili smo trzili ploce po buvljaku(u Zemunu je tada bio veliki buvljak),tu si svasta mogao da nadjes sto ovde nije izaslo... Sve u svemu TRUD,a ne samo ljubav je bilo nesto sto si morao da ulozis u sve sto si hteo da imas,bila to obicna ploca,ili neki dobar sint... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
ljudi mi mozemo samo pricati i nervirati se sto je situacija nerazmrsiva... zakon nece stupiti ako se ne ukaze prijeka potreba (mislis da neko *ebe microsoft-ovo vristanje za nelegalan softver u srbiji, u bosni toga nema) za njim. ljudi koji su zaduzeni za donosenje na snagu zakona uopste trenutno ne vide razlog za aktivniji rad na donosenju i sprovodjenju ovog.
ali eto slucajnosti, on je nama najpotrebniji. Last edited by Danny Lou; 02-03-2008 at 06:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I dali treba da prvo zastitimo svoju pa onda tudju svojinu? To sto tebe muci. Sto danasnji klinci(a bogami i ljudi iz posla) koriste piratski softver, nema veze sa tvojim primerom. Ti si stedeo i kupio gitaru koju mozes i danas da prodas(a mozda danas vredi i vise), a klinac piratski Cubase nemoze. Zasto mislis da je on u prednosti u odnosu na tebe? Pa i tebi je to dostupno. Muci te?, sto je sve dostupno i onima bez para, pa to je zdrava konkurencija. Last edited by LACKY; 03-03-2008 at 02:59 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
sve je to reket - uzimaju pare ( a mi nismo toga svesni!!) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ljudi se vecinom pale na nove stvari nego na pravljenje dobre muzike danas.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Nista mene sine ne muci,ja hvala Bogu, veoma dobro zivim od svog posla(pu,pu,da ne ureknem) i puno ga imam...i tako vec zadnjih petnaestak godina. U stvari lazem.Muci me manjak slobodnog vremena zbog toga sto uvek radim po tri posla paralelno,a hteo bih malo vise vremena da provodim i sa porodicom i prejateljima. Ali ko zna kako je to,zna i da se posao juri dok ga ima,a ne kad ga nema,i zato picim i ne zalim se... Klinci sa besplatnim softverima nisu moj problem,dao im Bog puno posla i para,pa ce moci da kupe i legalne. Konkurencija? Ne bi valjalo da je nema,onda se ne bi znalo sta je dobro,a sta je lose,ko ume a ko ne ume. Ocigledno je da nisi pazljivo procitao sta sam napisao,jer da jesi, video bi da sam bio krajnje dobronameran i nikoga nisam prozivao ili zamerao mu sto nema za ono za sta nema da plati. A vidim da je tvoje pitanje nazalost onako iznebuha i nicim provocirano, prilicno prozivacko i svadjalacki nastrojeno,pa kad ti pitas mene,da pitam i ja tebe: Da li tebe mozda nesto muci? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Moj ton je zazvucao preagresivno, nije bila ta namera.
OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
Princip je ostao isti,muzika je oduvek bila i ostala mamipara za one koji se njom bave. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li ovo ima da se kupi u Bg ili Srbiji? | Klarinetista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 11-01-2008 07:14 PM |
Status muzichara u srbiji? | HeatMan | Ogi Radivojević | 14 | 05-09-2007 11:49 PM |
Audix u Srbiji | OFF | Razno | 5 | 05-11-2006 06:50 PM |
Upomoc, KRADJA!!!! | Diogen | Razno | 10 | 08-05-2006 03:39 PM |