|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
ton magistar
|
![]()
da nebi dobi visak reverba. kad mi je prostor skroz suh onda sam sigurniji.
![]() sto predlazes?
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#13 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ne
![]() Koliko sam ja shvatio iz Bogijevog posta. Rekao je da lako možeš da staviš neke blende ispred kamenja kada ne želiš reverb, što je mnogo lakše nego da imaš gluvlju sobu pa da dodaješ kamenje kada hoćeš reverb ![]() EDIT: @Boggy Convolution reverbi su plaginovi koji rade na principu snimljenog impulsa neke prostorije (i ne samo prostorija) uz pomoć kojeg generišu veštački reverb Last edited by analog; 21-01-2008 at 08:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Odnosno... kada merim... dobijam to sto vi zovete "impulsom", potom ja od toga uradim FFT pa dobijem frekventni odziv, ili wavelet analizu... pa dobijem "vodopad"... a vi uradite konvoluciju sa nekim drugim snimkom.. da bi dobili vestacki reverb... super... svima dobro ![]() Hvala na objasnjenju. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#17 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ja san samo zeli rec da je lakse stavit plugin nego bilo koji panel ili gradit zid. ![]() sad mi pada napamet ideja da napravim kameni zid te da ispred njega stavim debeli zastor kojega bi otvara i zatvara po potrebi (kao da okrecem potenciometar) i tako dozira kolicinu reverba u snimci. sto mislite o tome?
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Cilj je da posao uradis sto brze i sto lakse, bez maltretiranja sebe i drugih. To je osnovno, i od toga ne zelim da odstupam ni milimetar, ma sta nauka, istrazivanje, razvoj, marketing o tome pricali... Ako ne snimas bubanj u toj sobi, postavlja se veliko pitanje, da li ti kamen stvarno treba... drugo, sve te sobe su suvise male da bi im reverb bio za snimanje upotrebljiv... svi zidovi su preblizu... tako da ti JESI u pravu kada si sumnjicav o smislenosti akcije. Jedino sto mi je zasmetalo je strah od kamena u studiju, ne trebas se plasiti... ako je nesto strukturno uradjeno da bude zdravo, i na kraju ima samo podosta (lepih) refleksija na frekvencijama od 1kHz pa navise, onda se ne trebas plasiti toga... to se resava u najmanju ruku zastorima koje spominjes... a ako zelis biti sasvim siguran... pokretni paneli koji sadrze u sebi kamenu vunu ili azmafon i koje mozes negde sloziti kada ti ne trebaju.. resavaju potpuno tvoj strah... odnosno.. barem se toga ne moras plasiti... Ako napravis sobu za snimanje da bude "suha", onda je, po mom iskustvu.. skuplje takvu sobu ozivljavati (ako ti IKAD tako nesto bude trebalo), nego nesto zivo (ali zdravo konstruisano) kasnije smiriti na tom opsegu... samo to. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#19 |
ton magistar
|
![]()
prostor je mali. toliko mali da bubanj moze stat i snimat se ali mislin da je premali da bi dobi neki kvalitetan drum room reverb.
kad san planira kontrolnu sobu nije bilo dvojbi di ce bit kameni zid i kako ce izgledat, dok u ovom malom, asimetricnom prostoru postoji puno kombinacija. osnovno pitanje je na koji zid ili zidove stavit kamen! strah me je da ne ulozim puno novaca i vremena a da od toga ne bude nikakva korist. to je prostor u kojemu snimam vec 5-6 godina i zadovoljan sam rezultatima koje dobijam. zato nisan ni planira taj dio dodatno uredjivat, osim estetski. eto, zato sam trtaros po ovomu pitanju. ![]() naravno, ne zelim ti ni u jednom dijelu proturjecit, jer o akustici jaaako malo znam. samo pokusavam sagledat sto vise alternativa. dakle, nije iskljuceno da i u tom prostoru nesto napravim ali treba bi bit dosta siguran da ce to bit korisno... ako se uopce moze bit siguran. ma, da je to barem veci prostor, nebi uopce dvoji, ali ovako...
![]() |
#20 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Zasto ne protivreciti ako imas jasnih i jakih razloga za to? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Od nule do studija | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 15-03-2010 11:13 AM |
Gradjenje studija | Boskovic | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 14-03-2009 04:05 AM |
Registracija studija | OFF | Razno | 32 | 10-04-2008 10:30 PM |
konstrukcija studija | nestor | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-12-2006 02:34 AM |