19-10-2007, 02:32 PM
|
|
Member
|
Koju radnu stanicu preporučujete?
Pozdrav svim ljubiteljima klavujatura!
Verovatno ste već siti od davanja saveta, ali ako imate jo? malo ?ivaca za pomoć...
Muzikom se ne bavim profesionalno, ali sa mojim Casio-m, koji sam kupio za učenje sviranja na klavijaturi pre mo?da 8g, se osećam kao da nosim cipele jedno 10 brojeva manje.
?to se tiče stila, ide od Hard Rock preko Power do elemenata elektronike a volim i neka klasična dela poput Bahove Fuge i Tokate. Dakle, potreban mi je instrument koji ima realistični zvuk klavira, orgulja (od klasičnih crkvenih pa do rock), stringove (pre svega ensemble), ali i razne istripovane Lead-ove (ne?to kao ?to koristi Rudess iz DT) i neke lepe Pad-ove. Nisu mi va?ni tonovi poput gitara, klarineta, flaute i tome slično. Verovatno je najbolje imati i stage piano, ali nemam tih mogućnosi.
Do nedavno sam bio zagrejan za Korg TR. Skinuo sam mp3 i činilo mi se da ima lep zvuk (mo?da malo naivna rečenica). Međutim, ono ?to sam video na netu na slikama ne izgleda kao u?ivo. TR izgleda kao igračka, mada je to verovatno zbog mobilnosti. Nekako je previ?e mekan a dirke su mu bile poredjane u stilu cik-cak (mo?da je razlog transport ili učestalo isprobavanje ili jednostavno tako treba). Prvi utisak o izradi nije bio ba? najbolji. Činilo mi se da je ?to se toga tiče, kvalitetnije izrađen i moj Casio. Stoga nisam ni poku?ao da isprobam TR.
Kao i verovatno mnogima, finansije mi nisu jača strana i 1000? mi je neki max. S druge strane, uvideo sam da je ova jedna od najjeftinijih radnih stanica. Da li je mo?da bolje da jo? ?tedim i skupim za ne?to bolje? Čini mi se da je Yamaha kvalitetnija, recimo Motif XS, mada je cena... S druge strane, da li se za vi?e para stvarno dobije proporcionalno kvalitetniji proizvod? (recimo za OASYS sam čuo da nije takav slučaj).
Voleo bih, ako neko ima TR da ka?e o utiscima.
Da li su Behringer-ova pojačala dobra?
Da li je bolji d?ojstik ili točkići (modulation, pitch)?
|
|
|