Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-12-2006, 11:35 PM   #11
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Dynaudio BM15A

A koja bi bila adekvatna spravica za monitoring umjesto knoba?
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 11:54 PM   #12
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

To mozes da vidis sa Bogy-em, jer na moju inicjativu on sprema jednu veoma interesantnu napravu tog tipa.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 11:56 PM   #13
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Cekam onda njega da se javi.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 02:54 AM   #14
boggy
Moderator

boggy's Avatar

DA! Istina je!

LACKY je pokrenuo inicijativu pre nekog vremena, i sada smo u fazi koncipiranja sprave koja bi radila funkciju monitor kontrolera, bila sto je moguce jeftinija, a da pri tom obezbedi sto kvalitetniju kontrolu sa sto manjim koloracijama, sto manjim sumom i sto boljom separacijom kanala.

Trudicemo se da dostignemo prihvatljivu cenu za tu spravu, najvise pojednostavljivanjem funkcionalnosti... odnosno izbacivanjem malo koriscenih funkcija na recimo BigKnob-u... Time bi obezbedili neutralnost kontrolera, i to nam je prakticno osnovni cilj... neutralan zvuk.

U osnovi je ideja da se u taj BOZO monitor kontroler ubaci A/B ulaz, A/B izlaz, MONO u levi, MUTE (predlog dao LACKY) . Na to sam ja dodao mogucnost precizne kalibracije ulaza i izlaza, odnosno mogucnost izjednacavanja svih nivoa izvora i monitora ... i kompenzacije eventualnih razlika cak izmedju levog i desnog kanala... ako postoje...i steped attenuator sa preciznim i termo stabilnim nivoima
Imam jos nekih ideja o kojima ne bih sad, jer u slucaju da poskupe poprilicno uredjaj, moracemo da odustanemo od njih, pa da ne ispadne da to i obecavam

Znaci nije u pitanju fancy sprava kao Big Knob, sa fancy funkcijama, i svim ostalim sto NE pise u oficijelnom opisu (a cuje se)... nego sprava kojoj je cilj NEUTRALAN zvuk i osnovna funkcija monitor kontrolera, u ozbilnom project studiju za miksanje i/ili mastering, koji sebi ne moze opravdati nekoliko hiljada EUR za spravu kojoj iole moze verovati.

Inace... od onoga sto postoji na trzistu izdvajam:

Mackie BigKnob
SPL... MTC 2381
Presonus... Central Station
Crane Song... Avocet
Grace Design... M904 M904b
...

Prakticno samo zadnja dva predstavljaju realne monitor kontrolere, sa "fancy" funkcijama, ali bez vecih kompromisa na zvuk... zato i kostaju toliko...

Znaci spremamo spravu koja ce zvucati neutralno, ali ima nesto skromniju funkcionalnost od gore pomenutih... recimo, verovatno nece imati ulaz za gramofon sa RIAA kompenzacijom... kao BigKnob, pa kome bas TO bude trebalo... neka si kupi BigKnob

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 03:08 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e sad se već osećam revoltirano... bogi će ga znati zašto
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 09:49 AM   #16
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Super su to kutije! Mada sam slusao pasivne pa i ne znam sto je razlika. Samo nadam se da ti je soba dovoljno velika
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 10:49 AM   #17
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
U osnovi je ideja da se u taj BOZO monitor kontroler ubaci A/B ulaz, A/B izlaz, MONO u levi, MUTE (predlog dao LACKY) . Na to sam ja dodao mogucnost precizne kalibracije ulaza i izlaza, odnosno mogucnost izjednacavanja svih nivoa izvora i monitora ... i kompenzacije eventualnih razlika cak izmedju levog i desnog kanala... ako postoje...i steped attenuator sa preciznim i termo stabilnim nivoima
Imam jos nekih ideja o kojima ne bih sad, jer u slucaju da poskupe poprilicno uredjaj, moracemo da odustanemo od njih, pa da ne ispadne da to i obecavam
predlog:
da li bi moglo da se ubaci dugme koje bi ukljucivalo obrtanje faze jednog kanala......to u kombinaciji sa MONO dugmetom daje dobru varijantu za testiranje kompatibilnosti za vinil (gde bi idealno sve ispod cca. 200hz trebalo biti mono)...

ovo sam do sada video samo na jednom custom monitoring controlleru, a mislim da bi ovako bilo itekako korisno nekome.....

kad smo kod toga, cini mi se da je u izradi ucestvovao i gregor z sa foruma...
Old 29-12-2006, 11:33 AM   #18
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Price o Big Knobu i zvuku sam i ja slusao, pa ga nisam kupio jace od godinu dana zbog toga.
Kada sam ga cuo (ili bolje reci "necuo") uzivo, tada sam ga i kupio.

Realno, ja ne cujem razliku sa i bez. Moguce je da ja to ne mogu da cujem, ali je to moje misljenje.
Teoretski verovatno ima razlike cim signal prolazi kroz nesto, ali ima ona izreka, koju ne mogu bas daq citiram egzaktno, a radi se o raznim rdjavim "alatkama" i dlakama koje im smetaju...

Sorry

Plus Big Knob ima jednu jako korisnu funkciju poput talkback-a sa podesivom jacinom mikrofona, dva nezavisna pojacala za slusalice koja rade odlicno za sta im je namena.

Mislim... Cuo sam jasnu razliku kada sam promenio kablazu u studiju, ali zaista ne cujem razliku sa i bez knoba.
To su moje impresije.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 01:18 PM   #19
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ma i ja cu se tu sloziti s Oggyjem...
Izgleda da jedino na ovom forumu postoji veliki otpor prema Big Knobu. Svugdje su mu sjajne recenzije, ljudi ga na gearslutzu hvale, svi koje ja znam da ga imaju kazu da zvuci transparentno i zadovoljni su... jedino ovdje zivi pokret otpora... l'resistance...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 01:29 PM   #20
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
ljudi ga na gearslutzu hvale
pa i nisu bas

iskreno, ja sam prednost dao central stationu samo iz jednog razloga...prakticnosti

ne zelim hrpu kabela na stolu nego neka stoje lijepo u racku a ispred mene je jedan maleni remote

tko zna, mozda bi i cuo neku razliku....valjalo bi usporedit pravim A/B testom al ne znam nikog u splitu ko ima BK...

nego shot, vidjeh da trazite novu bek vokalisticu....da dodjem na audiciju?
zvincic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules