|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Evo i ja sam se malo igrao...
Malo tijesno ali (bi trebalo biti) funkcionalno! ![]() Na volju ti staklo na vratima za vocal booth...
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
a možda da zameniš studio i režiju? Pa da lepo sediš ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Teško da će u tom prostoru moći baš sve da mu bude potaman!
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Au Tiki,Svaka ti cast.Ova ideja je fenomenalna.Moracu detaljno da
je prostudiram. Hvala ti !!!
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Lepo, lepo.... samo ce, pored WC-a (ako ne bude machine room, a momak je rekao da prave skromnu varijantu, pa ga, verujem, i nece biti) gluva soba biti malo "VONJAVA"... Ali dobro, to je cena "slave"!
![]() Sve u svemu, lepo izgleda, stvarno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Ja sam htio da budem pilot!
... jer sam kao mali pročitao u Politikinom Zabavniku da su stjuardese najveći leteći sisari... ![]() @perun Činjenica je da je ovo "malo" skuplja varijanta... ali da se može nešto uraditi - može!
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
...ili situacija kada se pevac posle 5 sati napokon opusti, krene da peva neku 12ominutnu ariju, a toncu ili nekome u studiju zagusti...
...cena slave...heh Sjajna je ideja. Idem po majstore da vidim koliko ce to da nas kosta... @Tiki A mozda bih kod desnog prozora (onaj zeleni trogao iza stola) mogao smestiti machine room i umesto tog zida staviti neki paravan ili nesto sl. Nisam bas skontao sta ti je taj zeleni trougao. Da li si mislio tamo supljinu da ostavimo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Neće ići machine room u bass trap!
Sav zeleniš vam (simbolike li) predstavlja ispunu od mineralne vune za bass trapove, sa kojima će ovako mali prostor moći da radi onako kako treba! Znači, bolje žrtvuj machine room (zasad ionako nemate šta turiti u njega) nego akustiku... Ljubičasti paneli služe da vam zatvore trapove (o tome je više već pisano negdje na Forumu), a pink paneli su neka vrsta broadband apsorbera napravljenih od spužve presvučene odgovarajućim platnom... Drugari, ima tu jako puno posla... Najbitnije je da se ne zalijećete prije nego sve dobro izračunate! (začudićete se kad bacite na papir samo cijenu fiksno postavljene kablaže i konektora po prostorijama - a to ne možete provlačiti naknadno) Na kraju krajeva, cimnite Boggy-ja da dođe na lice mjesta i pogleda to sve! Mala investicija u vidu projekta akustike vam može uštediti mnooogo novca u fazi izgradnje; i što je još bitnije drastično podići kvalitet akustičkih uslova! Lako je crtkati... ![]()
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Prvo sam i pomislio da je bas trap zbog zelene boje, ali mi je izgledalo nekako veliko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio - Ideje i sugestije | Spofolica | Dizajn i konstrukcija studija | 97 | 23-06-2009 04:06 PM |
-= Pesma, zakon, ideje ... =- | ProkDu | Slobodan Marković | 5 | 04-05-2007 09:31 AM |
moj prvi highend pre .. (ideje za eq?) | clusterchord | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 01-12-2006 01:17 AM |
Tri mo?da dobre ideje | Shady | Predlozi i sugestije | 12 | 29-04-2005 04:38 PM |