Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2005, 09:53 AM   #1
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

kad je samo midi u pitanju, onda cubase vst32. ovaj nuendo i sx su sjebali samo tako po pitanju midija cak je onaj cubase iz starih atarija prije 20 godina bio puuuno bolji.
a ni u audio domeni se steinberg nije bas proslavi, ali ja se drzin njega od pocetka i ne da mi se ucit nove programe.
kad bi i presa na drugi sequncer sigurno mi i na njemu nasa milijun nedostataka u odnosu na nuendo.
Old 23-05-2005, 10:19 AM   #2
milosjeftic
Banned

Radio sam sa Sonar 4 , ali mi je Sx bolji . U Sonaru mo?e? menjati mesta insert efektima ( kao u Wave Labu ) sto napr. u Cubase ne mozes , a sto bih voleo da imam kao opciju .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 01:38 PM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
cak je onaj cubase iz starih atarija prije 20 godina bio puuuno bolji.
He, he... ja jos cuvam Atari ST kao suvenir, ali nista ne radim sa njim...
Cisto, kolekcionarstvo...

Gle... pade mi jos nesto na um... to cu da postujem u topic-u "razno"...
Old 23-05-2005, 01:59 PM   #4
davormen
Member

davormen's Avatar

Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Radio sam sa Sonar 4 , ali mi je Sx bolji . U Sonaru mo?e? menjati mesta insert efektima ( kao u Wave Labu ) sto napr. u Cubase ne mozes , a sto bih voleo da imam kao opciju .
Da!!! To mi je najvise smetalo kad sam presao sa Sonara na Nuendo... Takodje, Sonar se vise ponasa kao pravi mixer - imas lepo buss-eve i send i return, a ne neke tu group i fx trake... Jos jedna stvar, Sonar ima na svakom kanalu phase invert i mono/stereo switch, sto Nuendo nema... Freeze efekata mi jako fali... Isto tako, jako me nervira ogranicenje u Nuendu da jedna traka moze da pusta samo jedan audio klip... to u Sonaru ne postoji... Sve u svemu, u oba programa mozes sve uraditi, ali put do cilja je cesto jako drugaciji... navika...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 02:42 PM   #5
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by Illiron
Onaj u kojem se ti najbolje snalazis, u poslednjim verzijama sve vise se izjednacuju po mogucnosti.
covjek ti je sve rekao...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 04:40 PM   #6
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

e bas tako

a ja Logic ne bi menjao ni za sta na svetu
kVu is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 05:21 PM   #7
milos
Pro Member

milos's Avatar

Imas Mac pa koristis ovaj novi,ili krkas staru verziju?
milos is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 05:55 PM   #8
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by davormen
Quote:
Takodje, Sonar se vise ponasa kao pravi mixer - imas lepo buss-eve i send i return, a ne neke tu group i fx trake... Jos jedna stvar, Sonar ima na svakom kanalu phase invert i mono/stereo switch, sto Nuendo nema... Freeze efekata mi jako fali... Isto tako, jako me nervira ogranicenje u Nuendu da jedna traka moze da pusta samo jedan audio klip... to u Sonaru ne postoji... Sve u svemu, u oba programa mozes sve uraditi, ali put do cilja je cesto jako drugaciji... navika...
po meni su fx trake prednost, iako one nisu nista drugo nego obicne grupe bez mogucnosti daljnjeg senda. mislin da je samplitude prvi uve takav koncept, a buseve ima i nuendo.

a to sa premjestanjem pluginova je stvaaarno nedostatak.
Old 23-05-2005, 06:13 PM   #9
milosjeftic
Banned

Quote:
Originally Posted by SandRob
Quote:
Originally Posted by davormen
Quote:
Takodje, Sonar se vise ponasa kao pravi mixer - imas lepo buss-eve i send i return, a ne neke tu group i fx trake... Jos jedna stvar, Sonar ima na svakom kanalu phase invert i mono/stereo switch, sto Nuendo nema... Freeze efekata mi jako fali... Isto tako, jako me nervira ogranicenje u Nuendu da jedna traka moze da pusta samo jedan audio klip... to u Sonaru ne postoji... Sve u svemu, u oba programa mozes sve uraditi, ali put do cilja je cesto jako drugaciji... navika...
po meni su fx trake prednost, iako one nisu nista drugo nego obicne grupe bez mogucnosti daljnjeg senda. mislin da je samplitude prvi uve takav koncept, a buseve ima i nuendo.

a to sa premjestanjem pluginova je stvaaarno nedostatak.
?to je najgore , uradili su to namerno .

U Wave Lab mo?e , u Sx ne ?!

Ima jo? " sitnica " koje bih mogao prigovoriti Cubase - u ( iako radim sa njim ve? 10 godina , sa prekidima ) ; ali ipak je to najbolji izbor ( subjektivan stav ) .

EDIT :

Mada u mikseru ima ( svakom kanalu pojedina?no ) funkcija " Routing " za koju mi nije jasno ?ta radi . ?ini mi se da ne slu?i ni?emu . A bio sam se taman ponadao .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 07:57 PM   #10
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

E a niko ne pomenu da malo ima i zavisnosti od muzike i vrste rada koji sekvencer da koristis. Recimo Protools za usnimavanje i rad sa semplovima (pure spomenu) Ableton live je jak za elektronsku muziku i tu nema osporavanja dok je Steinberg zlatna sredina iako vise naginje semplovima nego midiju. Sonar mi je mnogo bolji za midi ali ipak koristim Nuendo, navika.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules