Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2006, 12:36 AM   #171
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Virus TI Desktop
Roland V-Synth XT
Nord Lead 3 keyboard

Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2006, 09:52 AM   #172
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by analogfreak

A uskoro mi sti?e CASIO VZ-1.

Pozdrav!!!
Tu spravu sam imao pre 7-8 godina na kratko i cini mi se da je vrlo zanimljiva i dobrozvuceca. Vredi li to sta danas i koji tip zvuka se moze ocekivati?
Old 07-11-2006, 04:53 PM   #173
Don Solaris
Pro Member

Quote:
(kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog pa sam f...ing chip nabavio iz f....ing Švedske , ali zato sad radi mmmmm !!!)

Oprosti, a od kuda ti poznaš Don Solarisa?

I o kakvom Matrixu ti to pričaš ?

Last edited by Don Solaris; 07-11-2006 at 05:12 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2006, 05:49 PM   #174
analogfreak
Junior Member

analogfreak's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Tu spravu sam imao pre 7-8 godina na kratko i cini mi se da je vrlo zanimljiva i dobrozvuceca. Vredi li to sta danas i koji tip zvuka se moze ocekivati?
Ma to je super sprava. Ja sam ju imao krajem 80'ih pa sam se pozelio soundova.
U principu je to FM, ali ima mogucnost overdrivea oscilatora (ili operatora, kako je to vec kod digitalaca). Nema efekata ali ima puni zvuk.
(mali GX-1).

Po forumima cujem da ga narodnjaci obozavaju. A i meni za prog. metal ce biti OK.
Kad ju dobijem saljem slikice.
Old 08-11-2006, 05:51 PM   #175
analogfreak
Junior Member

analogfreak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris

Oprosti, a od kuda ti pozna? Don Solarisa?

I o kakvom Matrixu ti to priča? ?
Ajde Tomo necemo se pravit sada!!!
Skuzio sam te po syntovima koje imas.
Ne ljutim se. Sve OK.
Old 08-11-2006, 07:40 PM   #176
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Ajde Tomo necemo se pravit sada!!!
Heh, dok sam ti jučer pisao post, pretpostavljao sam da si to ti, ali svejedno volim prvo provjeriti za svaki slučaj. (Inače prodao sam dva Matrixa).

Zaboravio sam ti ime, ali znam kako izgleda? i znam da radi? za TV. Vratimo se spravi. Uređaj koji sam posjedovao imao je dva neispravna multiplexera, a voice chip br 2 je bio 1-2 dB ti?i od ostalih. Takvog sam ga dobio. Multiplexere sam zamijenio i od onda su ok.

Ali ako netko čita tvoj prethodni post quote "kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog", onda ispada kako ti je Don Solaris uvalio spravu i nestao s lovom. Heh... ali nije bio ba? taj slijed događaja, jel tak? Na tom Matrixu svirao si nekih 4 sata prije nego si ga kupio. Dakle, ne četri minute, nego 4 sata (prvi puta kada si do?ao kod mene u 10. mjesecu 2005. bio si oko 3 sata, a drugi puta oko sat vremena). Znači, dovoljno da čuje? njegov sound, provjeri? ga i vidi? dali ti odgovara. Koliko se sjećam oba dva puta smo ga cijelog prevrtili.

U svakom slučaju, ja sam zajebao stvar i ja sam kriv. Trebao sam ti reći da je chip broj 2 ne?to ti?i. Jer sada je sve ispalo naopako, a ja sam ispao kao zadnji prevarant. Ti si mi skroz ok lik, da ne ka?em jedan od najboljih sa kojim sam imao posla oko glazbala stoga bih htio ovo rije?iti čim prije.

Molio bih te da me sutra nazove? na 091 73 82 855, javi? mi cijenu chipa koji si mijenjao, i ja ti istoga trenutka dajem tu lovu na ruke.

Ako ne ?eli? lovu, reci neku uslugu vezanu uz muzičke sprave ili opremu. Ako treba? da ti ne?to dopeljam iz De?ele ili Austrije javi! Neidem često, ali kada idem, idem po mnogo jeftiniju robu - puno peneza sam tako u?tedio. Ako treba? ne?to sa eBaya, javi, imam otvoren račun, karticu i znam "proceduru" jeftinijeg uvoza (pogledaj sprave koje imam, većina je iz vana, u?tedio sam skoro duplo).

U svakom slučaju me nazovi, htio bih ti se ispričati za glupost koju sam napravio.

P.S. Čuj, ja se nadam da cjela ova priča ide zbog chipa broj 2. Ako ne, onda
Old 09-11-2006, 12:21 PM   #177
analogfreak
Junior Member

analogfreak's Avatar

Quote:
Heh, dok sam ti jučer pisao post, pretpostavljao sam da si to ti, ali svejedno volim prvo provjeriti za svaki slučaj. (Inače prodao sam dva Matrixa).

Zaboravio sam ti ime, ali znam kako izgleda? i znam da radi? za TV. Vratimo se spravi. Uređaj koji sam posjedovao imao je dva neispravna multiplexera, a voice chip br 2 je bio 1-2 dB ti?i od ostalih. Takvog sam ga dobio. Multiplexere sam zamijenio i od onda su ok.

Ali ako netko čita tvoj prethodni post quote "kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog", onda ispada kako ti je Don Solaris uvalio spravu i nestao s lovom. Heh... ali nije bio ba? taj slijed događaja, jel tak? Na tom Matrixu svirao si nekih 4 sata prije nego si ga kupio. Dakle, ne četri minute, nego 4 sata (prvi puta kada si do?ao kod mene u 10. mjesecu 2005. bio si oko 3 sata, a drugi puta oko sat vremena). Znači, dovoljno da čuje? njegov sound, provjeri? ga i vidi? dali ti odgovara. Koliko se sjećam oba dva puta smo ga cijelog prevrtili.

U svakom slučaju, ja sam zajebao stvar i ja sam kriv. Trebao sam ti reći da je chip broj 2 ne?to ti?i. Jer sada je sve ispalo naopako, a ja sam ispao kao zadnji prevarant. Ti si mi skroz ok lik, da ne ka?em jedan od najboljih sa kojim sam imao posla oko glazbala stoga bih htio ovo rije?iti čim prije.

Molio bih te da me sutra nazove? na 091 73 82 855, javi? mi cijenu chipa koji si mijenjao, i ja ti istoga trenutka dajem tu lovu na ruke.

Ako ne ?eli? lovu, reci neku uslugu vezanu uz muzičke sprave ili opremu. Ako treba? da ti ne?to dopeljam iz De?ele ili Austrije javi! Neidem često, ali kada idem, idem po mnogo jeftiniju robu - puno peneza sam tako u?tedio. Ako treba? ne?to sa eBaya, javi, imam otvoren račun, karticu i znam "proceduru" jeftinijeg uvoza (pogledaj sprave koje imam, većina je iz vana, u?tedio sam skoro duplo).

U svakom slučaju me nazovi, htio bih ti se ispričati za glupost koju sam napravio.

P.S. Čuj, ja se nadam da cjela ova priča ide zbog chipa broj 2. Ako ne, onda
Ma sve OK. Kao sto rekoh.
Osim toga, trebat ce mi netko pomoci oko event. popravka / ciscenja VZ-1.
A smijesi mi se i jedan DW 8000.
Old 09-11-2006, 03:05 PM   #178
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Osim toga, trebat ce mi netko pomoci oko event. popravka / ciscenja VZ-1. A smijesi mi se i jedan DW 8000.
Mo?e! VZ-1 ti sredim da bude tip-top. Čak i ako ima mehanička o?tečenja, imam epoxa i mo?e se zakrpati da bude kao novo. Meni je CZ-1 do?ao razbijen na djelu kod pitch bendera. U?as.... ali eto, uzeo epox, sada je ko novo - uopće ne mo?e? sku?iti da je bilo u komadima. Zatim SY-35 mi je do?ao sa vektorom koji je bio nako?en i kriv, sada je ko novo (koristim taj synth kao master za Wavestation A/D, TG-33 i Korg Legacy Wavestation).

Inaće malo mi je krivo ?to nisam uzeo VZ-1, obzirom da su im cijene slične kao i CZ-1. Neznam, htio sam onaj square wave koji ima CZ-1, a osim toga htio sam kao prvo isprobati kako uopće zvuči taj Phase Distortion. Jako interesantan zvuk. Kao stvoreno za stvari iz 80-tih. Koliko znam nema VSTi sa phase distortion. Heh...

Korga DW-8000 i ja vjerovatno uzimam. Pratim ga već mjesecima. Cjena je stalno oko 130 EUR. No sada prvo uzimam jednu klasiku, Yamaha SY-85. Unurta je fantastičan efekt procesor, a oduvijek sam htio taj synth. Sada je pao na 170 EUR.

Na?alost najveće razočaranje mi je AKAI AX-80. Ima neki glupi LFO koji se restarta svaki puta kada stisne? tipku - drugim riječima, kao da ga niti nema. ?teta. Bio sam tako blizu da ga kupim. Jedan moj frend / poznanik iz amerike ga ima.

Eh da... ja ti imam cjenik u koji upisujem cijene već godinu dana, od svega ?to pratim na ebayu. Javi ak treba?. Dobro dođe, kada čovjek ide ne?to kupiti.
Old 09-11-2006, 11:45 PM   #179
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
a osim toga htio sam kao prvo isprobati kako uopće zvuči taj Phase Distortion. Jako interesantan zvuk. Kao stvoreno za stvari iz 80-tih. Koliko znam nema VSTi sa phase distortion. Heh...
http://www.kvraudio.com/get.php?mode...&sort=1&rpp=15

lesha is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 07:38 AM   #180
Don Solaris
Pro Member

J*bemu ovi VST-ovi se multipliciraju brže od mikro organizama. Zadnji put kada sam gledao, nije bilo ni jednog.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules