Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2012, 12:19 AM   #161
jabucanac
Junior Member

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Ja sam koristio do pre par dana pc i cubase 5.nesto.nesto. Imam rme fireface 800 i Powercore x8 i imao sam strahovitih problema da namestim da rade obe sprave istovremeno. uvek nesto zabaguje ili krcka zbog gubljenja sync-a izmedju uredjaja a pri tome imam i firewire ti chipset karticu. Od 23.03.2012 poceo da koristim MAC Osx 10.7.3 LION Studio One 2 i vec navedene sprave. Mogu samo reci da mi je krivo sto sam gubio vreme na cubase do sada jel je za rad mnogo brzi i meni konkretniji Studio one. Pri tome mi nista ne baguje i ne gubi sync sto me jos vise nateralo da vise nikada ne instaliram cubase. Pozdrav za sve i nadam se da ce nekome moj komentar otvoriti oci od izbora dsp i audio kartica do samog softvera. Pozdrav za sve.
jabucanac is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 09:49 AM   #162
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Da li Presonus ima drum midi editor kao cubase,ja ga nemogu naci
Old 12-05-2012, 02:44 PM   #163
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Nema. Zapravo to je jedini razlog zbog cega planiram da se vratim na cubase. Drum editor sa multiple outputima.

Kad vec pisem ovde, da li neko zna kako i da li je uopste moguce poslati jednu midi traku na vise razlicitih vst instrumenata?
Old 12-05-2012, 08:58 PM   #164
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zid View Post
Da li Presonus ima drum midi editor kao cubase,ja ga nemogu naci
Kada uđe? u "edit mode" i sa lijeve strane su ti kljave nacrtane (bijele i crne), pri samom vrhu ima? dvije male kućice i jedna od njih ti je drum prikaz, a druga standardni prikaz klavijature ... Najbolje se vidi ako otvori? Impact i na padove stavi? kakav sound, renejma? pad i to ti se poka?e u drum edit modu ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 09:03 PM   #165
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dacko View Post
Drum editor sa multiple outputima.
Sorry, al te ne ku?im ... Misli? na multiple outputs samog Studia One-a, kao u Cubase-u ... ono monitor room i to ?!
Quote:
Kad vec pisem ovde, da li neko zna kako i da li je uopste moguce poslati jednu midi traku na vise razlicitih vst instrumenata?
Mislim da ne. Jedino mi pada na pamet neki vst chainer, pa midi traku na njega ... različiti vst-i, a istu midi traku sviraju. Al zar je problem poduplati, triplati itd. midi trake?! Ubaci? novi VST-i i kopira? midi traku na njega i gotovo, dva klika!?

Studio Predator
Old 13-05-2012, 07:03 PM   #166
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Sorry, al te ne kužim ... Misliš na multiple outputs samog Studia One-a, kao u Cubase-u ... ono monitor room i to ?!
Ne. Nego u samom midi track-u bubnja, u cubase, mozes sa posaljes svaku notu, odnosno deo bubnja u drugi vst instrument. Na primer kick ti svira battery, hihat bfd, a snare superior.

I dalje ti je to sve jedna midi traka i kad sviras live preko klavijature, sve ti se vec odma deli na vise tih vsti.
Old 13-05-2012, 07:16 PM   #167
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Ne. Nego u samom midi track-u bubnja, u cubase, mozes sa posaljes svaku notu, odnosno deo bubnja u drugi vst instrument. Na primer kick ti svira battery, hihat bfd, a snare superior.

I dalje ti je to sve jedna midi traka i kad sviras live preko klavijature, sve ti se vec odma deli na vise tih vsti.
Aha, sory ali to nisam koristio ... a stvarno ne vidim razloga za?to i bi?! Sve samplove stavim u jedan drum mashine i vozim ... ali to sam samo ja ...

Studio Predator
Old 14-05-2012, 07:31 AM   #168
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Quote:
Aha, sory ali to nisam koristio ... a stvarno ne vidim razloga za?to i bi?! Sve samplove stavim u jedan drum mashine i vozim ... ali to sam samo ja ...
Kada imas samo jedan sempl za kick snare hihat i cymbal.. onda je to vrlo jednostavno.. slazem se...

Ali ako koristis bfd ili superior, onda je prvo nemoguce izvlaciti semplove i stavljati sve to u battery na primer (jer bdf i superior ne koriste wav ili aiff), a drugo i da je moguce, jedan hihat je na primer 800MB... i ima puno artikulacija na razlicitim velocity-jima, plus razlicite mic postavke... besmisleno je sve to reprogramirati za neki drugi sempler.
Old 14-05-2012, 09:21 AM   #169
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Kada imas samo jedan sempl za kick snare hihat i cymbal.. onda je to vrlo jednostavno.. slazem se...

Ali ako koristis bfd ili superior, onda je prvo nemoguce izvlaciti semplove i stavljati sve to u battery na primer (jer bdf i superior ne koriste wav ili aiff), a drugo i da je moguce, jedan hihat je na primer 800MB... i ima puno artikulacija na razlicitim velocity-jima, plus razlicite mic postavke... besmisleno je sve to reprogramirati za neki drugi sempler.
Ako vec hoces da ti svaki drum sound ide sa drugog softwera (??) ti ionako moras svaki instrument da programiras odvojeno, zar ne?
Onda lepo svaki software VSTi ti svira svoj instrument na svakoj traci ..
Cak ti je i najbolje tako.
Ja UVEK programiram svaki drum instrument na odvojenom kanalu - preglednije, lakse za kopiranje i varijacije... i uvek je mesavina MIDI-ja, single hit audio fajlova i loop-ova...

sad videh - hihat 800MB..???? pa kome to treba / ko to cuje i daj mi kazi neku pesmu gde je to upotrebljeno "kako treba" da cujem...bas me zanima.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 01:30 PM   #170
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ako vec hoces da ti svaki drum sound ide sa drugog softwera (??) ti ionako moras svaki instrument da programiras odvojeno, zar ne?
Onda lepo svaki software VSTi ti svira svoj instrument na svakoj traci ..
Cak ti je i najbolje tako.
Ja UVEK programiram svaki drum instrument na odvojenom kanalu - preglednije, lakse za kopiranje i varijacije... i uvek je mesavina MIDI-ja, single hit audio fajlova i loop-ova...
Kao ?to rekoh ...
Quote:
Al zar je problem poduplati, triplati itd. midi trake?! Ubaci? novi VST-i i kopira? midi traku na njega i gotovo, dva klika!?
BTW. i ja si razdvojim sve midi hitove na kanale ... preglednije je ...

Studio Predator
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules