|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#161 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam koristio do pre par dana pc i cubase 5.nesto.nesto. Imam rme fireface 800 i Powercore x8 i imao sam strahovitih problema da namestim da rade obe sprave istovremeno. uvek nesto zabaguje ili krcka zbog gubljenja sync-a izmedju uredjaja a pri tome imam i firewire ti chipset karticu. Od 23.03.2012 poceo da koristim MAC Osx 10.7.3 LION Studio One 2 i vec navedene sprave. Mogu samo reci da mi je krivo sto sam gubio vreme na cubase do sada jel je za rad mnogo brzi i meni konkretniji Studio one. Pri tome mi nista ne baguje i ne gubi sync sto me jos vise nateralo da vise nikada ne instaliram cubase. Pozdrav za sve i nadam se da ce nekome moj komentar otvoriti oci od izbora dsp i audio kartica do samog softvera. Pozdrav za sve.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Senior Member
|
![]()
Da li Presonus ima drum midi editor kao cubase,ja ga nemogu naci
![]()
![]() |
#163 |
Senior Member
|
![]()
Nema. Zapravo to je jedini razlog zbog cega planiram da se vratim na cubase.
![]() Kad vec pisem ovde, da li neko zna kako i da li je uopste moguce poslati jednu midi traku na vise razlicitih vst instrumenata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Pro Member
|
![]()
Kada uđe? u "edit mode" i sa lijeve strane su ti kljave nacrtane (bijele i crne), pri samom vrhu ima? dvije male kućice i jedna od njih ti je drum prikaz, a druga standardni prikaz klavijature ... Najbolje se vidi ako otvori? Impact i na padove stavi? kakav sound, renejma? pad i to ti se poka?e u drum edit modu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Pro Member
|
![]()
Sorry, al te ne ku?im
![]() Mislim da ne. Jedino mi pada na pamet neki vst chainer, pa midi traku na njega ... različiti vst-i, a istu midi traku sviraju. Al zar je problem poduplati, triplati itd. midi trake?! Ubaci? novi VST-i i kopira? midi traku na njega i gotovo, dva klika!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
I dalje ti je to sve jedna midi traka i kad sviras live preko klavijature, sve ti se vec odma deli na vise tih vsti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ali ako koristis bfd ili superior, onda je prvo nemoguce izvlaciti semplove i stavljati sve to u battery na primer (jer bdf i superior ne koriste wav ili aiff), a drugo i da je moguce, jedan hihat je na primer 800MB... i ima puno artikulacija na razlicitim velocity-jima, plus razlicite mic postavke... besmisleno je sve to reprogramirati za neki drugi sempler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Onda lepo svaki software VSTi ti svira svoj instrument na svakoj traci .. Cak ti je i najbolje tako. Ja UVEK programiram svaki drum instrument na odvojenom kanalu - preglednije, lakse za kopiranje i varijacije... i uvek je mesavina MIDI-ja, single hit audio fajlova i loop-ova... sad videh - hihat 800MB..???? pa kome to treba / ko to cuje i daj mi kazi neku pesmu gde je to upotrebljeno "kako treba" da cujem...bas me zanima.
![]() |
![]() |
#170 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() BTW. i ja si razdvojim sve midi hitove na kanale ... preglednije je ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |