Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-02-2012, 01:29 PM   #151
loscolorados
Member

Default Re: Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni...

i off topic, lik je pi?kica, ameri uspjeli slu?beno napravit pizdastu tinej?ersku glazbu od dubstepa, kao ?to su unakazili i punk sa blink 182 ovima i rep sa nekim tamo rnb proserima.
lik zna?i nije real, al mi je drago zbog njega ?to je uspje?an, jer nevjerujem da bi se sekso previ?e da nije na tv-u tolko, s obzirom da izgleda ko...
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2012, 02:41 PM   #152
mladjex
Member

mladjex's Avatar

Sto ne bi mogao da odradi sve na laptopu, ja mu verujem a i ne znam sta ima od toga da slaze on je onako i ovako vec postao mega popularan i to munjevitom brzinom.
To sto recimo ja ne znam kako da dobijem toliku i tako dobru produkciju ne znaci da je nemoguce i verujem da je moguce
mladjex is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2012, 10:58 AM   #153
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Evo intervji sa Izotope web sajta !

http://www.izotope.com/artists/skril...012+Newsletter

Glavna poruka - don't pretend to be a snob. Know what you know, and be ready to admit that there are things you don't know

("kad je audio u pitanju - ne pretvarajte se da ste snobovi, priznajte sebi sta znate i budite spremni da priznate da ima stvari koje ne znate !")

Inace (sad sam procitao) Odradio je 322 live shows in 2011 !!!!!!!! Skoro jedan svaki dan !! Tu su pare ! Da je dobijao po ?1,000 na vece ( a sigurno je MNOGO vise)...izracunajte.!
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2012, 09:20 PM   #154
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Odlican intervju u Martovskom Electronic Musician casopisu!
Ko moze da nadje - nek procita...mnogo podataka o nacinu rada i tehnikama i plugovima.

Kad me ne byde mrzelo, prevescu par pasusa...

uglavnom:

Mac Pro, Ableton - glavne sprave. Zvucna karta - nekoliko..."sta god dodje pod ruku"..Mikrofon za vokale (koji su svi njegovi) Shure SM58
Vocal compressor (menja cesto) ali Ozone mu je 90% glava sprava...takodje PSP vintage warmer..onda Melodyne.

Synths - Massive, FM8, itd..

Jako puno re-samplinga i down samplinga i layer-ovanja..jako puno.. 3-4 farbe, layer, fx, prebaci u audio, re-sample, pa FX, pa opet render file...
Pa cele sekcije (bubanj) ili syths, baci na stereo pa to posle edituje do smrti. Kaze JAKO puno editovanja... po 3-4 dana samo secka.

Kao sto sam i mislio ...svaka sekcija, bounce / render sa efektom..pa posle kad se nekoliko sintija nasece SVAKI ima svoj reverb itd i zbog edita sve zvuci jako komplikovano (a nije)..

Posto je SVE vreme u putu, sve se radi u MacBook pro...

Kaze da mu je jako puno vremena trebalo da stigne gde je sad...i da sad nogo ne eksperimentose sa novim plugovima jer sad nema vremena i mora da radi sve na deadline (remiksi itd) - stancuje !!
Attached Images

Old 26-02-2012, 03:23 PM   #155
babilon33
Member

babilon33's Avatar

evo da se ja nepravim da znam, ?ta je resampling i downsampling, layer znam ?ta je

?ta je ljudi oćete hit?
Babilon je ne?to hitova sit!
babilon33 is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2012, 05:28 PM   #156
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by babilon33 View Post
evo da se ja nepravim da znam, ?ta je resampling i downsampling, layer znam ?ta je
Pa re-sampling...na pr. odaberes farbe ili samplove / dodas eq i efekte i onda te instrumente (noga / dobos / bas inija ..sta vec) sa svim tim zezalicama prebacis u audio i to tretiras kao novi preset / zvuk / sound - koji opet mozes da cackas (kompresor, eq, edit ..sta vec)...
Pitaces sigurno koja je razlika izmedju ovog i miksa...kad ti je efekat (reverb, na pr) deo sounda, kad ga iseces od momentalno nestane dok kad je u miksu uvek ima release i polako se utopi u farbe okolo.
Skrillex jako puno koristi edite gde svaki zvuk ima totalno drugacije efekte i kad ih izedituje, onda dobije taj efekat (koji se nikako drugacije nemoze dobiti)..

Downsample - kad isto to uradis pa prebacis u manji sample rate (koji ti promeni / sjebe / isprlja zvuk). Dobije sound kao sa starijih ritam masina i sintija koji nisu imali opseg kao danas....
Old 27-02-2012, 07:13 AM   #157
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Jos nesto...Skrillex kaze da uopste ne koristi MIDI klavijaturu..SVE note crta olovkicom ! Kaze "a lot of drawing, a lot of clicking and copying and pasting!"
Old 27-02-2012, 01:25 PM   #158
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa re-sampling...na pr. odaberes farbe ili samplove / dodas eq i efekte i onda te instrumente (noga / dobos / bas inija ..sta vec) sa svim tim zezalicama prebacis u audio i to tretiras kao novi preset / zvuk / sound - koji opet mozes da cackas (kompresor, eq, edit ..sta vec)...
Pitaces sigurno koja je razlika izmedju ovog i miksa...kad ti je efekat (reverb, na pr) deo sounda, kad ga iseces od momentalno nestane dok kad je u miksu uvek ima release i polako se utopi u farbe okolo.
Skrillex jako puno koristi edite gde svaki zvuk ima totalno drugacije efekte i kad ih izedituje, onda dobije taj efekat (koji se nikako drugacije nemoze dobiti)..

Downsample - kad isto to uradis pa prebacis u manji sample rate (koji ti promeni / sjebe / isprlja zvuk). Dobije sound kao sa starijih ritam masina i sintija koji nisu imali opseg kao danas....
e to mi je najgore brate, onda si uvijek kontamkad layerujem dvije stvari da se vi?e nemogu vratit nazad, ?to zna?i da moram po?et donosit odluke, pa mi se ?ini ak ostavim neku krivu frekvenciju da ?e sve oti? u p... m....

i ?ta taj downsample dodaje kao paralelnu kompresiju?
Old 27-02-2012, 01:26 PM   #159
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Jos nesto...Skrillex kaze da uopste ne koristi MIDI klavijaturu..SVE note crta olovkicom ! Kaze "a lot of drawing, a lot of clicking and copying and pasting!"
?ta nezna svirat? pa ba? mi izgleda ko neki propali goti?ki gitarista, vjerujem da zna
Old 27-02-2012, 01:39 PM   #160
loscolorados
Member

e i da, jel zna? kak radi te vokale, te iscjepane
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Posting Rules