|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
cela ta varijanta sa zivim bubnjarem polako pocinje da gubi smisao....ljudi se muce, namestaju mikrofone, lome palice, cepaju koze i krse cinele - da bi sve posle zvucalo ko da neko udara po kutiji od sibica!! Danas ima toliko dobrih banki sa soundima, da nema smisla gubiti vreme. Pa cak i tamo gde dobro usnime i odsviraju sve - onda iseku najbolje grooves i kopiraju ih u Pro Toolsu!! sad ima i library sa bubnjevima po kanalima (kao kad su snimljeni) pa mozes da se zezas do bola! Ali sve je u jednostavnosti - ne samo bubanj...sto rece Lou Reed: "One chord - you are ok, two chords - you are pushing it, three chords - you are doing jazz!!" moj covek... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Ako uzmes u obzir da su donedavno ovde svi zivi koristili samplovane bubnjeve, pa je onda par njih kupilo stolove, odjednom je kod muzikanata postao trend snimiti zivi bubanj. Kako zvuci, nema veze, cim je ziv, mora da je dobar ![]() Znas, nikad sample ne moze da ima "tu gustinu" ![]() Mislim, ako spucas ove, ili one pare u sto, jasno je da moras ubediti prvenstveno sebe, a potom i ostale da je tako snimljen bubanj "kud i kamo bolji", a da nista sto je "digitalno" ne valja! ![]() U realnosti, tesko da tako nesto moze naci opravdanje, ali... to ti je ono "kad slepac progleda"... ![]() Slazem se da je za recimo Jazz muziku i jos neke stvari zaista bolje snimiti "zivog bubnjara", pa cak i ako kvalitet zuka bude nesto slabiji nego sto bi to bilo sa samplovanim bubnjem. Tamo gde ima puno akcenata, virblova, previse dinamickog sviranja... ipak bolju prichu isprica bubnjar, nego sto ce to neko da odradi na compu... ali za pesmice gde je dovoljan tup-tap-tup-tup-tap bubanj, a i znatno vise od toga, po meni, nema potrebe zanositi se i pametovati... rupa na saksiji vec postoji...
![]() |
![]() |
#123 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
tako brate...! Pa i Def Leppard su radili sa Simmons-om i samplovima..a za dance, pop itd da ne pricam. Samo tripovanje. Imamo mi jednog malog Izraelca (asistent u SSL sobi) i samo bi da snima bubanj! Napravi stvarno dobar zvuk, ali svi bubnjari su krs!! A onda ili - seckaj bato ili - ostavi kako je (pa smeta sve vreme!) a kad vec seckas....da ne govorim koji je posao, jer moras i overheads da seckas i pomeras sve !! A vec smo pricali i o zivom bubnju na Aleksandrinom (Kovac) albumu..snimano u Barbi a ko da udara u kutije i neke male bubnjice!? Odosmo malo off - topic..? a? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Mason
|
![]()
Hmmm.... nikako da chujem taj CD Alexandre Kovach...
O njoj kao muzicaru imam jako dobro misljenje, a za studio "Barba" mislim da je medju prvih nekoliko studija u zemlji. Po opremi verovatno prvi... Neznam, preslusacu, ali me cudi da to bas toliko omane, kao sto kazete u onom drugom topicu... *************************EDIT********************* ***************************** Nedavno sam imao jedan materijal sa "zivim bubnjem", tako veshto i lepo snimljenim da sam hteo mecku da rodim sredjujuci ono... Bog da pozivi Drumagog 4 software! Sa njim sam izvukao kestenje iz vatre zamenivsi kick i dobos samplom... a nesto je prebacivano u melodyne, pa save as midi, pa onda sedi, chisti... sredjuj... kao mali crnac...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 12-07-2006 at 12:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A snimati ziv bubanj - meni je to ogromno zadovoljstvo
![]() |
![]() |
#126 |
MAO
|
![]()
elem ja i dalje neznam o cemu pricate... dobar bubnjar na dobrom bubnju + ne preterano nadrkani tehnicki uslovi i vest snimatelj (being me
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
E dosta sad..moram malo i da radim....pozdarv |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Mason
|
![]()
Da se nadovezem na ovu prichu -zivo-mrtvo, kad smo cec pocheli, ma da izgegavam takve teme da nebi dolazilo do svadja i rasprava.
Stvarno sam svakakve budalastine mogao da procitam, izmedju ostalog i to kako soft sampleri nemaju blage veze, a hardwerski sampleri su "do jaja" i "imaju mesa" ![]() Mislim... ne sumnjam ja u to da hardwerski sampler mozda lepse cita akai, ali... ko je danas u 2006-oj godini blesav da koristi akai, izuzev za neke sitnice???? A ono sto nije akai, hardwerski sampler ne moze ni da uchite jer je PREVELIKO!!!! I zato sto je PREVELIKO, zato se bolje i chuje. Ko ne veruje, neka, neka uporedi svoj omiljeni AKAI bubanj u svom omiljenom hardweskom sampleru sa BFD-om, DFH Superior-om itd... Naravno da nije isti sample od nekoliko mb i sample koji je pitaj boga koliko puta veci! Ako neko hoce npr. gudache, neka uporedi opet svoj akai iz tog "mesnatog" hardwerskog samplera i nesto iz Vienna sample edicije, koja je u minimalnom izdanju 23 DVD-a, a tu je i EW Platinum Orchestra cija instalacija je mizlim 18-19 DVD-a... Teze koje daju prednost hardwerskom sampleru + akai diskicima u odnosu na ove mrcine od instrumenata, cija je velicina sasvim opravdana, su u domenu naucne fantastike... Sto se tice "zivog i mrtvog" bubnja... mozda ja nemam sluha, ali taj mrtvi bubanj obicno prepoznam tako sto se obicno kvalitetnije cuje. Ponavljam, izuzev u retkim situcaijama, gde pesma zaista trazi bubnjara koji dere kako svira. Ne zanosimo se ljudi... pesme u kojima takav bubanj nesto znaci ne prebacuju 0,5 procenata Srpske muzike, a domace bubnjare koji tako mogu da sviraju mozemo nabrojati na prstima jedne ruke, ne iskoristivsi ih sve! Ipak, br. 5 je velika cifra... Necu se vise oglasavati po ovom pitanju, da ne bih izazivao rasprave koje se obicno lose zavrshavaju... Ako neko misli da u Beogradu, gradu gde ne postoji vise od nekoliko studia koji se uopste mogu nazvati studiom, treba po svaku cenu snimati zivi bubanj, neka tako i radi i neka ubedi sebe da je "to do jaja" i odmahg se cuje da je zivo..."ta gustina zvuka"... ne, ne... sample to ne moze ![]() Takodje ako neko misli da njegova pesma: Ostavila si me, pa sad kukam, secem vene i pijanchim (uz obavezno ubacivanje rechi: -more, plaza, vino, cokolada...) ustvari nije jeftina komercijalna pesmica "da na radio talasa i sluzi za zabavu narodnih masa", vec vrhunsko delo i sklop genijalne kompozicije i texta, pa zasluzuje da to odsviraju minimum John Patitucci, Dave Weckl i Lee Ritenour... neka misli tako i neka radi tako... imace o cemu da pricha, to sigurno...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 12-07-2006 at 01:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Auuuuuuu .... ne mogu da verujem ...... Ti si stvarno bivsi bubnjar ? Pa gde su duhovi , dinamika i ostalo ???? Jooooj da si klavijaturista pa da precutim , ali bubnjar ???? Ima muzike za programing , ali zivi bubnjevi se osete , sigurno drugacije zvuce , bolje se produciraju , doprinose grooveu ( kad se radi o sitnim ukrasima ) i naravno postoji gomila stvari koje su neprogramive ( u zvucnom smislu ) Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Studio VG je studio gde ( ako znate sta hocete i kako to da uradite ) mogu da se odlicno snime bubnjevi . Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Najbolja zamena za pravi klavir ? | Max | Audio Software | 44 | 06-04-2007 06:58 PM |