Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2006, 04:35 PM   #91
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by OFF
A u chemu je fora sa JD990, zasto je toliko masniji od ostale digitalije? Nije li on wavetable sprava sa 4mb Rom-a?
Filter, skoro ko analogni. Osc sync, ring modulation, fxm (frequency cross modulation), strukture (mozes stackirati dva filtera), 44.1 kHz waveovi i engine (za razliku od ostalih Rolanda do serije XV-5050 koji su svi 32 kHz waveform)...
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 10:33 AM   #92
Don Solaris
Pro Member

Ovdje je ista ta fotka u full rezoluciji: http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths2.jpg

Ovdje je ista ta fotka u full rezoluciji: http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths1.jpg

Neznam za?to ovaj UI smanjuje slike, pa ispada da su tipke spigane. Zato sam dao i linkove.
Old 12-06-2006, 12:43 PM   #93
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

nemoj zezat, isao si ih poslozit po podu samo za foto session..

drago mi je da smo se vratili natrag na temu popisa/slika opreme .

nego, sto nema vise nitko ko koristi sinteve na ovom forumu ?!?

mislio sam da nas ima vise. jadna nam majka...

Quote:
Neznam zašto ovaj UI smanjuje slike, pa ispada da su tipke spigane.
fiksiran je na 640 pixela sirinu. ako je veca on ti smanji ali kad kliknes na to, automatski linka na praznu stranicu sa pravom velicinom, pogledaj na prvoj stranici ovog threada, slike od relisa imaju taj slucaj. u pravu si, ako neces da ti spiga, moras napravit manju verziju slike..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 07:17 PM   #94
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord
nemoj zezat, isao si ih poslozit po podu samo za foto session..
Ma puko sam u jednom trenutku. Dofurao sam doma D-50 i PG-1000 (uzeo sam ih od Svena) i sku?io sam da vi?e nemam mjesta u sobi.

Pa sam se odlučio na?aliti na vlastiti račun. Tako je nastala prva fotka. I ba? kada sam ju htio poslati na KSS, rekoh, ma ajde kada več ?aljem da snimim i rackove i ona sam miran. Sad imam svu opremu poslikanu.

Inače, rekao mi je Sven da je Nik?ić skoro uzeo neki opasni Moog modular (navodno da se Hrvoje tresao kada mu je do?ao u blizinu - hehe). Jedino nisam sku?io kako je taj lik (vlasnik) do?ao do tog instrumenta, obzirom da je uređaj potpuno nov. Jel ti je Hrvoje ne?to pričao o tome?

Eh da i čuo sam da je uzeo Mellotron. Pa mislim stvarno..... a jo? ga čeka i ARP 2600 u americi. Ma neću tamo vi?e dolaziti.... jel ti zna? koliko to o?tećuje mentalno zdravlje.

Nego sad se sjetih. Mislim da te je interesirala ona Vintage kartica za JD. Evo ba? jučer je Paolo snimio demoe, pa mo?e? poslu?ati neke stvari sa te kartice, čisto da okvirno vidi? o čemu se radi: http://www.synthmania.com/jd-990.htm
Old 12-06-2006, 07:45 PM   #95
milos
Pro Member

milos's Avatar

Moog modular!!!!!:o :o :o
milos is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 09:40 PM   #96
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
nego, sto nema vise nitko ko koristi sinteve na ovom forumu ?!?
Ma ima, samo odose sve pare na sintove, nije ostalo nista za digitalni foto aparat.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 10:19 PM   #97
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by RetroMan
Ma ima, samo odose sve pare na sintove, nije ostalo nista za digitalni foto aparat.

RM

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2006, 01:13 AM   #98
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Jel' ti cemu danas ovaj SY77? Nisam nikad svirao tu spravu, a deluje ineresantno....
Old 13-06-2006, 01:27 AM   #99
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by RetroMan

RM
razumijem te, ja sam 3 godine cekao da nabavim aparat, jer je lova uvijek odlazila na igracke (s tipkama..)

ali, ovo je thread za slike i/ili popis, pa postaj popis sto koristis od sinteva/modula/klavijatura i sl.. ako nemas fotke nema veze. i dobro nam dosao na forum..

Old 13-06-2006, 01:37 AM   #100
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris
Inače, rekao mi je Sven da je Nik?ić skoro uzeo neki opasni Moog modular (navodno da se Hrvoje tresao kada mu je do?ao u blizinu - hehe). Jedino nisam sku?io kako je taj lik (vlasnik) do?ao do tog instrumenta, obzirom da je uređaj potpuno nov. Jel ti je Hrvoje ne?to pričao o tome?
to je moog55A, ali nije na prodaju, a ni nemamo takvih para. inace dao sam igr'o lutriju, bio je jedan prosle godine, u Teksasu, za 20K dolara. to je otprilike duplo jeftinije nego sto inace idu tako veliki sistemi od moog-a.
Quote:
Eh da i čuo sam da je uzeo Mellotron. Pa mislim stvarno..... a jo? ga čeka i ARP 2600 u americi. Ma neću tamo vi?e dolaziti.... jel ti zna? koliko to o?tećuje mentalno zdravlje.
isli smo ga skupa gledati, to je iz Slovenije dovezo. treba ga jos srediti, ali svirali smo kroz spring reverb i.. tresle su nam se gace. zvuci tocno kao rani Tangerine Dream - ako je netko slusao Rubycon, Stratosfear ili Encore.. strava. evo fotka..

ARP2600 sam mu ja nabavio, kod istog tipa kod kojeg sam uzeo CS-80. oba cekaju na kontejnerski prevoz i stoje kod mog brata. evo i od te krame fotke makar jos nisu tu ..

Quote:
Nego sad se sjetih. Mislim da te je interesirala ona Vintage kartica za JD. Evo ba? jučer je Paolo snimio demoe,
e hvala , evo idem to skinut..

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules