Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2005, 01:19 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: dynaudio bm5a

Rekoh par puta, ali da ponovim. Kad sam kupovao monitore (doduse pasivne) , stavio sam jedne pored drugih Adam ANF10, BM5 i neke KRCe, pustio Stinga, Klasiku, JAzz i neku noviju gitarsku svirku i kupio ADAMe. Ostajem im veran kao 57-ici ! Jednostavno su neutralniji, prostori se mnogo lepse cuju....

Ako ces aktivne - ADAM P11a, i nema zime!

Last edited by OFF; 09-08-2005 at 01:26 PM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 01:54 PM   #2
Splico
Junior Member

Citat >Da, i jesu najbolji u toj klasi. S tim da koštaju značajno manje od 1000 e, tj. oko 850 e. U kasnijem radu i navikavanju sam došao do zaključka da mi možda povremeno nedostaje subwoofer, ali i za to ima leka... BM9S.

[PHP]Osim velikih BM15a, svi ostali Dynaudio zvučnici su za čistu preporuku[/PHP] ...............ZNACI LI TO DA BM15A NEVALJAJU ILI....Ja ih imam i vise sam nego zadovoljan sa njima...mislim da je osnovno nauciti svoje zvucnike...dobre rezultate mozes postici i sa drljavim zvucnicima ako poznas njihove slabosti...Ja samglaybeni urednik i DJ 12 godina na Slavonskom Radiju u Osijeku i sjedim na poslu 6 sati dnevno iza Geneleca 1030a,,,kuci jos toliko iza Dynaudio bm15a i obje kutije imaju svojih prednosti i mana..no najveci problem je u nama. tek nakon 10 godina rada mogu sa sigurnoscu napraviti mix da ne sumljam u odnos izmedju nizih i visih frekvencija..u jednoj sam stvari siguran...MI VISE GRIJESIMO NEGO ZVUCNICI...najlakse je reci da zvucnici nevaljaju...sto se tice bm 5 imao sam ih...plitke su i nisu bas za upotrebu u pro svijetu ....

Splico is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 02:47 PM   #3
Max
Pro Member

Ja verujem da za 1000 e mozes kupiti Makie hr 824 ..... posle par meseci ces raditi super ...... Samo treba da se naviknes na ogromni raspon u frekventnom opsegu koj buni mnoge ljude ....

Radio sam puno na Dynsima i Genelecu i delim gore navedena misljenja ....bm15 nisu lose .... to je prvi zvucnik kod koga sam ono sto sam snimio dobio i kod mene ....tako da me nisu puno slagali .......

Kazu da je jos bolji onaj Event dps 8 ili tako nesto ..... u uporednim testovima sa Mackiem kazu da cesto odnosi pobedu

Inace kad sam kupovao monitore .... slusao sam Gen 1031a, Dyn bm5 , yamaha ns10 , Mackie hr824 , i Miller i Kaislerr ( valjda se tako pise ) ali sistem sa subwooferom koji je kostao 5000 e .... odabrao sam Mackie ...vrlo lako .....

Za te pare .... mislim da nema bolje .... moze sa porediti sa Adam 22 ...ali je to dosta skuplje ......

Tako ja mislim .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 05:09 PM   #4
alen
VIP Member

alen's Avatar

Nisam ih cuo ali naslusao sam se mnogo pohvala tih Eventa DSP8.Koja
ima je cena kod nas?

Ne znam za BM5a ali vezano za BM6a, odlican su izbor za moderan
zvuk(sa dosta elektronike) ali za mixovanje zivih instrumenta stvarno
ih treba dobro upoznati jer im srednji opseg previse 'upeglan' ,cesto imam
utisak kao da su stavili kompresor na taj opseg.
Old 09-08-2005, 06:21 PM   #5
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

Ja ljudi pazario hr824 [vise su od 1000e..nazalost] i meni se mnogo svidja kako rade.A sto se tice tih Eventa ja sam cuo da su ljudi ektremno podeljeni kod poredjenja tog Eventa i hr824..ili ih vole,a Mackie im je gadan ili je situacija obrnuta...
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 01:03 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

in prevod, kad se nema preko 1000e pa ni toliko, 5ice mogu da posluze? verovatno se onda uzimaju..a 15tice slusam svaki dan, i nemam neki problem sa njima.. mnoge stvari koje nisam otkrio u ranije pominjanoj muci sa 1032a sam na bm15 resio... ukljucujuci i glupe reverbe...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 02:08 AM   #7
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

ja sam svoje pazario za 1400e. inace jesu made in china.Citao sam one post-ove vezane za pljuvanje kineskih mackie-a,ali nisam cuo americke tako da ne znam dal' stvarno ima razlike.Max jel' i tvoj par kineski?Pazi ako kinezi mogu da prave dzipove koji ce da pojedu konkurenciju ne vidim zasto bi se losije snalazili u bilo kom drugom "sportu" ...
Old 10-08-2005, 02:52 PM   #8
Max
Pro Member

Kako se zna .... gde pise .... ja sam imao par pre oko 7 g kad su se pojavili , a drugi sam kupio pre godinu dana ..... nisam video nikakvu razliku .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 03:14 PM   #9
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

pa pise negde na forumu rumskog da nisu bas ostavili utisak...ne secam se bas tacno koja je tema bila u pitanju,ali je dotakla i mackie.Ako si na to mislio gde pise.Sad mi je jos milije sto sam njih kupio ako stvarno nema razlike .
Old 10-08-2005, 03:33 PM   #10
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

pise nazad na njima gde su napravljeni a pise i na kutiji, moji su usa (624) al posto nisam cuo kineske bas me zanimalo ima li razlike,
ridge is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules