|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Enzomat ne znam sa koliko para raspolazes ali ova sprava je odlicna, nije u pitanju samo preamp! oko 1500 eu
Studio sa ovakvom spravicom vec moze da se pohvali! ![]() http://www.apogeedigital.com/products/minime.php http://www.apogeedigital.com/product...?show=features |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
hmm...snimanje vokala. Nitko ovdje ne postavlja pitanje kako usnimiti dobro vokal i moze li se uopce snimiti dobro vokal bez prve kompresije kod usnimavanja. S mojim skromnim 10 god iskustvom ...recicu NE ! osim ako pjevac nije genijalac....(moj kompresor je Tube-tech smc 2b,multiband mastering kompresor,a koristim ga i za snimanje vokala)zato moja preporuka za pocetnika (i za rang love oko 1000$,sto je malo za dobru spravu)bi bila da se strpis i skupis vise novaca....a kad skupis razmisli o avalonu,manley Voxboksu,focusriteu isa 430 mk2..ili nest jeftinije pout Tl Audia,Mindprint DTC-a.....i kad je snimanje vokala u pitanju,uvijek upreporuciti njeznu kompresiju recimo2 : 1 ili 3:1 maksimalno 3.4 decibela...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
vecinu instrumenata , backove, klapu i sl. sniman bez kompresora, ali glavni vokal uvik provucen kroz jedan blagi kompresorcic. pokusa san ja i bez, ali meni ne ide. uvik se zajebajen dok ne nastiman nivo a kad se pjevac razdere sjebe mi cilu koncepciju. meni kompresor ili limiter daju sigurnost - tako san se naviknu radit. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Sand Rob, ima to logiku sto pises iako se meni to bas cesto ne desava, da bas toliko dinamicki varira pevanje.. U tom slucaju vidim smisao ali kao sto kazem, kod mene je to u max 20% slucajeva. A lose namestenim kompresorom isto mozes sjebat koncepciju.. Evo resenja!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
ne radi se samo o 24 bita u digitalnoj tehnologiji, i pragu zasicenja kod analognog usnimavanja,odnosu signal-sum, i kompresiji magnetnog zapisa...(sve su to tehnicke kategorije..)radi se o necemu sto nemozes izmjeriti,nego ti uvelike olaksava rad...nivo ti je ujednaceniji,pjevac zadovoljniji(dinamika pjevanja zna jako varirati,,cesto priblizavanje i udaljavanje pjevaca utjece da se boja zvuka mijenja,i ne samo boja nego i usnimljeni ambijent),zvuk deblji...i svi smo sretniji zbog toga.... naravno kao sto je netko spomenio,izbor pravog kompresora i njegove boje,moj Tubetech boju ima....naravno da mozes snimati vokale i bez kompresora...tvoj je izbor..ja samo zelim reci da nikada nisam uspio napraviti dobru snimku bez dobrog kompresora....a napravio sam ih puno,puno..e,da! naravno da u mixu dodatno kompresiram,po potrebi(do sada je bila rijec o njeznoj prvoj kompresiji)......sto ljudi,sto ćudi.......
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja kod kuce koristim Focusrite Voice Master platinum,i toplo ga preporucujem za nisko budzetni home studio.S nijim sam prezadovoljan.
Kad radim sa bandom i kad snimamo u velikom studiu,tamo je najcesci koji koristimo, opet focusrite, al RED 7 koji je nesto drugo,al.....brale on i kosta!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Odnos sa klijentima | idekius | Goran ?impraga | 76 | 06-12-2008 11:51 AM |
koji preamp odabrati? | choi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 52 | 02-12-2008 09:22 PM |
koji Midi key kontroler preporucujete? | Shining-Shitbox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 26-02-2008 09:19 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
Odnos muzicar-snimatelj zvuka | blags | Razno | 29 | 03-09-2007 07:54 PM |