![]() |
Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena?
Volio bih da mi kazete svoja misljenja o najboljem mic preampu kada posmatramo kvalitet cijena odnos. Razmisljam o kupovini, pa me interesuje ima li neko intersentan prijedlog
|
Re: Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena?
1. Prebaciti ovo u 'instrumenti i studijska oprema"
2. Ja bih ti od srca preporucio Amek 9098 EQ gde za najmanje para dobijas vrhunski pre+ Ruper Neve EQ. Razmisli o Focusrite Red 7 (pre+ dinamika) koji sam licno razmatra da uzmem i Avalonu 737 (kompletan tube procesor), ali je njihova cena duplo veca. Ne znam da li imas mogucnost da nabavis Mileniu, a imas jos od avalona m5 koji je odlican i kome sam takodje razmisljao... |
slozio bih se sa Ogijem, i dodao: Amek CIB i Universal Audio LA-610. 1000e-1500e i mislim da je to optimum cena-kvalitet. Naravno, uvek ima jedan van konkurencije: RNP koji je jeftin, fenomenalan, made in USA i tesko se nabavlja u EU. Cluster je dosta pisao o njemu, pomalo i ja.... uglavnom, nekoliko ljudi je culo na delu RNP
|
ja iman millennia hv-3c i jako san zadovoljan. :)
to je goli stereo preamp (bez eq i comp). nisan isa na soluciju sa eq-om, jer ne volin koristit eq kad sniman, nego se uzdan u softwarevske eq-e (uad, poco, urs...) u mixu i masteringu. naravno, ne sumnjan da je ogijev neve vrhunski, samo se radi o drugom nacinu rada (koristenja). |
Slazem se sa svime gorenavedenim, ali bih jos dodao i Groove Tubes The Brick, koji jako hvale po stranim forumima, a cena prava sitnica: $350-400... Jes' da je ruzan i da ne moze da se stavi u rack, ali kazu da radi posao samo tako... Btw, cuo sam i dosta negativnih kritika za RNP (mislim, ne bukvalno negativnih, nego da nije toliko dobar koliko ga neki hvale)... A na Thomann-u imaju RNP... Mozda vredi ispitati mogucnost narucivanja sa njihovog sajta. Mislim da su locirani u Nemackoj, tako da postarina ne bi trebalo da bude previse skupa...
|
Ja koristim EQ na usnimku u 5% slucajeva, ali zato moze da se koristi kao insert. Da i UAD preampi su odlicni.
|
Quote:
takodjer je bitno koji ti je budget (min, max)? |
Uglavnom za usnimavanje vokala, mikrofon bi bio Studio Projects TB1, a budzet je oko 1000 dolara
|
Obrati paznju i na Sebatron... Odlicna tube pretpojacala... Mislim da im je jednokanalna verzija ispod $1000... Mada, tube mic + tube preamp... mozda je previse... no, nikad ne znas dok ne probas... Imas i SPL Gainstation i SPL Channel One... i oni su tu negde cenovno... ali su i oni tube... jbt, sad videh da ja samo tube opremu preporucujem... sta cu, kad volem... :hyper: Sto se solid state-a tice, pogledaj neke jeftinije varijante Great River preamp-a... mozda se i neki Hardy moze naci za tu cenu... inace, ovo su sve proizvodjaci koji su "slavu" stekli radeci klonove legendarnih console preampa (uglavnom Neve)...
|
Quote:
takodjer fenomenalan DI input i za gitare, pogotovo za sinteve. moze tankim "digitalcima" bez problema dati masnoce. search-aj malo reviewe i forume vani sto kazu o njemu.. http://gearslutz.com/board/forumdisplay.php3?f=1 http://www.3daudioinc.com/cgi-bin/ul...?ubb=forum&f=1 http://www.mercenaryaudio.com/greatrivmp1.html ako snimas klasicne vokale i instrumente, te zborove - Millenia je tu zakon. nazalost nemaju mono verziju od poznatog HV-3. jedino stereo, a to je dosta iznad 1000 dolara. |
All times are GMT +1. The time now is 10:53 AM. |