|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Imao sam prilike da prodiskutujem sa dosta ljudi koji monitori u srednjoj klasi vrede nesto... znaci ispod 1000eu..
Uglavnom se vecina ljudi zali na Tannoy Reveal i gledaju kako da ih se otarase.. A sto me najvise iznenadilo, istina nisam ih cuo ali vidim da ih kupuju i neverovatno hvale- Behringer B2031A ! Totalno su skinuli-ukrali Genelec! Cena? 320eu! Jedan lik je cak prodao EVENTE i uzeo ove B2031A i mnogo je zadovoljniji.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
E, da napomenem jos, znaci to je kopija Genelec 1031 koji kostaju preko 1000eu 1 kutija...a ove 320eu par!
Nisam bas nesto privrzenik Behringera i neznam da li bi se upustio u takve kaskaderske poduhvate ali izgleda da im je ova kutija uspela.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Color, jedno pitanjce...da li si cuo te behringere?
kopija jesu, ali samo izgledom |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Toplo preporucujem Tannoy S800, prodaje ih jedan prijatelj za oko 500e u super stanju
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Jesi imao ti neka iskustva sa njima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Vibrator
|
![]()
uporedni test alesis vs. behringer - alesis bolji u srednjem opsegu, cuju se instrumenti koji su na behringeru zakopani.. u basovima nisam mogao da primetim neku vecu razliku, dok su visoki kod alesisa mnogo prijatniji za slusanje..
da napomenem, u pitanju je bila pasivna varijanta alesisa, koja po karakteristikama zaostaje za aktivnom.. ko ne veruje nek pita ivana, kod njega sam i slusao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() sto se geneleca tice, 1031 nisam cuo, ali jesam 1030. ne mozes usporedjivat niti blizu. behringer mulja i vrlo je neprijatan za slusanje (vjerovatno zbog uzasnih visokih). cak i moji alesis m1 mk2 zvuce cistije i vise otkrivaju mada su poznati po sramezljivim srednjim opsegom. i to u netretiranoj sobi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
Radio i na 1031 i na 1030 i na Alesisima, slusao Truth i kupio Tannoy System 800
![]() ![]() ![]() Genelec je dobar, ali precenjen (citaj preskup), Alesisi korektni (best buy), ali nista vise (sve stoji sto je Zvincic napisao. Ima osetan nedostatak srednjih i u aktivnoj i u pasivnoj varijanti), Truth zvuci kao neuspeli EI Nis HSR monitor (tu se zavrsava svaki moguci pokusaj poredjenja sa Genelecom) iako ja nisam mrzitelj Behringera. Sys 800...mmm...Jaki, tacni, surovi. Truth nisu losi ako imas vikendicu, pa mp3 player na njih... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Danas sam radio miks jednog gitarskog banda na S800 i preskupim Dynaudio AIR15, i osim sto se reverbi malo jasnije cuju na AIRu, sve drugo mise vise svidja na Tannoy, vise basa, neusminkaniji visoki, prisutnija guzva u losem mix-u.......
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
Ako ste se svi slozili oko tih TRUTHa, a govorite iz iskustva, onda ni netreba da idem da ih cujem... Doduse ja ni neresavam pitanje monitora ali nalozili me neki ljudi pa me zaintrigiralo.. :oops:
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 22-01-2009 11:11 PM |
Koje male i jeftine aktivne monitore za kucni studio uzeti? | DarkoS | Monitoring | 30 | 13-01-2008 01:30 AM |