Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-05-2005, 04:02 PM   #11
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sleepgolfer
ovako:
crybaby wah, marshall vibratrem i supervibe, EH smallstone, EH big muff, RAT, sansamp XXL overdrive, boss dd-3, rv-5 i cs-3, MXR 6 band EQ. i jos sam na rubu kupovine flangera, ali se suzdrzavam (citaj: nemam ni mjesta u koferu)
podcrtani su ti za snimanje apsolutno nepotrebni

a ostale spajaj prema potrebi.

ako snimas drive sa recimo RAT-a, nema smisla da drzis i ostatak pedala spojenih u lancu.
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2005, 04:39 PM   #12
Sleepgolfer
Member

Quote:
Originally Posted by zvincic
Quote:
ovako:
crybaby wah, marshall vibratrem i supervibe, EH smallstone, EH big muff, RAT, sansamp XXL overdrive, boss dd-3, rv-5 i cs-3, MXR 6 band EQ. i jos sam na rubu kupovine flangera, ali se suzdrzavam (citaj: nemam ni mjesta u koferu)
podcrtani su ti za snimanje apsolutno nepotrebni

a ostale spajaj prema potrebi.

ako snimas drive sa recimo RAT-a, nema smisla da drzis i ostatak pedala spojenih u lancu.
a ako ih koristim dok sviram? ok, kompresor mogu izbaciti, ali zasto bih ostale jer ih koristim dok sviram...rv-5 mi je bolji za gitaru od bilo kojeg softverskog reverba...
Old 24-05-2005, 04:57 PM   #13
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
a ako ih koristim dok sviram? ok, kompresor mogu izbaciti, ali zasto bih ostale jer ih koristim dok sviram...rv-5 mi je bolji za gitaru od bilo kojeg softverskog reverba...
sumnjam da je bolji od kvalitetnih pluginova

ako nista drugo, da mene pitas koristio bih ga naknadno posto volim da imam potpuni dry signal prilikom snimanja, bez ikakvog efekta.

ako kasnije u miksu zakljucis da je previse reverba moras sve ponovo snimati.

plus sto se javlja jos jedan problem....ako snimis reverb kasnije nemas slobodu u editingu i trimingu tog kanala jer automatski kidas i rep reverba sto zvuci jako neprirodno.

zato, snimati suho i efekte dodavati kasnije u vidu plugina ili hardverskog reverba.
Old 24-05-2005, 05:13 PM   #14
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Puno je to pedala za kontrolirati i gaziti .

Jednostavnije je uzeti nekakav rack efekt sa kojeg ?e? midi foot kontrolerom vaditi stvari poput reverba,delaya, pitcha, phasera, flangera, chorusa..
Mislim da su ti modulacijski efekti puno ja?i od onih u pedalama.

Quote:
...cijela metal scena i njena ikonografija (narocito najmracniji metal) mi granici sa ridikuloznoscu...ali znaju nabost sound, sto jest, jest...
E, ne po metalu! :P

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2005, 05:35 PM   #15
Sleepgolfer
Member

Quote:
Originally Posted by zvincic
Quote:
sumnjam da je bolji od kvalitetnih pluginova

ako nista drugo, da mene pitas koristio bih ga naknadno posto volim da imam potpuni dry signal prilikom snimanja, bez ikakvog efekta.
odustao sam odavno od routanja signala van iz moje emu 1820M pa nazad...patchmix je nemoguc za dobit povratni signal bez instant mikrofonije (monitori ili slusalice, isti drek)

a sto se tice metala...slusam, izmedju ostalog, neke metal bendove (uglavnom one koji probijaju granice zanra) vec 15ak godina, ali, pobogu, ona sranja sa "scary" crtezima i ostalom lord of the rings i "igram fantasy role playing games i sav sam mistican i mracan" ikonografijom su fakat previse...svedska i norveska scena prednjace u tome...
Old 24-05-2005, 05:52 PM   #16
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
odustao sam odavno od routanja signala van iz moje emu 1820M pa nazad...patchmix je nemoguc za dobit povratni signal bez instant mikrofonije (monitori ili slusalice, isti drek)
hm, bez uvrede ali nauci prvo koristiti patchmix

routanje signala u externi procesor i nazad je itekako moguce i radi bez problema

ja ga koristim sa yamaha spx990 procesorom

kljucna stvar je da napravis jedan host asio out channel strip u koji ces routat samo signal (na kojem hoces efekt) koji ces sendom poslati na neki od izlaza na docku, zatim patchas kroz uredjaj i vratis u neki od ulaza koji sendom (ili direct monitor setupom) saljes nazad u sekvencer.
Old 24-05-2005, 06:37 PM   #17
Sleepgolfer
Member

zadnji put me emil iz sonarscopea proveo kroz cijeli postupak s jpeg screen captureima i sve, ali opet sam dobivao mikrofoniju cim sam pojacao signal...namjera mi je bila profurat rhodes iz kontakt samplera kroz moju vibratrem pedalu, ali mi nije bas uspijevalo...cim pojacam rhodes - mikrofonija...ako bi ti imao vremena da ponovim cijeli postupak to bi bilo super...btw, koristim FL Studio i Emil je isprobao i radilo mu je...
Old 25-05-2005, 12:45 AM   #18
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Padok svira?, koristi ih, ali ?to se ti?e snimanja...
Ina?e ne mogu da garantujem ba? 100% ali mislim da je ?to se ti?e reverb pedale u pitanju ?ist placebo efekat, i to ?to reverb pedalu slu?a? tako ?to otpanji? poja?alo pa kad uklju?i? reverb a ono veeeeeelikoooo sve jer je glasno, a software reverb slu?a? iz kompjutera na kontrolisanoj ja?ini. Nikakav specijalno dobar algoritam reverba se ne nalazi u reverb pedali za gitaru.

Quote:
sto se tice doom metala, ne sviram ga nego imam nekih elemenata iz tog faha...ako je netko ikada slusao JESU znat ce o cemu pricam...cijela metal scena i njena ikonografija (narocito najmracniji metal) mi granici sa ridikuloznoscu...ali znaju nabost sound, sto jest, jest...
Ja mislim da su one razne Black Metal varijante najja?e... Nedavno sam ?itao neki ?lanak otprilike naziva "12 most ridiculous black metal photos" ili tako ne?to, valjao sam se od smeha kad sam video slike. Hair metal bendovi iz 80-ih su mala deca kakav je ovo jeftini pozeraj
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2005, 01:47 AM   #19
MD
Senior Member

MD's Avatar

Sla?em se za reverb pedale u kvaliteti, ne bi nikad takvo ?to koristio za svrhu reverba pri obradi i?ega.
Softver je daleko nadma?io i skuplje reverb sprave od pedalica.
Ja svoje hardverske reverbe vi?e i ne koristim, ni u?ivo.

Ne vidim svrhe u kori?tenju efekata tipa reverb , delay u?ivo u ve?im prostorima, pri br?em sviranju ili tehniciranju.
Treba pedalu pa u poja?alo i to je to .Dosta se gitarista skriva iza efekata, a u?ivo proizvode obi?nu kakofoniju zbog dodatne jeke prostora i ?esto dodatnih efekata od strane tonca.

Quote:
Ja mislim da su one razne Black Metal varijante najja?e... Nedavno sam ?itao neki ?lanak otprilike naziva "12 most ridiculous black metal photos" ili tako ne?to, valjao sam se od smeha kad sam video slike. Hair metal bendovi iz 80-ih su mala deca kakav je ovo jeftini pozeraj
Nemoj tako, neki tu su svirali i u kultnim hr black metal bandovima

U svakoj glazbi ima sme?a, pa i u BM-u, samo u BM-u je 95% ?kart, ali ne treba generalizirati, ima i tamo vrhunskih muzi?ara/aran?era i ?kolovanih kompozitora.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2005, 03:11 AM   #20
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

...ja sam konacno docekao da vidim paradise lost u beogradu.
svirali su na line6 "Flextone" glavama,i gitare su zvucale 10 puta bolje od predgrupe koja je koristila marshall "Mode Four".pa mi malo cudno... ...
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules