|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
koja opcija je pozeljnija? da li preamp stavljam u lanac prije pedalboard-a ili zadnjeg prije pojacala?
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
preamp je studio projects vtb1 v series, a pedalboard je 11 pedala u seriji (da ne nabrajam sad)...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Auuu, brateee...
Ne smem ni da zamislim kako to sustiiii. Pretpostavljam da pitas za live, jer u studiju ide mic na pojacalo, pa u preamp. Nisam siguran da ti treba uopste tu preamp, mozda cak i nesto da izbacis... Sorry, nisam konstruktivan, ali se ne secam da sam video kod ikoga toliki broj pedala na boardu. Ne znam kakvu muziku sviras, ali mislim definitivno da imas mnogo posrednika u chain-u. Verovatno ce ti to Dusan bolje objasniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Auuuu brate tako?e
![]() ![]() Sorry Sleepgolfer ali skroz sam zbunjen: U kombinaciju si zajedno stavio gitarsko poja?alo, mikrofonski preamp i gitarske pedale? Ili nije gitarsko?Zna? nije mi uop?te jasno: ?ta ho?e? da dobije? i za?to? Tako?e bitno je koje su pedale, mislim da li misli? na klasi?ne gitarske pedale? Za?to ti je uop?te palo na pamet da iskoristi? mikrofonski preamp za gitaru ako ne ide? direct? ![]() Ako si u stvari mislio na to da ?eli? da iskoristi? gitarske pedale za direkt u komp, onda bi pretpostavljam trebalo da ide? gitara - pedale mikrofonski preamp - kartica, mada opet zavisi, neke pedale mogu jako da ti dignu nivo, i da takore?i po?nu da se pona?aju kao neka vrsta preamp-a, pa treba da pazi?. I to ?to se ?udio i Oggy, 11 pedala??? kakav je to board? ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
prvo pravilo oko povezivanja: ne postoji JEDAN pravi nacin. Raspored nije bitan, bitno je da ti se svidja ono sto cujes.
ali generalno najpametnije je da ih redjas ovako: gitara>wah>overdrive/distozije>modulacije>pre-amp>delay/reverb>power-amp. e sad, mozda ces vise voleti da ti modulacije (fejzeri, chorus, flangeri itd) idu pre distorzija... mozda ces vise voleti wah posle distorzija... ali sve to zavisi i od modela pedale, a ne samo od ukusa. ali nikako ti se nece dopasti npr. wah i tubescreamer posle pre-ampa ili reverb pre distorzije itd. Meni se cini da generalno veci broj gitarista voli modulacije posle pre-ampa. dakle ovo je samo neko opste upustvo po kojem se ja vodim kada povezujem moje pedale jer one meni najbolje zvuce u ovakvom rasporedu. jel te ne bi mrzelo da nabrojis sta sve imas od efekata?
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne bih koristio nikakve pedale osim onih koje su nu?ne, zna?i dist ili wah, jer za?to bi stavljao prostorne efekte ili modulacione? To mo?e? i kad snimi? gitaru. Zna?i smanji? broj pedala. Ovako samo zamazuje? signal pre nego ?to u?e u poja?alo ili pre nego ?to ga snimi?. Mislim da to da pomeri? mikrofon dva santimetra u neku stranu ima daleko ve?i uticaj na tvoj zvuk u snimku nego to da li ?e? upotrebiti taj mikrofonski preamp. ![]() Eventualno ako misli? da ti je njegov karakter lep?i nego Emu-ov iz nepoznatog razloga. Ina?e ovo ostalo, ja bih jednostavno gitaru u distorziju i wah, otpanjeno poja?alo, mikrofon u kartiu. Pojednostavi ?to vi?e, jer najbitnije je sa?uvati integritet signala koji izlazi iz gitare, a sve ?to je suvi?o samo smeta. Generalno set-up ovi nama dragih gitarista su jako jednostavni i svode se na DS-1, OD-1 za neki boost u solo deonici, wah i to je to, ostalo je sve sklonjeno sa puta signala, recimo signal je splitovan pa efekti idu na odvojeno poja?alo ili dodano kad je gitara ve? usnimljena. A druga stvar, ja sam pomalo protivnik pedala koje u potpunosti formiraju zvuk, tipa Metal Zone i tome sli?no, na putu signala, pre preamp-a glave poja?ala. Ako ?eli? neko duboko oranje od zvuka, onda za snimanje pozajmi glavu koja je ba? za to, ili odvoji od usta pa u?tedi za neku glavu koja je ba? pravljena za Gain na 11, to ?e daleko bolje ispasti nego da sili? nekog sirotog marshalla da bude ne?to ?to nije. Sad, mo?da sam ti rekao sve ono ?to i ti zna? a ti jednostavno voli? da eksperimenti?e?, a li to je ve? drugo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
crybaby wah, marshall vibratrem i supervibe, EH smallstone, EH big muff, RAT, sansamp XXL overdrive, boss dd-3, rv-5 i cs-3, MXR 6 band EQ. i jos sam na rubu kupovine flangera, ali se suzdrzavam (citaj: nemam ni mjesta u koferu) sto se tice doom metala, ne sviram ga nego imam nekih elemenata iz tog faha...ako je netko ikada slusao JESU znat ce o cemu pricam...cijela metal scena i njena ikonografija (narocito najmracniji metal) mi granici sa ridikuloznoscu...ali znaju nabost sound, sto jest, jest...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
8ch preamp? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 11-12-2008 10:44 PM |
Mic Preamp | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 25 | 12-10-2008 07:11 PM |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
mic + preamp | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:26 AM |