Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 31-03-2005, 12:16 AM   #12
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Prvo bi zamolio sve na forumu da ne pisu o stvarima o kojima nisu bar malo sigurni. Kakvih 8 kanala, Milose?!? Jv 1080 je 16-multitimbralna sprava (ako si na to mislio ) i ima 16 layera.
Inace, slazem se sa svim gore navedenim i za jd990 i wavestation i xp30....
Ipak, toplo preporucujem JV1080. Ne kazem da je bolji od 2080, ali mislim da mu je cena po oglasima nerealno niska. Ja sam svoj prodao pre dva meseca, ali moram ga ponovo kupiti. Ne treba od toga ocekivati cudo, ali kad treba brzo skuckati neki aranzman tu je neprevazidjen. U svakoj pesmi se nadje i za njega po nesto. Za svirke odlican, pogotovo kao xp30-60-80. Malo me nervira njegov reverb , ali cu verovatno sutra da ga pazarim. Najbolja boja a71( ili bese 72) , cuvena roland fantasia. U poredjenju sa triton le( koji sad imam).... stvar ukusa. Tritona vadi sempler, inace nista posebno. Drugo , za rolanda farbi na netu na milione. Mozda gresim, ali mislim da je JV1080 najprodavaniji i najrasprostranjeniji modul. Nikad nisam video ni jedan midi studio bez njega (ili 2080).
Preporuka1: izbegavati jv1010 i xv2020- iako su na papiru isti sa vecom bracom, zvuce neuporedivo losije( pretpostavljam da je to zbog uzasnih d/a) .
Preporuka2- obavezno uzeti i koje prosirenje. Meni je favorit Session, ali su dobri i POP i Orchestral.
Mrzim sto cu to reci, ali jv1080 vam je kao GOLF 2( koji ne bi vozio u zivotu )- provereno dobra i najzad pristupacna sprava
OFF is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules