Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2005, 10:46 AM   #11
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Ja bi malo da pojednostavim ono sto mene prakticno interesuje - Znaci, vokal usnimljen mono - ide na mono bus - putuje u mono ulaz na hardwerski reverb - iz njega izlazi stereo signal koji saljem na stereo pulsarov ulaz.... Je li tako pravilno? A kako se to onda resava kod softwerskog reverba?? Ja sam to radio tako sto sam mono traku sa vokalom bacio na stereo i tamo insertovao reverb...
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2005, 10:46 AM   #12
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by zoro
Bas bi bilo zanimljivo imati jednu takvu stvarcicu pa zbunjivati ljude na live nastupima
je, ko sto ti nas zbunjujes ode.
Old 03-03-2005, 10:53 AM   #13
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Ja bi malo da pojednostavim ono sto mene prakticno interesuje - Znaci, vokal usnimljen mono - ide na mono bus - putuje u mono ulaz na hardwerski reverb - iz njega izlazi stereo signal koji saljem na stereo pulsarov ulaz.... Je li tako pravilno? A kako se to onda resava kod sowtverskog reverba?? Ja sam to radio tako sto sam mono traku sa vokalom bacio na stereo i tamo insertovao reverb...
ma isti je princip i kod hardwarea i kod softwarea. to prebacivanje vokala u stereo traku i insertiranje reverba je suvisno.

nuendo (za razliku od vst32 koji je mono signal slao samo u jedan kanal busa) sendove sve salje u stereo bus, bez obzira jeli stereo ili mono kanal.
naravno, mozes ti kreirat i mono bus i slat u njega (da te ne buni) i onda do hardwerskog reverba ic samo jednin kanalon.

ako je stereo kanal, onda bi svakako treba i spojit oba in kanala, a ako je kanal mono (solo vokal) mozes izac iz konpjutera i samo sa jednin kanalon, iako nista neces pogrisit ako spojis oba (svejedno ces slat mono signal).
iz reverba moras obavezno ic stereo.

sa softwarevskim reverbom ti je ista stvar, samo sto ne moras razbijat glavu oko spajanja. samo otvoris STEREO fx kanal u njega insertiras reverb, namistis mu wet na 100% i preko senda od kanala saljes u njega signal na obradu.
Old 03-03-2005, 10:56 AM   #14
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Radio sam i tako, softwerski, ali mi se dogadjalo prilikom renderovanja da nemam uopste te efekte koje sam poslao na buseve...onda sam morao ici na jednostavno semplovanje, tako sto sam matricu snimao u Wavelabu...
Old 03-03-2005, 11:02 AM   #15
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Radio sam i tako, softwerski, ali mi se dogadjalo prilikom renderovanja da nemam uopste te efekte koje sam poslao na buseve...onda sam morao ici na jednostavno semplovanje, tako sto sam matricu snimao u Wavelabu...
pazi! ako koristis hardwarevske efekte ili pulsarove efekte (pulsar radi potpuno na isti princip ko hardware) onda ne mozes renderizirat. i ja sniman master u wavelabu, ali moras vodit racuna da u sfp-u sumiras sve busove koje koristis.

ako koristis samo vst, onda mozes renderizirat, ali onda pazi da su ti svi kanali (ukjucujuci i fx kanlae) rutani u bus (master bus) koji renderiziras.

takodjer, pazi na postavke i kod renderizacije zakaci ono da ti rendering obuhvati i efekte, da je stereo i sve to.
Old 03-03-2005, 11:12 AM   #16
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Hvala Sandro!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules