|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zdravo Vlado, ne mogu da kazem da volim tvoju muziku, ali postujem tvoj rad. Kod ortaka sam naleteo na neki tvoj aranzman radjen u Reason-u na koji smo napravili Jam Session sa gitarom i klavijaturama i to je zvucalo totalo ludo i veoma duhovito (nama) a licilo je na sve drugo samo ne na tvoj fazon.
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Znam za tu foru sa Bjork i David Bowie, naravno uz njihov blagoslov. Ja sam hteo da radim Bowie mix, ali sam prekasno cuo za takmicenje.... zakasnio sam mesec dana :oops:
Ipak, to se organizuje ugovorom sa autorom, koji obavezuje umetnika izmedju ostalog, da ne emituje/kopira/javno izvodi bez odobrenja autora originala + prenos prava raspolaganja na autora originala. @fibra: svidja mi se tvoj logo. (izvinite za off topic)
#3 |
Member
|
![]()
Mozda jednom...sto da ne
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Naravno da se remixi rade uz saglasnost autora, a i autorska prava moraju da se postuju bez razlike. Postoji masu kvalitetnih i talentovanih producenata koji mogu da budu i bolji nego neki koji rade zvanicne remixe za pare, a ovde su zadovoljni sto dobiju par sample cd-ova i originalan program koji vec imaju krekovan. Ovo je veoma povoljna varijanta za autora, u stvai vise za izdavacku kucu jer ne postoji procenat koji ide remixer-u. Zbog potpuno nezanimljivih nagrada nikada nisam nijedan remix poslao, radio sam ih za sebe. Inace Bjork nije bila na acidplanet-u vec na svom site-u, a sto nisam bio informisan na veme si nikada necu oprostiti. Ne toliko zbog toga sto nisam konkurisao, (velike su sanse da budes jedan od njih jer je Bjork izdala remix-e na cak 2 CD-a i to u dobrotvorne svhe) vec zbog toga stomi je Bjork oduvek bila interesantna kao autor. Ovo sa dobotvonim remixima je mnogo bolja fora nego da saljem remix da bi neko zaadio pare na meni, a ja za nagradu dobijem software koji vec imam. Uuuu super original Acid, i to SONY! Smrdljivi masonski Sony.
Hvala za logo, sam sam ga nesto budzio. Posto nisam dizajner zadovoljan sam kako je ipao. |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Za svaki remix na ACIDplanet.com prijavi se 10,000 (u najboljem slucaju)
trinaestogodisnjaka koji uglavnom misle da su novi Size, Knuckles ili .... To vam je situacija gde 0.1% dobrih ideja potone u 99.9% losih. Ubedio sam mnoge ljude, koji se stvarno trude da to sto rade rade kako treba, da se "manu corava posla".Ako stvarno zelis da uradis remix za nekoga, posalji ga direktno autoru ili kompaniji (jebes SONY). |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Neke remixe mozes da uradis bez originalnog materijala, znaci da sve odsviras zatim remixujes svoj source, ja licno sebe ne smatram muzicarem iako radim muziku, pa mi je problem da skinem neciju stvar. Cak i kad bih skinuo muziku, vokale ne mogu. Da bi "obicni" ljudi uradili remix materijal treba biti dostupan svima, i klincima koji se igraju i likovima koji bi da rade ozbiljno. Naravno da materijal na zahtev nece da posalju ni meni, a ni tebi. Moras da budes Norman Kook da bi te uopste uzeli u obzir. Bez obzira na tvoju pricu o losem kvalitetu remixeva na acidplanetu veoma i je drago sto postoji mogucnos da se skinu sampleovi. Poenta je da remixovanje treba da bude dostupno svima, a ziri odlucuje sta od toga valja.
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
depeche-mode-remix-contest | yoloko | Razno | 19 | 29-05-2009 08:28 PM |
Rumski Remix Contest ? | diviner | Predlozi i sugestije | 38 | 15-11-2006 09:29 PM |
canetove replike contest | Arthur | Razno | 10 | 12-12-2005 01:38 AM |
Vlado... | LeGreen | Vlado Georgiev | 2 | 23-03-2005 02:39 AM |
VLADO??? | Zid | Vlado Georgiev | 1 | 03-03-2005 01:46 PM |