|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]() Da li postoji sansa da organizujemo nesto slicno takmicenju za najbolji remix Peter Gabrijel-a ovdje na rumskom? Ako moze Peter Gabrijel, valjda moze i neko od nasih
![]() Koliko tu igraju ulogu autorska prava i slicne druge stvari, i da li je ovo uopste moguce kod nas izvesti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
sefe odlicna zamisao !
koliko sam video i ucestvovao na raznim sajtovima postoji "license agreement" izmedju autora-sajta-korisnika tj remixera u kome se doticni semplovi ne smeju koristiti u druge svrhe posto je to copyrighted materijal i naravno kaznjivo je (sto mi je malo smesno bas ce neko da prepozna kick ili bilo kakav drugi element posle nekog vremena i u gomili sadasnje hiper produkcije) zakonom :] (protect the innocent , uphold the law :] ) osim u svrhe remixa , ovo je da kazem glavna stavka u gomili kucanog copy/paste text-a,mozda bi max i ostali koji su sad skoro na realworld-u ucestvovali da pejstuju taj text ... mozda bi nam bilo jasnije :] elem kakav je nas "muzicki" zakon povodom toga ???? pitam se i ja ...
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 05-10-2006 at 12:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Jedan od najkonstruktivnijih predloga na rumskom.
Cheers! diviner svaka cast.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
sto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ako organizujemo okupljanje na kome ce se podeliti materijal za domaci rad, lako ga je posle uploadovati (4-5 mb)........ Npr, svi dobijemo trake istog dana, i da se rok za 'predaju mixa'. A glavna nagrada da bude - prvo mesto ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Pa ima tona web sajtova sa accapelama poznatih stvari..koje DJ-i koriste za specijalne one-off mikseve da naprave njihove setove interesantnijima...dokle god se taj miks sa tudjim vokalima ne prodaje, nema zime!!
Ja sam cak svojevremeno uradio bootleg mix od Doobie Brothers-a, prodao 8.000 (!) i tek tad se javio Warner i otkupio miks da ga izda legalno.... tako da nema zime za koriscenje tudjih vokala..plus Rumski je mali site, ionako!! Pogledacu ako ja imam neke interesantne vokale,,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Mada ako kazes da nema frke, radicemo preko acapella stranih hitova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Posto niste finanskijski mocni da priustite sebi zajebanciju, kakva bi bila remixovanje stranog hita, tipa, ko uradi najbolje stvar, dobije vas DAW ili ne znam vec sta, ostaje varijanta da se ipak rade DOMACI REMIXI!!! Zasto? E zato... Hahaha. Naime, ako pricamo o "regularnom" remiksovanju, to bi bio sjajan stimulans za anonimnije ljude sa foruma, a ima ih puno, da na taj nacin promovisu svoj rad. Danas sutra bi taj remiks, remiks poznatog hita poznatog izvodjaca, naprimer, mogao i da se emituje na radiju its. Mozda i da se nadje na nekom izdanju! Tu postoji interes, dok u remiksovanju MADONNE FROZEN, apsolutnoi ne vidim stimulans da neko sedne i odradi to, sem da ispadne "faca" medju rumski-drugarima! Kao, uhhh, jebao sam kevu desetorici preostalih konkurenata i nisam nista zaradio, niti je ko van foruma cuo moj miks. Dakle, ideja o remiksovanju je OK, ali po meni ima smisla jedino ako se radi o domacim pesmama. Opet me mrzi da pisem dalje, ali dacu jos 200 argumenata za ovu pricu! Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2 Remix-a | Danny Lou | Promocija radova | 0 | 08-10-2009 08:39 AM |
depeche-mode-remix-contest | yoloko | Razno | 19 | 29-05-2009 08:28 PM |
Remix - Prica | ProkDu | Zoran Vračević - Vrač | 1 | 26-07-2006 09:41 AM |
canetove replike contest | Arthur | Razno | 10 | 12-12-2005 01:38 AM |
VLADO GEORGIJEV REMIX CONTEST | Fibra | Vlado Georgiev | 5 | 26-02-2005 08:35 PM |