Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-02-2005, 08:59 PM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Pitanja za znalce (ambience, mono-kompatibilnost)

Prvo pitanje

A) Uzmimo primjer. Imam instrument koji ima vec neki svoj ambience (znaci nije suh) ali npr. mi zelimo neki drugi (ambience, reverb..) i dodamo taj drugi. Zanima me sto se ustvari sad dogada! Kako su se ?zbrojili? svi early reflections, delay, velicina prostora...... Da li sam tim postupkom dobila taj drugi (posljednji) stavljen reverb ili neki treci kao rezultat te kombinacije?

Evo, to mi nikad nije bilo jasno i kako koristim instrumente s razlicitih ambiencima uvijek se bojim tog postupka.

B) Kako dobiti dojam da je ono sto je close pozicijom mica snimljeno ? zvuci kao da je daleko a da nema toliko odjeka?

C) Postoji li kakav postupak za ?otkrivanje? udaljenosti mica vec snimljene trake i ?otkrivanja? velicine prostora u kojem je mix snimljen?

Druga grupa pitanja

A) Kako se uopce mono ne-kompatibilnost rjesava (ponistavanje ili pojacavanje faza)?

B) Molim preporuku odgovarajuceg programcica ili plugina kojem zaista mogu vjerovati.

C) Takoder me u vezi toga zanima kako mogu preventirati odnosno znati unaprijed sto bi tu ne-kompatibilnost moglo izazavati. Npr. da li bi problematicne mogle biti iste dionice violina (glasa) svaka rasporedena na suprotnu stranu i koji su drugi primjeri toga?

D) Sad trenutno radim na horovima i da to zazvuci kako treba trebam koristiti puno razlicitih samplova rasporedenih svuda naokolo. I onda sam zastala kad sam shvatila da ce tu doci do problema kod mono-slusanja. Kako da sprijecim te probleme a da se rasporedim glasove kako treba bez straha?!!

Kako se i kad obrcu faze?

E) Sto se radi kad je cijeli mix mono-nekompatibilan, znaci nemamo kontrolu nad svakom trakom zasebno?

p.s. Nemojte mi reci da nije vazno da je mono-kompatibilno.
ANITA is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules