|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
nisan razumi sto hoces rec. da, teoretski bi stvarno svaki producent treba znat kako radu kompresori i kako se stimaju. to se slazen. :roll:
![]() |
![]() |
#62 |
Super Moderator
|
![]()
2 Gianfranco
Neces nikada prestati uciti !!! E pa tu smo na elektornici svi, mogli bi se rameniti adovima da pocujemo o cemu je stvar
![]() |
#63 |
Member
|
![]()
zima drugari, zima. mnogo se sedi u zatvorenom pa se budi nervoza. opustite se, uzivajte, slusajte muziku, komponujte, al samo opusteno
![]() i zamolio bih da izbegavate komentare tipa "nisam nikog hteo da uvredim" zato sto se podrazumevaju brate. i price tipa "mi smo na ovom forumu zbog ovoga ili onoga". znamo svi zasto dolazimo ovde i da cemo uvek i dolaziti. svi mi volimo da ucimo, i jos uz to da se lepo druzimo. al hvala bogu svi imamo svoje ukuse, i licna misljenja. lepo je sto ih ljudi iznose, i normalno da se pojave nesuglasice. ali ljutnje, pretnje, svadje, vredjanja, prepucavanja i sl. ![]() drago mi je sto je dosao i max medju ovako dobar skup velikih poznavalaca muzike i produkcije. samo polako, bice nas jos, znam. i nemojte bez veze potcenjivati (jel se tako pise?) svoj rad i znanje uvelicavanjem tamo nekih "svetskih producenata", "vanzemaljaca" i sl. ![]() jedan veliki pozdrav za porodicu RUMSKI!!! ![]()
![]() |
#64 |
Super Moderator
|
![]()
ajde, ajde da ne glupimo vise jel ima neko jos neku pametnu :P
Ja bi mozda dodao da se u masteru u elektronici u nekim delovima, prelazima i slicno mogu koristiti flanger, phaser, i slicni fazni efekti cistim lepljenjem na neki deo i da se mogu dobiti predobri rezultati. Cak sam malo experimentisao sa delayom i isto dobio , ali samo u nekim delovima, dobre rezultate, ako nekog zanima mogu malo podrobnije
![]() |
#65 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Super Moderator
|
![]()
Mislio sam lepljenje na mix
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
kako lepis? ne znam kralju na sta mislis. jel bi mi objasnio?
izvinte znate ja sam malo glup. :oops: ![]()
![]() |
#68 |
Super Moderator
|
![]()
hehe, ma ja to zovem lepljenje, zbog cega, nemam pojma.
Jednostavno oznacis deo pesme gde hoces da stavis recimo flanger postavis loop na tom delu i roknes po flangeru slusajuci loop, namestas i namestas sve dok se ne uklopi sa delom ispred i kasnije (najvise u dinamici).
![]() |
#69 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
bdv: melodija od lazy sunday koristena je nekad (prije vise od 20 godina) kao spica za beogradsko 'nedeljno popodne'. to je ono kad je ona curica grizla jabuku. samo sto nije bila originlana, rock verzija, nego na 'armoniku dugmetaru. ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |
Članci o masteringu | lesha | Tutorijali | 1 | 14-12-2006 11:26 PM |
Pristup (pre)Masteringu | Manley | Audio Produkcija - Tehnike | 48 | 10-05-2006 04:00 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |
Kljucna stvar u masteringu | milosjeftic | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 16-02-2005 11:51 AM |