|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moze li mi neko objasniti sta je to PC to Houst kabl?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Svaki kabl koji je korektno napravljen ce odraditi posao! Ali razlike u kvalitetu ce biti! Po prostoj fizici, nedovoljno debeo kabl i uradjen od nekvalitetne legure, ce imati izrazene parazitne kapacitivnosti i induktivnosti, sto ce (podrzano povrsinskim efektom) rezultovati gubicima u oblasti visokih frekvencija!
Ali da se manemo filozofije... Ono sto meni definitivno odradjuje posao je Klotz MC5000 sa Neutrik NP3C konektorima! I mislim da ce vecini biti vise nego dovoljno! Ako vam treba, kontaktirajte Artist i rijesite problem... http://www.klotz-ais.com/lshop,showd...on,5000,,,.htm
![]() |
#14 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da ne znas, mozda, koja duzina mikrofonskog kabela je preporucljiva? Ako je kabel predugacak, da li se gubi kvalitet ili dolazi do negativnih pojava? Ako je takav duzi kabel smotan u rolnu i kao takav se koristi, da li se tu stvaraju Teslini sindromi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Duzinu kabla pravi prema potrebi! Kod balansirane veze su gubici na duzini kabla zanemarivi, ali... Zasto praviti kabl od 12m ako ti treba 3?
E sad... ako i ti ides na onu varijantu - malo studio malo tezga! Jbg... Od MC5000 nemoj ni pokusavati praviti tezgarosku varijantu, jer je kabl poprilicno tezak i zbog duplog sirma sklon nekom cudnom usukivanju i lomljenju, nakon cega mozes samo da ga bacis! U svakom slucaju, kada drzis 4m kabla u rolni od 30cm precnika, javlja se medjusobni uticaj namotaja, ali licno mislim da je to (pogotovo kod MC-ovog duplog sirma) totalno zanemarivo! Dakle, sto krace to bolje! Nemoj samo da ti se pjevac mora propeti na prste u toku snimanja! ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kablovi..... | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 13-11-2008 02:23 PM |
kablovi | liman021 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 27-12-2007 05:49 PM |
Kablovi ? | djole970 | Vlado Georgiev | 1 | 10-03-2005 02:46 PM |