Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2005, 12:17 AM   #11
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

File

Pitanje ti je u najmanju ruku nerazumno...

Kao sto ti je max rekao. Snimis dobro vokal (ali ne sa sm58), i pop filter OBAVEZNO! ubacis impuls neke studijske sobice (ne neki preset room-a sa vst-a) i onda sve zavisi od toga kako ti hoces to da zvuci. Posle od reverba dodaj neki plate ili hall, sta vec zelis.

Ja volim recimo da snimam sa slicnim micom pratece. Dakle, sm57 i mrezica ispred...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 01:25 AM   #12
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

...i ja bih dodao, za pocetak, dok se igras raznim reverbima, nikad nemoj raditi na solo kanalu, vec u mixu. Posle idi na solo. Cudo jedno kako dobre solo stvari ocajno zvuce u mixu sa drugim kanalima.
Old 01-02-2005, 07:02 AM   #13
idekius
Mason

idekius's Avatar

Bravo Max!!!
Ovo sa impulsom sobe mi nije palo na pamet, a tako je logicno!!!
Old 01-02-2005, 07:57 AM   #14
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

A moze li pomoci R1 iz Waves paketa,imas li sa njim iskustva i koliko je on ozbiljan u radu sa vokalima???
Old 01-02-2005, 10:38 AM   #15
Max
Pro Member

Prvo i najvaznije .....nemojte stavljati mrezice na dinamicke mikrofone....oduzecete im taako potrebnu otvorenost koju ce te posle jako tesko nadoknaditi .....osim ako imate nesto fino kao Manley MP .....Jednostevno malo sklonite mikrofon pod uglom.....da vazduh ne ide direktno u njega....experimentisite sa uglovima.....tako mozete dobiti glas i koji je sa vise ili manje otvorenosti ....po zelji.... Ja cak izbegavam da koristim mrezicu i na kondenzatorima kad su intimne balade u pitanju jer....kad probate jedan i drugi take......videcete razliku ....

Ako promakne koji Pili B samo ga zkinite u editu na volume na tom mestu..... Mada ako poslusate zadnji Seal ov album ....niko i nije hteo nista da skida....

Sto se tice rooma ..bitno je da je impuls

eto toliko

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 10:06 PM   #16
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Quote:
Originally Posted by X-Dreamer
He,he,he!!!Odradi vokal u nekom WC-u ili Kupatilu.
Sala mala,ali mozda i upali.
hej ja sam to i radio. i da znas upalilo je, ali samo u tom jednom koje mi se svidelo... (malo kupatilo 3 sa 1,5) fini kratki slapback od plocica i to je to, pipno posle nisam efekte u mixu. 8)
Old 02-02-2005, 12:46 AM   #17
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Bravo Max!!!
Ovo sa impulsom sobe mi nije palo na pamet, a tako je logicno!!!
Zar je moguce da ovo nisi primenjivao ? Depeche Mode - Ultra (qme)... Tu me uvek odusevi ona prva verzija od stvari "useless". KAKAV ROOM!

Quote:
Ako promakne koji Pili B samo ga zkinite u editu na volume na tom mestu..... Mada ako poslusate zadnji Seal ov album ....niko i nije hteo nista da skida....
ehhhhhhhhh sad... i ja bi isti mic ko seal a to sa novim albumom sam bas hteo da postavim pitanje u vezi tog Pljuvanja, tj. gde mu je mrezica... Totalno simpaticno i neocekivano zvuci. Novi trendovi, novi trendovi.
kVu is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2005, 11:22 AM   #18
Max
Pro Member

Naravno .....potuno si u pravu .....postoji varijanta gde je Dave Pensado snimajuci Kristinu Agileru na baladi Beautiful ili tako nesto.....na kraju iskoristio vokal gde se bas jako cuje muzika iz njenih slusalica.......ali su se slozili da je i pored toga emocija iskrena i cista i da im to naj emotivnije zvuci .... i to su stavili na album....

.....a ona sve balade peva lezaci na ledjima .....tako ima snazniju emotivnost......ima logike ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2005, 11:26 AM   #19
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
.....a ona sve balade peva lezaci na ledjima .....tako ima snazniju emotivnost......ima logike ......
Volio bih je snimiti...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2005, 11:42 AM   #20
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Naravno .....potuno si u pravu .....postoji varijanta gde je Dave Pensado snimajuci Kristinu Agileru na baladi Beautiful ili tako nesto.....na kraju iskoristio vokal gde se bas jako cuje muzika iz njenih slusalica.......ali su se slozili da je i pored toga emocija iskrena i cista i da im to naj emotivnije zvuci .... i to su stavili na album....

Pozdrav
Ona moze da peva i okacena na plafon i to ce opet biti prava stvar
zmaj is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules